Reklama

Reklama

Dave Gahan: Live Monsters

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2004, 74 min

Režie:

Fabien Raymond

Hrají:

David Gahan

Obsahy(1)

Tento unikátní záznam pařížského koncertu z roku 2003 by neměl chybět ve sbírce žádného dnešního skalního fanouška Depeche Mode. Jde o první sólové live turné Davida Gahana k jeho prvnímu sólovému albu Paper Monsters. Už nějakou dobu držel David Gahan pár svých hudebních nápadů v šuplíku a až v roce 2003 spatřili světlo světa a zhmotnili se na již zmiňovaném albu. Koncert sám osobě není vizuálně světelnou show tak jak jsme zvyklí u Depeche Mode, ale kypí hudební svěžestí a je plný syrového zvuku tak jak se na live sluší. Výkony doprovodných hudebníků korunuje výborným a svěžím projevem David Gahan, který ze sebe mačká maximum od začátku až do konce (je to frontman každým coulem). Záznam obsahuje pět známých hitů Depeche Mode v zajímavém aranžmá, zbytek koncertu je vystavěn na všech deseti písních z alba Paper Monsters. Koncert se nese v rokovějším stylu, poctivá syrovost hudebního projevu je patrná. Pro tyto atributy by jistě tento hudební počin stál za shlédnutí i lidem, kteří právě Depech Mode moc neposlouchají. (kaleb)

(více)

Recenze (4)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gahan na turné k albumu, kde je polovica piesní žily trhajúca, tá druhá čistá vata bez nápadu. K tomu zopár DM peciek, samozrejme len megahity, zato v trochu rockovejšom podaní. Páčia sa mi časté zábery do baviaceho sa publika, ktoré ocenilo a odspievalo aj tie slabšie nové piesne, čo ma príjemne prekvapilo a chápem Gahana, že ma zo svojich fanúšikov takú radosť a usporiadal turné aj mimo domovskú kapelu. Absolútne mimo boli české titulky, keď bol koncert odvysielaný na čt. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

nejdříve jsem si myslel, že tohle sólo nemůže přece fungovat .. napoprvé taky vůbec nefungovalo .. podruhé jsem musel uznat, že Gahan celkem jede .. napotřetí jsem uznal, že fakt poctivě dře a jede úplně na doraz ... ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem, slyšel jsem, odešel jsem. Opět jsem se přesvědčil, že Gahan je bez Martina Gorea poloviční. Bez repertoáru DM by byl tenhle koncert nedokoukatelný. ()

Reklama

Reklama