Reklama

Reklama

Bunkr smrti

Trailer

Tajemný obchodník najme skupinu bývalých žoldáků na nebezpečnou misi do země nikoho. Jejich úkolem je prověřit starý nacistický bunkr, kde se odehrávaly hrůzné experimenty během II.světové války. Zde na ně ovšem čeká překvapení, z jejich mise se stává boj o holý život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem televizní béčko, ale dostal jsem slušnou áčkovou zábavu se zajímavým námětem a ještě lepším zpracováním. K parádní atmosféře přispívá i dost mrazivá hudba a vkusně zvolený kamerový filtr, díky němuž vypadá film zase o něco stylověji. Příjemné hororové překvapení a ode mě palec nahoru pro Stevea Barkera. 75% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nezáživné hororové béčko, které mrhá kvalitním námětem nanejvýš trestuhodným způsobem. Už když se řekne nacistické experimenty, tak mi trochu přeběhne mráz po zádech a představím si to nejzvrácenější a nejkrutější lidské jednání, ovšem Steve Barker, jakkoli měl jeho příběh zajímavou myšlenku a jasně stanovený cíl, nedokázal vtisknout dané látce ani z poloviny tak hororovou tvář, jak bych původně očekával. První dvě třetiny jsou zcela nezáživné a zdlouhavé, ovšem alespoň udrží diváka v pozornosti díky rostoucímu očekávání směrem ke klíčové pointě, kterou ještě přiostří pár zajímavých úmrtí a jeden přeživší "pokusný králík". Ale jak jsem se v průběhu snímku nudil, tak mě samotný závěr naprosto otrávil a sledovat bezduché střílení do armády nesmrtelných vojáků považuji od Barkera po té pečlivě budované atmosféře za velký podraz. Zklamání, s výjimkou vcelku povedené Brettovy hudby opravdu není o co stát.. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Znáte to... Kamarád vám doporučí film s tím, že opravdu stojí za to a měli byste ho vidět atp. Vy si film obstaráte, pustíte... A kroutíte hlavou, jak vám někdo mohl doporučit takovou pitominu a máte problém dokoukat, aniž by se vám neudělalo nevolno... Ano, Bunkr smrti patří mezi ně. Člověk tuší, že je to horor, ale pořád se nemá čeho bát. Žádné tajemno, žádná postupně budovaná atmosféra. "Napětí" filmu spočívá v tom, kdy už se konečně začne něco dít, neb "ticho před bouřkou" zabírá podstatnou část snímku. Respektive trochu strašidelné to je, ale pocit strachu je potlačen laciností a hloupostí filmu. A když se konečně začne něco dít (banda nesmrtelných nácků uvízlých v čase zadělaných od močůvky nebo od čeho), je divák zklamán, že takovou dobu čekal kvůli tomuhle... Pouze pro opravdu dlouhé, nudné, prázdné zimní večery... 20% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor z britskej produkcie. Má výborný príbeh o skupine žoldnierov, ktorí sa rozhodnú prijať zdanlivo jednoduchú úlohu, sprevádzať vedca v nebezpečnej oblasti východnej Európy, kde sa má nachádzať zabudnutý nemecký bunker z čias druhej svetovej vojny. Lenže na mieste si uvedomujú, že Nemci tu robili zvláštne experimenty, ktorých výsledok tu stále je a tak musia bojovať o svoje životy. Spracovanie sa mi páči, túto tématiku mám v rámci žánru veľmi rád, ponúka veľký potenciál a tak ma prekvapuje, že sa využíva tak málo. A tentoraz to dopadlo dobre, po rýchlom zoznamovacom úvode sa už dej presunie ku starému bunkru a tu sa je stále na čo pozerať, práve vďaka atraktívnej zápletke to zaujme aj v pomalších častiach a navyše zábavnosť filmu sa stále zvyšuje, takže úplne ideálne. Čo sa týka samotných hororových prvkov, napätie tu nie je moc cítiť, iba v pár scénach, ale spokojný som s atmosférou, ktorá ťaží práve z prostredia opusteného bunkra a priľahlého okolia. A ani akcia nie je zlá, poteší pár drsných momentov a obstojné prestrelky. A pochvalu si zaslúžia aj samotní nemeckí vojaci, dokážu si získať rešpekt. S hereckým obsadením som dosť spokojný, výborný Ray Stevenson v hlavnej úlohe, ale nesklame ani tých pár zvyšných postáv, obzvlášť Richard Brake. Réžia a technická stránka síce mohli byť aj o niečo lepšie, hlavne to miestami pôsobí trochu lacnejšie, než by bolo vhodné, ale to je skôr len detail, celkovo mi to vyhovuje. Bunker smrti síce nie je nijak zvlášť kvalitný horor, ale mne sadol veľmi dobre, mám rád nielen túto tématiku nemeckých experimentov, ale aj filmy, kde neznámemu zlu čelí skupina vojakov, takže je to vydarená hororová zábava, ktorá ma baví aj po niekoľkých pozretiach. Objektívna kvalita filmu- 66%, film sa páči mne na 77%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Témou podobný ako Deathwatch (2002) a predsa vo výsledku úplne iný. Vystrašených vojakov vystriedali arogantné nuly, prvú svetovú súčasnosť (!) a z takéhoto nezmyselného scenára by sa dala slušne vysekať jedna epizóda k Masters of Horror. K dobru môžem pripočítať len veľmi málo napínavých momentov, nôž medzi zubami a brutálne dobrú vyzáž nemeckých nemŕtvych vojakov. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Každý žoldák má jinou uniformu. Ve filmu můžeme vidět uniformy USA, Velké Británie a Francie. (padouchrap)
  • Ve scéně, kdy jedna z postav střílí na záblesk ve stromoví, je možné vidět, že zdravotník má na zádech lékárničku s českým označením. (Kriklan49)
  • Natáčelo se ve Velké Británii konkrétně ve Skotsku v oblastech Glasgow, Dumfries a Galloway. (Terva)

Související novinky

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Reklama

Reklama