Je to možné? (TV seriál)
Dokumentární
USA, 2005, 48 min
Noel DockstaderHrají:
Will LymanPlakáty
Prozkoumejte některé stále trvající záhady a fenomény.
Jsou to ti, kteří věří paranormálním jevům, a ti, kteří věří jen faktům, která mohou být vědecky prokázána. Odhalíme s věřícími a skeptiky pravdy a pověsti náměsíčných vrahů, stigmata, poloviční lidi a krev sající noční predátory. Vše je tak neskutečně odporné, že jen vy můžete určit, zda je to možné? (oficiální text distributora)
Fabienne
Dokumentární seriál z produkce National Geographic se snaží vysvětlit a uvést na pravou míru nevysvětlitelné záhady pomocí současných vědeckých metod. To je přesně to, co jsem už dlouho hledala. Vždycky jsem přemýšlela o tom, jestli se opravdoví nezaujatí vědci někdy zabývali tématy jako je stigmatismus, samovznícení nebo UFO. Seriál Is it real? (Opravdu to existuje?) dává prostor oběma stranám, skeptikům i zastáncům fenoménu. Divák se postupně seznámí se základními fakty (v mnoha případech spíše mýty), různými vědeckými experimenty a také s metodami, jak může být onoho nadpřirozeného efektu (např. stigmat) dosaženo běžnou cestou. Na konci stáke zůstávají otázky, divák si sám rozhodne, čemu bude věřit...(18.2.2007)
DinoRaptor
Skvělý dokumentární seriál o kryptozoologii a jiných záhadách.(1.6.2010)
Borecz
Skutečně zajímavý dokumentární seriál zaobírající se současnými záhadami a nevysvětlitelnými jevy. Velmi se mi líbí, že seriál obvykle dává prostor k vyjádření jak skeptikům, tak i zastáncům daného jevu a nechává na divákovi, aby si vytvořil na problematiku názor. Nejen proto se řadí mezi seriály, které nidky nepřepnu, pokud zrovna běží :)(11.9.2010)
sister
Výborný počin. Když to člověk srovná s českou záhady-řešící produkcí, musí se smát.(2.9.2008)
Fanklub seriálu
| Na DVD od: | 29.09.2010 Magic Box |
|---|
Podobné
- Nadpřirozeno (TV seriál) (2010)
- Utajená pravda (TV seriál) (2009)