Reklama

Reklama

Než někoho pohřbíš, ujisti se, že je opravdu mrtvý! Manželky jsou vždy nespokojené. Té Clintově se hnusil venkovský život a rozhodla se spolu se svým milencem Cortem k návratu do víru velkoměsta. Jenže v cestě jim stojí nejen Clint, ale i nedostatek peněz. Za pomoci malé lahvičky jedu se tedy rozhodnou zabít dvě mouchy jednou ranou. Jenže život skýtá nejedno překvapení a to největší proradné milence teprve čeká. Ne nadarmo se říká, že pomsta nejlépe chutná podávaná za studena... (Řitka video)

(více)

Recenze (91)

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z hororů ,kde manžel musí z kola ven. Žena se nudí v malém městě a tak si najde milence a ten se jí snaží využít. A donutí jí zabít manžela jedem. Pak ho rychle a levně pohřbít. Tak že není teba ani pitva a on jde hned do hrobu. Jenže se probudí (jed nebyl smrtelně jedovatý), poněkud drsný probuzení v hrobě a když se dostává vem je to síla (všimněte si v márnici ho chtěli pitvat a říznou mu skalpelem do krku, ale pak přestanou ,nebot by na tom nic nevydělali, a když se pak dostane z hrobu a vykoupe se nemá na krku ani škrábanec). A je tu jak jinak než vendeta a pěkně si starou vychutnat a i s doktorem, z kterého se vyklube pěkný hajzl. Ps- kupodivu ho ani šerif jeho kámarád nepozná u hrobu poněkud zvláštní. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Film si pozornost zaslouží především pro jméno režiséra a povedené herecké obsazení, protože vše ostaní je o poznání nezajímavější. Příběh je tuctovější než třicátý osmý díl Stop hrůzy a televizní zpracování mu příliš nepřidává. Občas se objeví zajímavý úhel kamery či náznak atmosféry, aby to bylo ve vteřině zabito nějakou přihlouplou replikou, či očekávanou událostí. Darabont rozvěsil před divákem v Pohřbeném zaživa desítky pušek a ze žádné nezapomněl v přesně očekávaný okamžik vystřelit. A to je trochu nuda. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Poměrně vydařený thriller s televizní produkce. Začátek celkem běžný, domluva milenců na odstranění nepohodlného manžílka, což vypadá tak tuctově, jenže... plán se nezdaří a náhle nastává dost zásadní problém "nedokonané vraždy", která roztáčí soukolí osudu zcela opačným směrem. Takže známé přísloví "kdo jinému jámu kopá..." se sem hodí, jako prdel na hrnec. Jen bych ještě víc rozvedla postavu Clinta(T. Matheson), jehož herecký projev byl odzbrojující a způsob pomsty propracovaný až do té nejtitěrnější skuliny, proto zákeřné krysy nemohly skončit jinde, než na takovém místě, které si vysloužily... v díře. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších televizních filmů, co jsem viděl. Až po hodně dlouhé době jsem se dozvěděl, kdo že to režiroval - a hele, Frank Darabont, tak to už se pak ničemu vůbec nedivím. Už tehdy uměl výborně pracovat s napětím a atmosférou, k čemuž mu vydatně pomáhá i skvělý Tim Matheson. Momenty když se ta ruka prohrabuje hlínou anebo naprosto úchvatná scéna "zaučování" mladého patologa ("Vyměňoval jsi někdy olej u auta? Tohle je stejný") jsou perly. Až se to někdy zas objeví po desáté hodině večerní na Nově nebo Primě, vřele doporučuji. Mrazivý a inteligentní horror/thriller ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Aj režiséri najlepších filmov všetkých čias nejako začínali. Darabont ako hororový nadšenec si pre svoj debut vybral samozrejme tento žáner, aj keď žiadne hororové scény tu nenájdeme, opäť mi to prišlo skôr ako čierna komédia. Veľmi jednoduchý dej plný klišé s milým humorným záverom. Je tu samozrejme veľa nezmyslov ako že v truhle bez prístupu vzduchu by sotva niekto dokázal prežiť niekoľko hodín a že v USA asi pochovávajú 5 cm do zeme, lebo stačí vystrieť ruky a ste na povrchu. Postavy J.J. Leigh a Athertona sú hrozne naivné, dajú sa akceptovať len ak prijmete ako fakt, že je to komédia, nie thriller. Zaujme len vynaliezavosť Mathesona, ktorý pripravil pekné bludisko pre svoje obete. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • John Carpenter v komentáři k filmu Upíři (1998) říká, že byl Frankem Darabontem požádán, jestli by se neujal role řidiče náklaďáku. John odmítl s vysvětlením, že by hrál jedině postavu, která někoho zabije, nebo postavu, která bude v posteli s krásnou ženou. (facojurka)

Reklama

Reklama