Reklama

Reklama

Lámači kostí

  • Česko Hurá, lamači kostí jsou tady (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Wei Chung - mladík z Toi Shanu, je odsouzen za vraždu ke čtyřem letům žaláře. Je jen náhodou, že dostane celu s jednookým staříkem - mistrem bojových umění, kterého se ve vězení každý bojí. Wei Chung ho několikrát vyprovokuje k boji, čímž si u něj získá respekt. Starý mistr mu za to těsně před popravou svěří půlku dřevěného přívěsku. Na Wei Chungovi teď je, aby se dostal z vězení a našel tu druhou. Sám netuší, že druhá polovina se nachází velice blízko… (MJMilan)

(více)

Recenze (22)

majo25 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, iba ďalšia hongonská komediálna groteska. A ten typ filmov, v ktorom si želáte, aby hlavného hrdinu strieskali čo najskôr a najbolestivejšie. Kung fu je opäť iba cirkusovo-predvádzacie, neefektívne a nelogické, síce z neho oči nebolia, ale mozog áno. Príbeh vyzerá, ako keby ho scenáristicky zbúchali za jeden deň a to, že ma vonkoncom nechytil, je ešte eufemizmus. Lepšiaci sa záver s bohatosťou kung fu súbojov (už aj s ožratým gibonom) už nemôže zvrátiť celkový podpriemerný dojem. A ten český názov Lámači kosti som nepochopil. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Wei Chung je odsouzen do vězení na 4 roky za vraždu, kde se setká s jednookým mistrem kung fu. Ač s ním Wei vyvolává v jednom kuse potyčky, tak mu dá těsně před svou popravou onen mistr polovinu dřevěného přívěsku a poví, aby hledal druhou část. Po dějové stránce nejde jistě o nejobjevnější snímek, ale z pohledu naprosto úžasné choreografie, jenž je bez jakýchkoliv drátu, patří mezi to nejlepší, co kdy Shaw Brothers natočili! 100 % poznámka: Stroke of Death aka Monkey Kung Fu je zřejmě jedním z nejpodhodnocenějších akčních kung fu filmů vůbec. Velkou roli v tom hraje i fakt, že na IMDB je obrovská chyba v databázi, kdy je díky chybnému aka Monkey Fist Floating Snake a obrázku, které odkazují na jiný, velice průměrný film, zatímco herecké obsazení a režie odkazuje správně na film Chu long ma liu aka Monkey Kung Fu aka Stroke of Death. U nás byl film uveden pod titulem Hurá, lamači kostí jsou tady, tedy pod názvem vycházejícím z názvu německého; já sám jej viděl pod názvem Kniha kung fu. České titulky zde ()

Reklama

Joll 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem miloval!! Dva kořeni hubenej a tlustší utečou z vězení a začnou se učit Kung fu styl podle knížky co jim dal ve vězené jeden jednookej.Vynikající zábava a finální souboj jich 2 proti mistrovy s holí je vynikající. Lamačí kostí Rulezz!!!Doufám, že si na tento film vzpomene víc lidí, jelikož tohle byl VHSkovej evergreen. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

V rámci kung-fu filmů jsou Lamači kostí naprostá špička... Kašlat na pitomý scénář, ten stejně nikoho u tohoto druhu filmu nezajímá, ale souboje, to už je jiná... Zvláště, když vyplňují minimálně osmdesát procent filmu... Bez drátů, s úžasnou choreografií a skvělých fyzických výkonů všech zúčastněných... Prostě pecka... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Chlapík dostane vo väzení pol medailónu od jednookého santusáka s ktorým sa pobije a ten je nadšený jeho schopnosťami. Potom zdrhne aj so spoluväzňom ku ktorému je pripútaný a vydá sa hľadať druhú polovicu medailónu. O ten je samozrejme veľký záujem a tak sa naši hrdinovia budú musia furt mlátiť až z nich lietajú chlpy. A nielen s príslušníkmi klanu Čierneho Tigra ktorý prahnú po medailóne, ale v podstate s každým na koho narazia vrátane prostitútky ktorá za svoje pochybné erotické služby drzo požaduje peniaze ( a chudáka našeho hrdinu skope štýlom ktorý by som nazval "had na kolotoči" ). Skrátka, hodina a pol neustáleho kungfovania s maximálne trojminútovými pauzami. Súboje ustanú len v povinnej tréningovej sekvencii kde hrdinovia cvičia štýl Gibona podľa knihy ktorú našli v jaskyni pod koreňom. Samá akcia s choreografiou na dosť slušnej úrovni, ale ku koncu už mi to trochu liezlo na mozog. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama