Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když se někde potká inteligence, smysl pro humor a talent, tak z toho nemůže vzniknout cokoli jiného než bomba. Což je přesně případ Únosu, protože ten divákovi během pouhých pěti dá víc než většina filmů za celou stopáž. Kéž by bylo víc autorů, kteří tvoří jen, když mají ostatním co dát. Tak jako v Pixaru. 95% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Při tomhle krátkometrážním snímku jsem se smála tak, že jsem málem spadla ze židle. Nemělo to jedinou chybičku. Bylo to nápadité a mělo to spád. Hlavně to bylo vtipné. Nejen člověk se svými chybami učí, že? Zkoušky se dají dělat ze všeho. I z takové poněkud zvláštní disciplíny, jako byla právě tato. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj asi najslabší kraťas, ktorý ma vôbec nenavnadil. Týmpádom som sa aj zľakol, že film nebude mať potrebné grády. Ide o to, že čím lepší kraťas, tým lepší film. A ani tu som sa nemýlil. Ratatouille bol geniálnou náhradou za týchto pár minút skoro nevypointovaného záveru. Nebyť zapípania budíka, idem ešte nižšie. 65%. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Klasický vtipný kraťas uvádzaný pred celovečerným Ratatouille-om, pričom v tomto prípade ide o humornú scénku, kde sa mladý (a dosť nešikovný) mimozemšťan učí, ako sa unášajú pozemšťania... Animácia je už tradične skvelá, takže to už ťažko nejako započítavať do hodnotenia. Skôr je asi dôležitejší nápad a scenár, pričom v tomto prípade sa jedná o silný nadpriemer, ale napríklad kvality podobného Presta to ani zďaleka nedosahuje. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]      Krátka animovaná sci-fi komédia o dvoch mimozemšťanoch a jednej úbohej ľudskej obeti. Ten originálny nápad ohľadom skúšky z unášania pozemšťanov je síce celkom fajn, ale celkovo mi film nepripadá príliš vtipný (humor je takého jednoduchšieho druhu). No a s tým ovládaním vesmírnej lode si teda tvorcovia ťažkú hlavu nerobili. Z môjho pohľadu sa jedná na Pixar slabšie dielko, s pre mňa prekvapivou nomináciou na Oscara (tá konkurencia musela byť vtedy asi dosť slabá). Vydané ako bonus na DVD Ratatouille (2007). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Na přístrojové desce kosmické lodi je přesně 2 000 tlačítek. (HappySmile)
  • Zvuk, který se ozve v kosmické lodi pokaždé, když tělo spícího muže do něčeho narazí, můžete také slyšet v operačním systému Apple OS X. Je to výstražný zvuk s názvem "Hero". (HappySmile)

Reklama

Reklama