Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tento horor mi doporučila má bývalá přítelkyně, že se prý budu bát. Nebal jsem se ani trošku. Určitě tam bylo něco málo strašidelného, ale ne tak moc, abych z toho nespal. Je to hlavně tím, že tyhle horory o partě teenagerů jsou už okoukaný a většinou mají špatné scénáře, které nedavají smysl a scénaristé se do nich snaží nacpat cokoliv, aby to působilo strašidělně, jenže nic takového se nědeje. Příkladem je tento film s dementním názvem Houbičky. Dobrý byl nepředvídatelný konec a rozuzlení celé zápletky, kdo vlastně vraždil. Docela se mi líbil ten filtr kamery, když jsme nahlédli, co se bude dít dál ( do budoucnosti ). Na hereckých výkonech bylo opravdu vidět, že jsou to amateři, kteří nedokáží zahrát ani ten strach. Další jeden z těch průměrných hororů, jenž ničím nepřekvapí a určitě ani nepotěší! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nekonečné irské lesy, parta zaměnitelných přátel, plno halucinogenních houbiček, ze kterých solidně tepe hlava. Bez větších keců odevzdají telefony, aby si mohli pokecat s mluvící krávou. Někdo si tu rád hraje s kamerou, zatímco příběh moc zajímavého nepobral. Stačí jedna historka o někdejší křesťanské polepšovně a o někom, kdo po lesích už nějakou dobu pobíhá. Snaha o inovativnost je fajn, ale.. Druhá polovina je zmatená, holka, co má vidění, sjetí studenti mezi stromy, něco děsivého zrovna tak. A diváka těší, že to celé trvá jen nějakou hoďku a čtvrt. Řemeslně je to uchopené slušně, jenže skutečně výraznou slabinou je, že je nám úplně jedno, jak to celé dopadne. Závěrečná pointa už toho moc nezachrání. Asi jsem měl blbej den, ale na víc než dvě hvězdy to nevytáhnu. ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem bídu ale navzdory místním převážně negativním hodnocením musím říct, že tento horor patří mezi lepší průměr oproti jiným vyvražďovačkám. Nápad to byl určitě zajímavý, ale jako mraky jiných hororů i tenhle dojel na naprosto odfláklý scénář. Kamera povedená, prostředí moc prima, ostatní věci už nic moc (chalupa místních podivínů, psychiatrická léčebna...no sorry, to bych čekal od amíků). Herci průměrní, ale kdyby ten děj byl trošku propracovanější, snáze bych jim odpustil :-). Asi jsem poměrně tupý, ale závěr jsem opravdu neodhadl, myslel jsem že to skončí dvěma různými způsoby, ale byl to ten třetí :-) za což dávám první hvězdu. Druhou za super prostředí a to že jsem neměl chuť to vypnout, ale opravdu to dodívat jak to dopadne. A třetí samozřejmě za tu krávu, to byla super haluze :-) ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Ach, nie žeby som od tohto írskeho hororu očakával nejaký výnimočný zážitok, ale podobne ako užívateľ jojinecko som si myslel, že už len kvôli tomu pôvodu to bude niečím iné, odlišné, originálnejšie. No, nestalo sa... Ide o ďalšiu stupídnu vyvražďovačku, ktorá sa tvári, že má neokukaný námet, ale pritom je od začiatku do konca preplnená klišé a ľakačkami, ktoré by nevystrašili ani malé decko. O nejakej atmosfére tu už dupľom nemôže byť žiadna reč, jednoducho opäť neviem, prečo tento film vznikol. Nie je to však na odpad!, z časti to zachránila veľmi slušná vizuálna stránka, ale neviem, či sa kvôli nej oplatí pozrieť celý film. Mohla to byť "jazda", potenciál bol, vcelku som sa tešil a opäť som sa bohužiaľ sklamal. Snáď to niekedy konečne vyjde... ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Pobranie (ukradnutie) častí zo starých hororov, vytvorenie trápnej "pointy" a ešte trápnejších dialógov a to dané dokopy v halucinogénnom guláši bez hlavy a päty s príchuťou obyčajného (pod)priemerného slasheru. SHROOMS je film v konečnom dôsledku zmetený sám zo seba, pokúša sa vytvoriť kus originality pomocou "hubičiek", ktoré majú vyvolávať zaujímavé a desivé sekvencie, je z nich len trápny pokus o "psychedelický des" prechádzajúci do "bezútešnej reality". Nezmyselný chaos, v horrorovej sugestivite studený ako psí čumák. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)
  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)

Reklama

Reklama