Reklama

Reklama

Maestro

  • Slovensko Maestro (festivalový název)

Obsahy(1)

Ptačí zpěvák se připravuje na své vystoupení za pomoci robotického asistenta. Tento krátký animovaný film byl nominován na Oscara a kromě dalších cen získal např. cenu Hermíny Týrlové na mezinárodním festivalu ve Zlíně. (J.Connor)

Recenze (14)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem čekal, co se z toho vyklube. Po chvíli jsem to už tušil. V půlce kraťasu jsem si byl jistý.... a závěrečná pointa mi dala za pravdu. Pětiminutový filmeček není nijak třeskutě zábavný, ale závěr se postará o to, abyste se zasmáli alespoň před titulky. Na to, že si ho pustíte znovu, bych si ale nevsadil. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Filmeček není skutečně moc vtipný, ale podlě mě ani vtipný být neměl. Každopádně Mattym zmiňovaná "překvapivá" pointa vám musí dojít během několika sekund, pokud se na dílko aspoň trochu soustředíte a nevnímáte jenom připravujícího se ptáčka. Nejsem si jistá, jestli je Oscarová nominace zasloužená, protože kromě té pointy Maestro vlastně nenabízí vůbec nic. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipný filmeček, který krom vtipnosti paradoxně nemá co nabídnout. Z části se odehrává potmě a když se neodehrává potmě, zásluhou příliš líné a jakoby zasekávající se kamery si přejete, aby se potmě odehrával. Pointa je nicméně dokonalá, osobně jsem měl nutkání za ni odpustit zbytku všechny nedostatky . Ale zas takový dobrák, abych to skutečně udělal, nejsem. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Z louže pod okap, dalo by se říci. Od špatného snímku k ještě horšímu — Maestro pro mě představuje nejhorší film tohoto ročníku. Budiž, zastaralá animace se ještě dá pochopit; nezapomeňte, že je teprve rok 2006 a navíc vznikl v Maďarsku, což není zrovna líheň animovaných filmů. Ale ani z jiných hledisek to není o moc lepší. Sledujeme postaršího ptáka, který se ve své šatně připravuje na pěvecký výkon a… No, jak to povědět slušně? Zkrátka to dobře nevypadá, není to vtipné ani zajímavé, kamera je zvláštně trhaná. A u finální pointy se trochu pousmějete. Možná. [Oscary 2006] ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama