Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

peiton 

všechny recenze uživatele

Neviem o čom sa tu bavíme a natíska sa mi otázka prečo má vzniknúť takýto snímok ak nevychádza nedajbože aspoň z trochy reálneho základu?Jediné čo nemôžem asi pánu režisérovi vytknúť a síce,ak by som si pred vzhliadnutím neprečítala reakcie asi by som mu toto majstrovstvo len ťažko (ne)uverila.Hamba mi,pretože FOUND FOOTAGE spracovaný formou akoby dokumentu nám približuje konanie masového vraha a v spolupráci zo sekanými a rozmazanými zábermi robenými trasúcou sa kamerou je tak realisticky podané až sa to zdá byť naoko reálne.PS.nedajte sa oklamať. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavě pojatý serial killer film. Nejedná se o klasický, sehraný příběh fiktivního či skutečného vraha (ač částečně se ze skutečnosti čerpalo), nýbrž o snímek složený z interview s lidmi zúčastněnými v letitém vyšetřovacím procesu a hlavně, útržků z bezpočtu videopásek nalezených u samotného vraha doma. To vše koncipováno do jakoby skutečného dokumentu o opravdovém případu. Sám vrah, 'duševně chorý Ed', začíná únosem a znásilněním malé osmileté holčičky a pak už jen vychytrale zabíjí, zabíjí, zabíjí na mnoho různých způsobů, mnoho různých místech, tak aby své dopadení co nejvíce zkomplikoval. Takže toto samotné dokumentární pojetí beru za plus. Škoda, že zhruba dvěma třetinám filmu chybí spád - dojde na kvalitní momenty, ale i chvíle nudy. Třetina poslední konečně nabere na obrátkách (zvlášť vygumování a pobláznění oběti k obrazu svému), ale ani ona nezabránila tomu, že to pro mě nakonec jako celek vyšlo malinko bezpohlavně. Jako diváka 'snuff' série AUGUST UNDERGROUND a unikátního MURDER-SET-PIECES to na mě až tak nezapůsobilo, totiž jak amatérských kamer, tak různých brutalit a prasáren (pravda, které tady prim nehrají) spojených s vraždící lidskou zrůdou, tak samotných profilů těchto lidí už jsem si užil dost. POUGHKEEPSIE TAPES mě tedy nezaujalo tolik, kolik si myslím, že nebýt toho všeho zaujmout mohlo. Ale přeci jen se mi líbilo a jen tak mi z mozku nevyšumí. A jestliže si z toho máme neco odnést, jedná se podle mě o uvědomění si 1) jak ošemetný může být lov na sériového vraha, 2) jak lehké může být pro určité lidi zabíjet, 3) kolik takových lidí zůstane nedopadeno. (P.S. pozor, malý bonus po závěrečných titulcích) ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Pseudodokument o masovém vrahovi, bestii, která je jak systematická, tak nečitelná. Sadistická, inteligentní, až do morku kostí prožraná tou nejhnusnější špínou. Deprese a úzkost z pásek jen pryští a někdy je to opravdu silné kafe a pěkně tíživá psychická deka (cirkulárka, statický záběr s připlížením...). Zpracování a forma mě nijak nevadila, uvítal jsem ji, přestože pár "odborníků" mi příliš nesedlo. Na těch pár minut nudy ale skvělá pointa s policajtem, úplný závěr (opravdu zabijácká hláška) a otevřená vrátka pro pokračování. Jsem upřímně zvědavý... [Přesná stopáž: 84 min] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Psychopatický sadista s nekrofilními sklony chce do soutěže k Edovi Hrubešovi a jeho pronásledovatelé se brodí v lepkavém mixu odporu a obdivu.. V rámci hororového pseudo-dokumentu, žánru, co je s originalitou již delší dobu na štíru, docela ucházející a to především zásluhou depresivní hudby, temných zvuků a zlověstného hučení (věřím, že při submisivních scénách bylo i v některých diváckých klaccích), či hrstky scén, které těžily z napětí (prodavačky sušenek, sprcha) a burleskní podivnosti (ptačí maska, příchod po čtyřech). Do budoucna to chce pro oživení nějakou interaktivitu ve stylu Rozpaků kuchaře Svatopluka, ať si divák může zvolit, jestli klitoris ustřihnout manikurními nůžkami nebo těma na živý plot.. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Místy hodně depresivní a syrová sonda do počínání masového vraha, který si vše, včetně chytání, mučení a vraždění svých obětí natáčí na videokameru. A co dokáže udělat se svou obětí, kterou má 8 let zavřenou ve sklepě. Hodně mrazivý zážitek. Film je vyprávěn dokumentaristickým stylem, kde mluví policisté, patologové, vyšetřovatelé, policejní doktoři na fakultě, nebo příbuzní a známí vrahových obětí. Policisté našly 17 pásek, další se již nepodařilo najít...některé příběhy jsou založeny na skutečných podkladech a je hodně znepokojující, že takoví šílenci mohou vůbec existovat, aniž by byli dopadeni. Hnus. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)
  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama