Reklama

Reklama

13: hra smrti

  • Thajsko 13 game sayawng (více)
všechny plakáty
Trailer

Nová tajná soutěž bohatých nabízí možnost vyhrát obrovskou sumu peněz. Nabídka hry však přichází pouze těm, kteří mají problémy v práci, s penězi, rodinou a láskou. Pokud se jim podaří splnit 13 úkolů, dostane se jim bohatství, které přesahuje jejich nejdivočejší sny. Ale má to háček, úkoly prověří veškeré jejich schopnosti - od lásky přes náboženství až po morální hodnoty. Jako v každé hře, i zde jsou však pevně daná pravidla a kdo je nedodrží, ZEMŘE! Jak daleko jste ochotni zajít v honbě za penězi VY? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt pecka!! Film, kde uředníček po zazvonění mobilu a krátkém rozhovoru běhá po městě a plní čím dál šílenější úkoly. Celkem jich má být 13 a po posledním má vyhrát nehoráznou sumu peněz. Navíc je v značné životní krizi, takže motivace ke "hře" nakonec je. Film nestaví ani tak na efektech, bizardnosti, brutalitě a násilí, jako to činí série SAW, ani neobrací vše naruby, jako pár podobných dílek. Obrovská síla a originalita filmu je v tom, co se z obyčejného člověka během jednoho dne a noci může stát jen z prostého důvodu, že mu za každý splněný úkol přibývají na kontě peníze. Vše neuvěřitelně dokonale propleteno s psychologií hlavní postavy, vzpomínkami na dětství a život, podobné siotuace, které již možná prožil ... úžasná filosofie o každém z nás, jaké jsou naše limity, jestli vůbec máme nějaké limity, pokud jsme řádně motivováni "odměnou", či trestem ... kam až dokážeme zajít, před čím se dokážeme zastavit, před čím se v životě schováváme, co si přibarvujeme a co si pamatujeme zcela zkresleně, aby nás to po zbytek života tolik nebolelo, atd. Navíc film je plný černého humoru, který do něj neuvěřitelně sedí. Dokonale ztvárněný celek, který nepotřebuje vysvětlovat "jak to všechno funguje", ale který podává velice bolestivě otázku: "Jak fungujeme my lidé??!!" ... Absolutní špička!!! ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

"Já ho nezabil, to mi všichni !" Na Thajce velice silný Thriller, po kterém mě trošku mrazilo, podobný námět tu byl již několikrát, ale v Thajském podání zase trošku jiné. Chuťovka v restauraci mě dost rozhodila a konec dost zbořil. Co všechno je člověk schopný udělat pro peníze a kde má své zábrany ? Zpracování a zvuk za zajímavým námětem trošku pokulhávají, a nevykreslují tak dostatečně atmosféru, což je veliká škoda. 70 % ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tak nějak pořád přemýšlím nad tím, proč tomuto snímku nedát 5*. A na nic nemůžu přijít. Opravdu perfektní. Od začátku (kdy budeme záhadným telefonátem vtáhnuti do hry) až do konce (který končí naprosto neočekávaně). Úkoly jsou vybrány rozmanitě, u některých se budeme smát (moucha), některé jsou nechutné (exkrement) jiné zase drastické(motorkáři). ()

bassator 

všechny recenze uživatele

13. ukolů a jsi vítěz, pokud nedojdeš dokonce nedostaneš nic... Už z prvního úkolu muselo být "chlapci" jasné, že dojít do 13. kola je téměř nemožná věc. Že pokud by chtěl uspět bude muset jít přes skutečné mrtvoly, přesto do toho šel a pokračoval... Pokračoval a zabíjel... Zabíjel a ... - 17. 1. 2010 - 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hra na Saw? I tak by se dal zkráceně přiblížit obsah filmu 13 Beloved. Thajské prostředí je exotické, stejně jako místní mluva. To však nebrání nikomu natočit velmi zajímavý a svým způsobem stále originální snímek, který sleduje příběh muže v dluzích, který dostane šanci se jich zbavit. Co stačí udělat? Zabít tu otravnou mouchu... pro tentokrát. Co dále? Kolotoč úkolů a odměň zvyšuje obrátky skrze mrtvá těla, hromadu krve a neustálé pobíhání po městě, aby ve vynikajícím a promyšleném finále dalo nejen divákovi, ale i postavě, co si zaslouží. Přestože hlavní postava s naprosto nevyslovitelným jménem herce vypadá jak looser z Klubu rváčů, velmi překvapí... Když tohle dokáží natočit thajci, proč se v česku konečně nenatočí něco jiného než lidské drama o problémech v rodině? ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Exkrement, který má Phuchit za úkol sníst, byl vytvořen ze směsi buráků, syrupu a durianu. (Raztubyl)
  • Výroba filmu zabrala sedm měsíců. (Holina)

Reklama

Reklama