Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Hele, a viděl jsi Houbičky? Že né? Ty vole, to je perfektní horor! Hnedka jdem k nám, ten ti musim pustit!" Přesně takhle jsem před pár lety narazil na tenhle snímek, na který mě kamarád nalákal v domnění, že se z něj poseru strachy. Nestalo se, ale kupodivu jsem se po celou dobu poměrně bavil, za což děkuju pěknému prostředí hlubokých lesů. Pointu jsem vyčenichal už po dvaceti minutách, ale zvlášť překvapivý závěr jsem ani nečekal. Jenom mi přišla škoda nevyužitého potenciálu, jelikož námět o halucinogenních houbách skýtal nemálo vizuálních hrátek. Mluvící kráva však byla super. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po Freakdog / Red Mist od tohto rejžu my prišli na chuť i Schrooms. Technické spracovanie je opäť slušné, atmosféra pôsobila, len ten nápad nie je celkom adekvátne využitý, respektíve je tým dnes už prefláknutým doplnkovým dejom, ktorý sa stáva v podstate hlavným, o psychiatrickej liečebni alebo niečím takým, plus sedlákmi ohrozujúcimi mládež, proste klasika, blúdenie lesom a vyvražďovačka kemperov niekým a aj tá pointa je už poriadne otrepaná. Každopádne jej riadne zapísalo. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě to celkem bavilo - námět o partičce přátel, která si vyrazí do lesa a tam se jim něco stane, mě asi nikdy neomrzí - ale postupně se to začne zvrhávat ve strašnou blbost, u které jsem už jen útrpně čekal, kdy bude konec (a to to má jen ani ne 1,5 hodiny). No name obsazení mi bylo fakt hodně nesympatické (navíc se tam nevyskytuje jediná hezká holka), to, zda postavy přežijí, mi bylo zcela ukradené (nikdo je nenutil tam jezdit ani žrát ten hnus), a celkově mi ten film přišel strašně zbytečný. Povedené tam jsou asi jen lokace a to úvodní budování atmosféry, jinak tam veskrze nic nedává smysl a je to jen přehlídka klišé a scenáristické stupidity. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sakra v Irsku jsem nějakou dobu žil a smaženicu z něčeho takového bych si nechal líbit... Bohužel zajímavý námět se tvůrcům jaksi vymkl z rukou. Slibný začátek i navozená atmosféra pomocí děsivého příběhu z historie se postupně změní v nepřehledný maglajz, ve kterém jsem se ztratil. Čím víc se film blížil ke konci, tím víc jsem byl přesvědčený že mám snad halucinace jako hlavní hrdinka, protože něco podobně šíleného jsem už dlouho neviděl. Konečné rozuzlení je sice zajímavé, ale vzhledem k tomu, že se Tara nemohla rozkrájet je celkem nelogické, že mohlo dojít k jednotlivým vraždám v krátkém časovém úseku po celém lese. Bohužel jsem docela zklamán a vidím to maximálně na obyčejný průměr níc víc. slabé 3* ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Irské Halucinogenní horrory asi nejsou pro mě. Nápad se mi líbil, bylo to aspoň takové menší zpestření v rámci žánru, ale tady pozitiva končí. Příšerní herci, (bože jak já jsem si jejich smrt ve filmu přál, no naštěstí mi to vycházelo) umolousané tempo, pár hodně laciných lekaček, snaha vtěsnat do filmu něco jako "podivné venkovské burany" a úplnou korunu tomu nasadil konec. Nějak sem nepobíral, ale ve filmu je možné prakticky všechno, že ano. Tento film si ke svým oblíbeným rozhodně nepřidám. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)
  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)

Reklama

Reklama