Reklama

Reklama

Sandokan

(seriál)
  • Španělsko Sandokan
všechny plakáty
Španělsko / Tchaj-wan, 1992, 26x26 min

Režie:

Ernest Reid

Předloha:

Emilio Salgari (kniha)

Hudba:

Jordi Doncos

Obsahy(1)

Dobrodružné příběhy odvážného malajského tygra jménem Sandokan a jeho přátel. Společně bojují za svobodu všech, kteří žijí pod tyranskou nadvládou rádži ze Sarawaku... Španělský animovaný seriál. Příběhům se dostalo také celovečerního zpracování ve filmu SANDOKAN (1995). (oficiální text distributora)

Recenze (9)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Animovaná verze Sandokanových dobrodružství z dílny kreslíře, který má na svědomí populární cestu "Williho Foga" kolem světa za 80. dní. I když tenhle seriál už není tak originální a povedený, i některé postavy se v něm jakoby opakují, jde myslím o docela fajn kreslenou dobrodružnou záležitost. Ale pravdou je, že hodnotím s trochu větším odstupem. TADY je malé připomenutí, které pochází ovšem z později natočeného filmu. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Další nostalgie z dětství. Sandokana jsem pravidelně sledoval už roku 1994, každou neděli v podvečer na Nově. I když tento seriál zdaleka nedosahuje kvalit Willyho Foga na cestě kolem světa, stále patří k tomu lepšímu, co kdy Španělé vyprodukovali. Jedná se o vcelku kvalitní a koukatelný seriál plný nečekaných zvratů. Zvlášť díly s černými Thágy byly napínavé. A i když se Sandokan před čtyřmi lety dočkal předabování, v tomto případě si troufám tvrdit, že nový dabing z Primy je přece jen kvalitnější, než ten původní z Novy. 75% ()

Snapphanar 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem nad tímto animovaným seriálem strávil mnoho času... Napínavá animovaná dobrodružství o "hodných pirátech" pod vedením opravdového malajského tygra. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Fajn věcička pro děti, kteří mají rádi dobrodružství a exotiku. Navíc ze stejné stáje, jako slavný seriál Cesta kolem světa za 80 dní. Jen mi tam chybí hudba ala bratři Angelisové a závan starých časů. Moc to na mě působí uměle, strojově. A je náhoda, že oni bratři dělali právě hudbu k Cestě kolem světa, ale právě složili i báječnou hudbu s indickým feelingem k seriálu Sandokan ze sedmdesátých let nebo k Černému korzáru - obě dle knih Emilia Salgariho - kde byly použity nástroje, motivy Indie či Zadní Indie či Malajsie. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Kdo sledoval a miloval jako dítě dětský animovaný seriál Willy Fog na cestě kolem světa za 80 dní podle Francouzského spisovatele Jules Verne, tomu jistě nemohl ujít ani tenhle seriál tentokrát o hlavním zvířecím hrdinovi tygru Sandokanovi. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Pro děti přiměřeného věku a zájmů jde o výtečnou záležitost! Jako divákovi už druhé generace mi samozřejmě vadily upovídané postavy neustále opakující předchozí děj a trochu odbytá animace soubojů, ale vzhledem k určení a době vzniku si nemohu na nic stěžovat. Navíc ty nejasné vzpomínky z dob dávno minulých... ()

Reklama

Reklama