Reklama

Reklama

Rallye smrti

Trailer 2

V roce 2012 vládne finanční krize, o práci je nouze, a tak se vydělává různými způsoby. Jedním z takových způsobů je nejbrutálnější automobilový závod, ve kterém skupina vězňů řídí zbraněmi vybavené obrněné automobily, snaží se zlikvidovat soupeře a dojet do cíle jako první. Bývalý závodník Jensen Amese se o něco podobného příliš nezajímá, žije relativně šťastně se svou manželkou, malou dcerkou, a i když zrovna zavřeli továrnu, kde pracoval, tak se nevzdává. Do jejich domu ale vtrhne maskovaný muž, zavraždí jeho ženu, jeho omámí a vloží mu do ruky zbraň. Jensen je zatčen a dostává se do věznice, která pořádá zmíněné závody pod dohledem nekompromisní a zákeřné ředitelky. Na svobodu se může dostat jen tak, že se zúčastní závodu na život a na smrt v opuštěné části ostrovní věznice. Pokud se mu podaří přežít a vyhrát pět etap po sobě, bude mu vymazán trestní rejstřík. V závodě ale neexistují žádná pravidla, každý ze závodníků musí jet co nejbezohledněji, aby byl první v cíli. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 087)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Snom každého béčkara je točiť za áčkové peniaze. Anderson mal azda poslednú šancu dokázať, že si ich zaslúži a po vzore topiaceho stískol slámku s parou 1500 konských síl. Síce stále ťažko nezvláda hercov ani dialógy, ale akcia je (minimálne pre rok 2008, vrátane pastelkového Speed Racera) bezkonkurenčný nátrhprdel. A o tom je Death Race. Yummy! 90% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z nejlepších Andersonových filmů. Sen natočit remake DEATH RACE 2000 si údajně hýčkal přes 20 let a svoji šanci nepromarnil. Film je postavený na hodně poctivých analogových tricích, takže nepůsobí dojmem přeplácané digitální videohry a vzdává hold staré dobré ruční práci. O hodně slušném castingu se tu asi nemusím rozepisovat: tentokrát výjimečně nadstandardní Jason Statham, suchá Joan Allen a hlavně Ian McShane! Dejte si i 111 minut dlouhou režisérskou verzi - uteče to jako voda. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní blbina, kterou si mne Anderson dokonale získal. Auta (bouračky), drsný maníci (Statham), sexy baby (Natalie Martinez), brutalita (průstřely, průpichy, průrazy, průdušky a další průvěci) a to všechno v koktejlu, který se svou béčkovostí přímo chlubí a dělá ze sebe videoklipového otloukánka s inteligencí právě narozeného telete. Jenže Anderson umí dojit naše zaprášené 80s touhy a skryté rezervy testosteronu tak chytře, že byste mu snad přáli i zbrusu novou kategorii na Oscarech. Po opuštění sálu jsem byl jako králíček Energizer... nabitý na 150 procent. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Co si budem povídat, příběh je tak "nečekaný", někdy i tupý, že si můžete dát šlofíka a stejně o moc nepřijdete. Teda přijdete. O tu nabušenou akci!! To je něco neuvěřitelného. Paul. W. S. Anderson nám opět předvádí, že akční béčka mu jdou a to hodně dobře. Za normálních okolností bych dal za 4 jako většina ostatních, ALE... Představte si, že vás vše bolí, dva dny jste už pořádně nespali a musíte napsat pololetku z matiky... a potom se pustí tento film. Hned ze začátku mi dal takovou "facku" a upozornil mě, že tohle bude řezba. A jakmile film skončí, tak si uvědomíte, že jste v tak super náladě, že je vám úplně putna, že vás bolí břicho, nebo že nejste vyspaný... Takže za 5 * a to bez debat! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Buď to setřes nebo zab!" Rychlá pancéřovaná auta, spousta střelby, nějaká ta vězeňská bitka, jedinečně bezcharakterní ředitelka věznice a to je všechno. Vlastně není. Bez sexy navigátorek by tato počítačová hra nedávala smysl. Že ho nedává ani s nimi? Nedává, ale to mi nevadí. Pořád jsem se totiž měl na co dívat, čemu se vyhýbat, s kým kout pikle, komu koukat do výstřihu, koho nenávidět a komu fandit. To mi u adrenalinem našlapaného béčka obvykle ke spokojenosti stačí. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (40)

  • Počas natáčania bolo použitých celkovo 35 áut. Všetky boli neustále upravované tímom 85 mechanikov. (Tolf)
  • Film byl natočený za 50 dní. (Mihail123)
  • Jason Statham (Jensen Ames) trénoval kvôli účinkovaniu vo filme tri mesiace tak poctivo, že z pôvodných 20 % sa zásoby tuku v jeho tele zmenšili na 6 %. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama