Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* docela příjemná jednohubka od Pixaru, která to má u mě vytáhla "skoro" k nebesům a můžete ji vidět třeba zde [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý digitální kraťas obstojí v konkurenci starých dobrých animáků ala Tom a Jerry. Umí sice zaujmout skvělým technickým zpracováním, ale nepředkládá tak vysoce koncentrovanou nálož humoru na jakou jsem zvyklý u klasiky. Pro mě je tento snímeček důkazem, že technika rozhodně není to nejdůležitější. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Opět jeden celkem originální nápad. V podstatě příběh o tom, jak se mezi mimozemšťany dělá řidičák na únosy lidí. Skvěle napsané postavy, ač celkem jednoduché, skvělý nápad, který je provedený v animaci, za kterou by se prostě žádné studio nemohlo stydět. I když je vám asi jasné, jaká bude pointa, stejně to pobaví, protože tohle je prostě další z kraťasů, které jsou tvořené s láskou. A samozřejmě také s přístupem k pořádnému balíku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Abduction School. Už od dob, kdy na Homera nestačil jen jeden paprsek, dobře víme, že kvalitně provedený mimozemský únos vyžaduje jistý stupeň znalostí a zkušeností. Ne nadarmo se říká, že žádný učený z nebe nespadl.. Na čtyři stelly to vytáhne úvodní atmosféra osmdesátkových kontaktních sci-fi a probuzení budíkem. I když po tom nešetrném zacházení s objektem je zázrak, že k němu vůbec došlo.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přiletí létající talíř, brilantně zaparkuje nad domem, vypálí světelný paprsek, zachytí jeden kus člověka a odfrčí provést pitvu pozemšťana do vzdálené galaxie. Tak si to všichni představujeme, aniž bychom rozkmitali jediný mozkový závit ke zjištění, kde se ty zelené potvory učí té strojové přesnosti. Odpovědí na nepoloženou otázku je tento zábavný instruktážní animák. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Na přístrojové desce kosmické lodi je přesně 2 000 tlačítek. (HappySmile)
  • V tomto krátkometrážnom filme môžeme počuť skladbu "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas i pieseň "The Final Countdown" od kapely Europe. (ludovit14)

Reklama

Reklama