Reklama

Reklama

Mrňousci

(seriál)

Série(2) / Epizody(175)

Obsahy(1)

Ač je to možná k nevíře, i oni mají své sny, svá drobná trápení, své soky v lásce a hlavně překvapivě svérázný smysl pro humor. Žijí mezi námi, setkáváme se s nimi v podstatě každý den, a víme o nich tak málo! Přitom tito drobní tvorečkové denně prožívají svá velká i malá dobrodružství a leckdy i úsměvné groteskní situace. Vydejte se teď s námi do kouzelného animovaného světa a poznejte všední i sváteční dny našich hmyzích hrdinů. Věříme, že tato vtipná a lapidárně vypointovaná digitální parodie na lidský svět, zasazená do reálné přírody, poučí, potěší a hlavně pobaví děti i dospělé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Olík 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně vypointované novodobé bajky z hmyzí říše ke kterým mně přivedla moje rok a půl stará dcera…….díky ji za to :D------------------------------------------------------------------------------------------------Oprava původního hodnocení: Jak tak přibývají mrňousčí minuty, ubývá na propracovanosti a některé z nových dílů už jsou jenom, že jsou. Tvůrcům bych doporučil nechat pavouka úspěšně dokončit muší lov a já jdu odebrat jednu hvězdičku. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jestli bylo i na mé devítileté já v barrandovském Animáčku něco dětinské, byli to definitivně francouzští Mrňouskové. Velký obdiv k nim panoval spíše jen ze začátku, kdy vnesli do našich končin silně svěží vítr, formát pro dětské oči, který tu ještě nebyl. Po měsíci každodenního sledování vás ale mohou němé miniaturní příběhy ještě menších hmyzích potvor celkem omrzet. Nedokážu si představit, že sedím 80 minut v kině na celovečerní verzi. A to už vznikly dvě, obě s českou distribucí. ()

Reklama

M-arta 

všechny recenze uživatele

Půvabné a hravé animáče ze světa hmyzu a drobných breberek. Moc příjemně mě překvapily! Vlastně by se dalo říct, že je to jedna z mála věcí, které mě v poslední době dokázaly nadchnout – „malá velká věc“… Jsou to sice jenom takové hrátky drobného rozsahu, určené dětským divákům, ale mají překvapivý šmrnc, který ocení i veselí dospělí. Každý díl je o něco kratší než Večerníček a tvůrci většinou nemají problém s uměřeností a heslem „méně je někdy více“. U mě rozhodně boduje originální nápad s výborně zvládnutou kombinací animovaných hmyzíků zasazených do záběrů reálné přírody a zajímavý zvuk (tam už mě ale trošku rušilo častější opakování stejných gagů). Taky mě potěšilo, že je vidět, jak tvůrci skvěle zvládají řemeslo s dokonalým programovým vybavením, umí si hrát a baví se u toho jako malí Jardové… Svým způsobem mi to připadá takové čisté – nejen po výtvarné stránce. Kombinace svěžesti, velkého zaujetí, klidného a neinvazivního pozorování života v trávě, bláznivých dětinských nápadů a uměřeného polidšťování „herců“. Príma koktejl… ()

Vlamik 

všechny recenze uživatele

4* za veľmi kvalitný animovaný seriál. Život hmyzu je tu vykreslený s francúzskou nonšalantnosťou. Animácie sú prepracované, zasadenie do reálnej prírody veľmi dobrý nápad. Pri niektorých komentároch som sa veľmi pozastavil, pretože predsa len je tento "seriál" určený pre detského diváka- môj synovec ktorý má 1,5 roka ho zbožňuje. No aj dospelý divák si tu jednoznačne nájde svoje, spomeniem len občasné narážky na iné filmy( závodenie lienky a múch v prvej časti- SW e1). ()

Crucifere 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí si může pomyslet, když zhlédne galerii, že tohle je pohádka na dobrou noc pro malé děti. Není tomu ale tak. Bavit se u tohoto animáku budou stejně děti i rodiče. Navíc, děti by odmítali jít spát, chtěli by vidět další a další části. Originálně pojatý hmyzí svět, jak ho ještě nikdo neztvárnil si zaslouží obdiv. Nic není ponecháno náhodě a detaily jednotlivých zvířátek a prostředí berou dech. Ke zvukům už ani nemám slov, to je kapitola sama o sobě. Vřele doporučuji, nestyďte se pustit si namísto F1 právě Minuscule. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě "Bezdomovci" veme farmář bedničku jablek a položí ji na bedničku brambor. V okamžiku "evakuace" je bednička jablek stále nahoře, avšak když se farmář k bedničkám vrátí, jsou nahoře brambory. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama