Příchod barbarů (TV seriál)

• Velká Británie

Barbarians

Dokumentární / Historický

Velká Británie, 2006, 11 x 45 min

Hrají:

Terry Jones

Po vizuální stránce nic moc, jedna bitva se v dokumentu promítá asi dvacetkrát (např. u Langobardů), obsahově bych ocenil podrobnější a erudovanější výklad, ne jen obecné informace. Chyběly mi ukázky skutečné hmotné kultury, informace o ní apod. Je to takový nudný výklad historie.(21.1.2010)

Ku všetkým neduhom ktoré sú tu spomenuté len pridám, že na konci 2. dielu zaznela informácia, že Vandali položili na kolená najväčšiu ríšu aká kedy bola. No to som nevedela, že sa ešte v 13. storočí preháňali po ázijských stepiach.(19.10.2009)

• Machrovic

Sasové: **** (Opakování některých scén bylo sice dost trapné, ale více než bohatě to vynahrazovala poutavost vyprávění a velmi zdařilé vypíchnutí toho nejpodstatnějšího v něm. I mapy byly celkem názorné a bez zbytečných detailů, které člověk nemůže během několika málo (desítek) vteřin stejně vstřebat.)(17.11.2009)

• Primitive

Zajímavé informace se určitě dozvíme, o tom žádná, ale ty bitvy a hlavně dobývání měst? Dokážu pochopit nízký rozpočet, ale tohle? Opravdu směšné a nelogické. Jinak spíše podprůměrný dokument.(25.10.2009)

• S120

Ach jo, ty hrané dokumentární rekonstrukce - to prostě není ono. Přidaná hodnota těchto pořadů je většinou nulová. A bohužel tento seriál trpí navíc jedním odporným neduhem současnosti, často se opakuje ...(9.11.2009)