Reklama

Reklama

Jeden z nejoblíbenějších a zároveň nejodsuzovanějších hudebních žánrů. Unikátní kanadský dokument. Heavymetalový nadšenec a „hrozič" Sam Dunn, původní profesí antropolog, hledá v netradičně pojatém dlouhometrážním dokumentu odpověď na otázku, proč je jeho oblíbený žánr předmětem ustavičného stereotypního odmítání a odsuzování. Heavy metal si během své čtyřicetileté existence získal miliony příznivců po celém světě. Při svém putování zpovídá Sam řadu význačných i rozporuplných osobností ze všech stran názorového spektra. Snaží se pochopit motivaci odpůrců heavy metalu a současně pátrá po příčinách až bezmezného obdivu jeho stoupenců. Za svůj dokument obdržel Sam Dunn v roce 2007 Cenu Kanadské filmové a televizní asociace (Gemini) za nejlepší původní scénář. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Antropologický pohled na rodokmen metalu mi oživil vzpomínky na pradávné hrozičství pod pódiem, na marné pokusy o nárůst bujné kštice i na brilantní vyladění mé virtuální kytary. Jinak bych samozřejmě uvítal kompresi informací do stručnější podoby a dunění metalu od titulků k titulkům, ale jako inspirace pro oprášení starých cédéček je tento dokument naprosto vyhovující. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Zajímavej dokument pro všechny fanoušky metalu (a nejen pro ně), každej z nich si tu určitě najde jeho oblíbenej styl nebo kapelu. Pro mě byly nejzajímavější rozhovory s těmito legendami: Bruce Dickinson, Ronnie James Dio, Tonny Iommi, Lemmy Kilmister a Dee Snider. Naopak bych omezil tu část o black, death metalu (hlavně ty Noři byli uchylný). A nejzábavnější je asi ta část kde Dee Snider z Twisted Sister obhajuje svý texty: "Lidi je můžou interpretovat několika způsoby. Paní Goreová (pozn. manželka Al Gora!!!) hledala sadomasochismus a našla ho." :-) ***** Doporučuju shlédnout taky neméně povedený dokument o tomto žánru Heavy Metal: Tvrdší než život. ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Řepy, metloši, hroziči, hrozně moc kůže, cvočků, pyramid, pubertálních triček, ošminkovaných ksichtů, hlučné hudby a Lemmyho epická bradavice. Hezké rozhovory s hezkými lidmi o hezké hudbě, plné emocí. Určitě nejkrásnější člověk je zpěvák z Gorgoroth, nejchytřejší se jevil zpěvák z Mayhem a dnes je nejmrtvější bohužel Ronnie James Dio. Jsou tam i hezké ženy, jako Dorka Pešková nebo Alice Cooperová, prostě každý si tam najde to svoje. Tedy...téměř každý... fanoušci Lady Gaga, Justina Bíbra a hustí gangstas nebudou schopni dokument docenit. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej dokument o metalové hudbě, kterej bych doporučil zejména lidem, kteří o tom nemají ani páru a akorát to pomlouvají atd. Tady máte krásnej nenásilnej přehled o celým spektru metalu, rozhovory s hudebníkama i odborníkama z jiných oblastí (sociologie atd.), kteří to velice pěkně popisujou. P.S.: závidím mu všechny ty rozhovory a setkání se všema těma osobnostma! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní dokument o metalové subkultuře z přímého pohledu zevnitř... a podle mých zkušeností velice reálný a trefný pohled. Na můj vkus se zaměřuje až příliš na "nejtvrdší" odrůdy metalu zatímco odnože jako industrial, speed, gothic, nebo symphonic metal jsou zmíněny jen velmi okrajově nebo vůbec, ale záznam historického vývoje je bezchybný a i snaha o zasazení metalové subkultury do širšího kontextu celé společnosti, její historie a hlavně jejích (převážně odmítavých) reakcí na ni se rozhodně cení. Plus, každý fanoušek bude nadšením bez sebe ze spousty rozhovorů s obrovským množstvím velkých muzikantů. 9/10 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno