Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

arie 

všechny recenze uživatele

Celkom originálny experiment, ktorý poteší srdiečko každého hororistu. Nie je to jednoznačný žánrový počin, vážnejšie scény sa striedajú s brutálnym čiernym humorom, čo nie vždy vychádza na jednotku, no napriek tomu, že sa na snímke podieľali hneď traja začínajúci tvorcovia, je výsledok príjemným spestrením súčasnej upadajúcej žánrovej invencie. Koniec je už trošku nezvládnutý, no i tak prevládajú pozitívne dojmy, ktoré v mojej mysli vyvolávajú dopyt po podobne svojsky poňatých snímkach. :-) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašně moc jsem bojoval s tím abych dal filmu 4*. Ale prostě nemůžu první hodina je neskonale dokonalá a první dva příběhy(v domku a útěk hlavní hrdinky s černochem) mě strašně bavily a byly prakticky bez chyby, ale pak se to dalo na takovou černou grotesku která strašně klesla. Na filmu je vidět malý rozpočet ale o to větší zápal. Atmosféra a krvavý efekty jsou jakž takž dobré, ale pak to prostě všechno šlo do háje. Ale aspoň něco. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dost povedené. Film je rozdělen na tři části, přičemž každá je od těch dalších dost odlišná. První má dobrou apokalyptickou atmosféru, druhá je prostoupena značně černým humorem, ze třetí na vás dýchne mrazivá a brutální paranoia. Děj sledujeme (převážně) z pohledu zmagořilých postižených, což je vcelku zajímavé. Zdejší vražedníci, u nichž je zachována schopnost myslet, jsou pěknou a originální alternativou k tupým zombíkům, a díky nim působí film svěže a nepředvídatelně. The Signal sice bez problémů drží pohromadě, ale nemůžu se zbavit dojmu, že kdyby byl natočen jaksi celistvěji, byl by výsledek ještě o trochu lepší (zvlášť přechod z beznadějné apokalypsy do černé komedie se mi zdál dost zbrklý). Tak za to strhávám jednu hvězdičku, ale spokojen jsem velmi. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

A tohle mělo znamenat co ? Něco tak stupidního se může zrodit jen v psychicky narušeném mozku. Snažil jsem se to nějak pochopit, ale bohužel - nemám vůbec tušení, co tímhle mělo být vlastně řečeno. Opravdu na téhle totální slátanině museli pracovat rovnou 3 režiséři ? Vždyť to vypadá jako nepovedený film zfetovaného studenta FAMU ! ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Začínalo to jako průměrný horor typu "28 days later", později se z toho vyklubala jakási zvrácená prarodie kde měl mít hlavní roli černý humor. Ale nepovedl se ani pokus o horor, ani pokus o komedii. Vznikla jakási prapodivná sračka, kterou jsem uz tedy dost dlouho neviděl. Tento film prostě nefunguje ať už měli autoři jakýkoli záměr. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama