Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasný a zábavný kraťas s nenúteným humorom. Jeden z mála krátkometrážnych snímkov, u ktorých by som si veľmi prial či už pokračovanie, alebo normálne dlhý snímok. Postavičky síce len tri a síce jedna z nich stále spí a ostatné dve vôbec nerozprávajú, ale o tom viac tejto snímke gratulovať, že je tak zábavná. Animácia na rok 2006 krásna. Postavy sú zábavné už tým ako vyzerajú. Nápad si rovnako tak zaslúži uznanie. Koniec pobavil známym výkrikom, ktorý sa objavuje tak často v mnohých filmoch. Je pre mňa zaujímavé, že som sa o tomto krátkometrážnom animáku dozvedel až o 14 rokov od jeho vzniku. Skvelé. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když se někde potká inteligence, smysl pro humor a talent, tak z toho nemůže vzniknout cokoli jiného než bomba. Což je přesně případ Únosu, protože ten divákovi během pouhých pěti dá víc než většina filmů za celou stopáž. Kéž by bylo víc autorů, kteří tvoří jen, když mají ostatním co dát. Tak jako v Pixaru. 95% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Opět jeden celkem originální nápad. V podstatě příběh o tom, jak se mezi mimozemšťany dělá řidičák na únosy lidí. Skvěle napsané postavy, ač celkem jednoduché, skvělý nápad, který je provedený v animaci, za kterou by se prostě žádné studio nemohlo stydět. I když je vám asi jasné, jaká bude pointa, stejně to pobaví, protože tohle je prostě další z kraťasů, které jsou tvořené s láskou. A samozřejmě také s přístupem k pořádnému balíku. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vtipné, takovou zkoušku bych asi nechtěla zažít. O animaci se ani nemusíme bavit, super, ale spíše mě tady dostávala ta hudba a neubránila jsem se výbuchu smíchu, kdy se mu to konečně povedlo a člověk stoupal ve světelném paprsku za hudby, jež znám, ale absolutně si nemůžu vzpomenout, co to bylo za písničku. Mám ale pocit, že nějaká od Queenu. Jinak ten úplný konec byl vcelku předvídatelný potom, ale i tak perfektní. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Abduction School. Už od dob, kdy na Homera nestačil jen jeden paprsek, dobře víme, že kvalitně provedený mimozemský únos vyžaduje jistý stupeň znalostí a zkušeností. Ne nadarmo se říká, že žádný učený z nebe nespadl.. Na čtyři stelly to vytáhne úvodní atmosféra osmdesátkových kontaktních sci-fi a probuzení budíkem. I když po tom nešetrném zacházení s objektem je zázrak, že k němu vůbec došlo.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • V tomto krátkometrážnom filme môžeme počuť skladbu "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas i pieseň "The Final Countdown" od kapely Europe. (ludovit14)
  • Na přístrojové desce kosmické lodi je přesně 2 000 tlačítek. (HappySmile)

Reklama

Reklama