Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já už se začínám bát toho, když si v textu od dostribotora přečtu, že se tam bude vyskytovat partička amerických teenagerů. Pomaličku se mi v hlavě rozblikává varovná kontrolka. Zřejmě to bude tou profláknutou šablonovitostí. Proto se snažím hledat něco alespoň trochu originálního. V tomto případě jsou orginální snad je ty zmiňované houbičky, se kterými si ti Amíci chtěli užít. Celkem ztráta času. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tohle by dozajista oslovilo i Master Blafa Jirku Babicu. Děláte tradiční slovenský pokrm a nemáte mouku? Dejte tam LSD a máte chutné brynzové halušky! Podivná kombinace slasheru a duchařiny, v níž jakous takous atmosféru vytváří leda tak výstupy té zakrslé klekánice v černé mikině s kapucí. Jinak mi všechna ta halucinační chaotičnost, nenápaditost a duševní prostota amatérských mykologů přivoďovala stavy srovnatelné s pozřením vaničky zapařených, lehce plísní potáhlých žampiónů z Kauflandu. A co je horší, po vskutku vypečené pointě jsem se cítil, jako by mi je na pokladně naúčtovali dvakrát.. ()

Reklama

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo! Sám si teď připadám jako blázen, když dávám tomuto filmu 4 hvězdičky a jsem jediný, ale musím. Po celou dobu filmu (vyjma začátek) jsem s napětím čekal co se bude dít, musím říct, že jsem byl docela "podělanej", možná je to tím, že jsou 4 ráno, jsem doma úplně sám a venku je pekelná tma. Les sám o sobě působí někdy dosti tajuplně a strašidelně, ale v tomto podání jde přímo o noční můru. Příběh je originální, nic podobného jsem zatím neviděl. Co se mne týče, film splnil co měl. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po Freakdog / Red Mist od tohto rejžu my prišli na chuť i Schrooms. Technické spracovanie je opäť slušné, atmosféra pôsobila, len ten nápad nie je celkom adekvátne využitý, respektíve je tým dnes už prefláknutým doplnkovým dejom, ktorý sa stáva v podstate hlavným, o psychiatrickej liečebni alebo niečím takým, plus sedlákmi ohrozujúcimi mládež, proste klasika, blúdenie lesom a vyvražďovačka kemperov niekým a aj tá pointa je už poriadne otrepaná. Každopádne jej riadne zapísalo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

V roce vzniku byly Houbičky nesmírně populární - z nějakého mně neznámého důvodu je totiž viděli / chtěli vidět úplně všichni. Moje mírně rozčarované já pochopitelně taky, takže když jsem je v březnu léta páně 2020 konečně viděl, musím shledat, že je to vážně jen polodementní lesní před pikolou za pikolou, v níž nefandíte nikomu a jejíž pointa kope nanejvýše pralesní ligu. Místo senzačního tripu se koná zkažený smažák. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)
  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)

Reklama

Reklama