Reklama

Reklama

Cestující

Trailer

VOD (1)

Děj filmu začíná leteckou katastrofou. Mladá doktorka psychologie Claire Summersová dostane od svého učitele za úkol psychoterapeutickou práci s cestujícími, kteří tuto katastrofu přežili. Pravidelně se schází s několika přeživšími, nicméně naráží na jejich rozporuplné vzpomínky a výpovědi. Nejvíce ji trápí uzavřený mladý muž Eric, kterému věnuje zvýšený zájem i péči. Jejich vzájemná náklonnost však postupně přeroste v lásku i intimní vztah. Vyšetřování komplikuje zástupce letecké společnosti, v jejím okolí se dějí stále velmi podivné a nevysvětlitelné věci, zjevují se neznámí lidé i zvířata, zbylí cestující začínají postupně jeden po druhém mizet, neznámo kam zmizí i její vlastní sestra. Claire je pečlivá a touží všechny tyto tajemné záhady objasnit a prošetřit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Chermy 

všechny recenze uživatele

Film, který sice krásně pasuje na některý ze všedních večerů u televize, ale který mě nijak nenudil. Naopak, Anne Hathaway je typově obsazená dokonale. Závěrečná pointa je pochopitelně vykradená a už jsme ji mohli vidět lépe zpracovanou.... Nicméně se mi na Annu hezky koukalo a s Patrickem Wilsonem tvořili sympatickou dvojci. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Asi si za to můžu hlavně sám. Neviděl jsem trailer a po přečtení oficiálního textu distributora jsem holt očekával něco docela jinýho. Spíš výživnou konverzačku, na kterou ale Passengers neměli náběh ani jedinou sekundu; od počátku se řídili odlišnýma směrovkama. Střihli si nějakou tu romantiku (dejme tomu, klasika), veskrze průhledný thrillerový prvky a (neskutečně trapný) pokusy o hororový scény. Potom z toho snad ani nemohlo vzniknout nic jinýho než právě totální brak opírající se o havárku, která musela popírat veškerý fyzikální zákony. Tomuhle se Anne nikdy neměla upsat - však už jen samotná postava Claire je mizerně napsaná. Její reakce i otázky jsou ve většině případů mírně řečeno divný ... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

S filmem se vůbec nehodlám zabejvat. Hlavní hrdinka mě připomínala kytku diviznu, pořád se totiž něčemu divila. Některé nosnější okamžiky, případně myšlenku o air a jejich zájmech ohledně katastrof pohřbil naprosto trapný konec. Vážení filmoví scénáristi, vemte si svojí jednu jedinou šokující pointu, kterou jste v posledních deseti letech vymysleli, nalepte si jí na mávátko a vyražte na setkání hnutí neoriginálních lidí, budete tam za hvězdy. Jediný čím má smysl se detailně zabývat je herečka Anne Hathaway, ta je tak proměnlivě hezká až nevím jestli jse s ní chci spíš vyspat nebo jí ignorovat. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice je to celkem průměrně natočené a taky to celé působí průměrně, ale mě se ten film docela líbil. Pravda, to "šokující" vysvětlení sice vůbec není překvapivé a nebylo ani v roce 2008, pak ten film taky působí utahaně, ale jinak se mi fakt celkem líbilo, mysteriózní to opravdu bylo, takže ok. A to jsem si ten film vlastně sehnal omylem, když jsem sháněl jiný film s názvem Passengers, každopádně toho nelituji, i tihle Passengers za to stáli. Víc jak na 3* to opravdu nevidím, ale film to vůbec není špatný. 3* ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Docela mě to dost mile překvapilo...po hodnocení a komentářích ostatních sem nečekala vůbec nic překotného a že se na to kouknu jsem se rozhodla spíše proto, že sem chtěla vidět film, který může být podle všech tak hrozný. Sama jsem se o tom ale vůbec nepřesvědčila. Spíše naopak. Je sice docela hloupost označovat to za horor nebo thriler, ale je to povedené drama, které má hloubku a poselství, že nemáte čekat až na smrt, než začnete doopravdy žít. Je pravdou, že trochu rychlejší tempo by neuškodilo, ale na druhou stranu mi to na konci filmu ani nevadilo, a nakonec to pomalejší tempo mělo i svůj smysl. Já se rozhodně nenudila, naopak mám z toho filmu dobrý pocit. Rozhodně to není obyčejné drama, které má za úkol vás něčím drtit celé dvě hodiny. Zde se k zdrcení dostáváte polehoučku až na konci, a to se mi líbilo. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Když Claire (Anne Hathaway) poprvé navštíví Erika (Patrick Wilson), řekne jí, že pracuje v makléřské firmě Kahane-Drake. Kahane a Drake jsou výkonní producenti tohoto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama