Reklama

Reklama

Než někoho pohřbíš, ujisti se, že je opravdu mrtvý! Manželky jsou vždy nespokojené. Té Clintově se hnusil venkovský život a rozhodla se spolu se svým milencem Cortem k návratu do víru velkoměsta. Jenže v cestě jim stojí nejen Clint, ale i nedostatek peněz. Za pomoci malé lahvičky jedu se tedy rozhodnou zabít dvě mouchy jednou ranou. Jenže život skýtá nejedno překvapení a to největší proradné milence teprve čeká. Ne nadarmo se říká, že pomsta nejlépe chutná podávaná za studena... (Řitka video)

(více)

Recenze (91)

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak to je super. Hore nás čaká Jason a dole Cujo.“ Tak z tohto som Darabonta necítil ani omylom. Ľudia ho majú (ZELENÁ MÍĽA, MAJESTIC) radi, ale robia dve chyby: pokladajú ho za „vážneho“ režiséra a myslia si, že jeho celovečerným debutom bolo VYKÚPENIE Z VÄZNICE SHAWSHANK. V skutočnosti odjakživa miloval horory (napísal scenár k NOČNEJ MORE V ELM STREET 3, SLIZU, Branaghovmu FRANKENSTEINOVI a MUCHE II, mal cameo v Carpenterových UPÍROCH, 2007 režíroval HMLU) a celovečerne debutoval v skutočnosti už v roku 1990 - televíznymi POCHOVANÝMI ZAŽIVA (krátkometrážne potom debutoval kingovkou THE WOMAN IN THE ROOM z roku 1983, vďaka ktorej začalo jeho priateľstvo s Kingom). Bohužiaľ, hoci som rád, že som si POCHOVANÝMI ZAŽIVA "doplnil vzdelanie", pokojne by som sa bez nich zaobišiel. Začiatok sa dá, ale potom divadielku začne dochádzať logika (SPOILER jed jedného uvedie do kómy a druhého zabije? SPOILER), herecké výkony sú nevýrazné (aj Jennifer Jason Leighová). No najviac ma nepríjemne zaskočilo, že snímka, avizovaná ako plnokrvný horor, je v skutočnosti skôr pseudo-mysterióznym trilerom s mizerným dejom, prehnanou dĺžkou (vzhľadom na slabú zápletku), bizarným „prestavaným“ finále a čudnou poslednou scénkou na cintoríne. Keby táto nudná kravina bola 45 minútovou časťou „Príbehov zo záhrobia“, bola by to lepšia. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle třicet let starý komorní televizní film strčí do kapsy spoustu mnohem mladších kriminálních dramat. S odstupem času bych ho zařadil do stejné škatule s některými nevážně vážnými coenovkami aj. Pomsta mrtvého muže je řádně propečená do křupava a podávaná za studena, jak to mají Klingoni nejraději. Ale na můj vkus je až příliš komplikovaně vykonstruovaná. Nepochybuju, že domácí kutil Clint byl šikula, ale pochybuju, že by přes noc zvládnul práci pro partu řemeslníků na týden. Každopádně nadprůměrné divácké uspokojení, mimo jiné i z výkonu J. J. Leigh, která bývala v podobných rolích úžasná. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré!! Nespokojená manželka se spojí se svým milencem a otráví jejího manžela... Ne však tak úplně, ten se díky "štěstí v neštěstí" vyhrabe až z hrobu, aby při návratu do sladkého domova zjistil, že jeho místo obsadil už někdo jiný, jeho firma je prodaná a manželka se chystá odstěhovat ... Původní plán odstřelit manželku brokovnicí se mění na do detailu vykonstruovanou pomstu, která si nakonec svým strašlivým dopadem nezadá s utrpením hlavního hrdiny filmu... Scéna, kdy se hrdina dostává z rakve v hrobu je opravdu nezapomenutelná a fakt mi z ní bylo hodně "ouzko", naprosto geniální a sugestivní provedení!!! Bohužel pomsta se pak trochu táhne a je až příliš zdlouhavá, postrádá nějakou větší gradaci ... Proto ty 3*, ale na TV film jde o opravdu suprovou záležitost!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Frank Darabont si vždy vedel nájsť dobrú tému na spracovanie a dokonca aj týmto televíznym filmom prekvapuje a v rámci možností ponúka nadštandardný zážitok, kde zažijeme niekoľko šikovne zvládnutých scén, dej si po celý čas udrží pozornosť, herci sú fajn, celkové spracovanie(vyhrabávanie s pod zeme, labyrint v dome) ide v jednoduchej paralele ale za to moc účinnej. Jedná z najlepších televíznych produkcií čo som videl! /90%/ ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je rozdělen na 2 části, v první se můžeme těšit na pohodový dramatický thriller, v té druhé na místy hrůzunahánějící horor, ve kterém lze velmi dobře pozorovat, jak se člověk může změnit, když nemyslí na nic jiného než na nelítostnou pomstu, 3* je pro tento film málo a 4* zase moc, takže dávám těch 3/5* ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • John Carpenter v komentáři k filmu Upíři (1998) říká, že byl Frankem Darabontem požádán, jestli by se neujal role řidiče náklaďáku. John odmítl s vysvětlením, že by hrál jedině postavu, která někoho zabije, nebo postavu, která bude v posteli s krásnou ženou. (facojurka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno