foto

David Carradine

  • nar. 8.12.1936
    Hollywood, California, USA
  • zem. 3.6.2009 (72 let)
    Bangkok, Thajsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Společně s Chuckem Norrisem a Richardem Nortonem patřil k legendám akčních karate filmů. David Carradine se narodil 8. prosince 1936. Jeho otcem je známý americký herec John Carradine. Má nevlastní bratry Keitha a Roberta, kteří se také věnují herectví.

David Carradine vyrůstal u své matky. Studoval hudbu, tanec, zpěv a hru na klavír. Na začátku své herecké kariéry si vydělával jako hlídač na parkovišti a pracoval také u benzínové pumpy.

I když se na filmovém plátně objevoval především v záporných postavách, ztvárnil také několikrát postavu kladnou. Tou nejznámější, která ho zároveň proslavila, je shaolinský mnich Kwai Chang Caine v seriálu KUNG-FU, který se natáčel v sedmdesátých letech. Seriál zaznamenal velký úspěch a David Carradine se k tomuto projektu ještě několikrát vrátil. Nejprve v roce 1986 filmem KUNG-FU:FILM, kde se sešel s Brandonem Leem a podruhé v roce 1992, kdy se začal natáčet seriál KUNG-FU:LEGENDA POKRAČUJE. Shaolinské tématice se David Carradine věnoval i v soukromí. V Americe mu na toto téma vyšlo již několik velmi úspěšných knih.

K jeho nejznámějším záporným postavám patří překupník zbraní Rollie Wilkes ve filmu OSAMĚLÝ VLK MC QUADE, mafiánský boss ve dvoudílném snímku Quentina Tarantina KILL BILL nebo otrokář Justin La Motta v seriálu SEVER A JIH.

David Carradine pravidelně hostoval také v seriálech, jako např. KRÁLOVNA MEČE, LARGO nebo ČARODĚJKY. Zemřel 3. června 2009 v thajském Bangkoku. Filmový svět tím přišel o jednu z největších hvězd akčních filmů.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

2015 Mata Hari
2012 Eldorado
Night of the Templar
2010 Krokodýl vs. aligátor (TV film)
Masakr na střední škole
Six Days in Paradise
Zrození legendy
2009 Absolute Evil
All Hell Broke Loose
Bad Cop
Break
Doktor Mozek (TV seriál)
My Suicide
Na cestě bez návratu
Rain, The
Smrtící infekce
Stretch
Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí
2008 Camille
Kandisha
Last Hour
Money to Burn
Pekelná jízda
Rallye smrti
Richard III
Smrtící Kung Fu 1 (TV film)
Smrtící Kung Fu 2 (TV film)
Zlatí chlapci
2007 Blizhniy Boy: Ultimate Fighter, The
Fall Down Dead
Fuego
Homo Erectus
Jak vykrást banku
Permanent Vacation
Ten Největší
Trident, The
Velkej biják
Форсаж Да Винчи
2006 A-List
Final Move
Syn draka (TV film)
The Last Sect
2005 Krvavá odplata
Zázrak u Sage Creek
2004 Hair High
Kill Bill 2
Last Goodbye
Max Havoc: Dračí kletba
Mrtví k snídani
2003 American Reel
Bala perdida
Kill Bill
2002 Balto na vlčí stezce
Naked Movie
Odpadlík (TV film)
Wheatfield with Crows
2001 Alias (TV seriál)
Bachař z věznice Red Rock (TV film)
G.O.D.
Largo (TV film)
Largo (TV seriál)
Out of the Wilderness (TV film)
Špinavá hra
The Donor
2000 Dangerous Curves
Full Blast
Královna meče (TV seriál)
Nightfall
Za úsvitu (TV film)
1999 Kiss of a Stranger
Knocking on Death's Door
Natural Selection
Puzzle in the Air, The
Spasitel
Walking After Midnight (TV seriál)
Zoo
1998 Americký ocásek 3 - Poklad na Manhattanu
Defectors, The (TV film)
Effects of Magic, The
Kukuřičné děti 5: Pole teroru
Light Speed
Lovers and Liars
Martian Law (TV film)
Novodobí Robinsoni
Podnájem
1997 Good Life, The
Na život a na smrt (TV film)
Útěk z vězení
Zběsilost
Ztracený poklad Dos Santos (TV film)
1996 Captain Simian & The Space Monkeys (TV seriál)
1994 L'aigle et le cheval (TV film)
Šílený Joe
1993 Bitter End
Frontera Sur
Kung Fu: Legenda pokračuje (TV seriál)
Zóna smrti
1992 Derrick contre Superman (TV film)
Distant Justice
Dvojitý úder
Jízda života
Kung Fu: Legenda pokračuje (TV film)
Noční rytmy
Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase
Zlý večerníček
Zvířecí instinkty
1991 Águila y el caballo, El
Eliminátor
Field of Fire
Gambler Returns: The Luck of the Draw, The (TV film)
Hollister (TV film)
Karate Cop
Martial Law
Smrt v patách (TV film)
Trest smrti
1990 Huellas del lince, Las
Komando budoucnosti 2
Night Children
Pták na drátě
Půlnoční strach
Válečníci Duny
1989 Beauty & Denise (TV film)
Bláznivá banda
Crime of Crimes
Čarodějové zakletého království
Komando budoucnosti
Nowhere to Run
Slunce, úsvit a upíři
Sonny Boy
Šance pro všechny
Tropical Snow
Závod s časem
1988 Crime Zone
Fatal Secret
I Saw What You Did (TV film)
Ochránkyně zvířat
Open Fire
Run for Your Life
Warlords
1987 Heartbeat
Šest z Alcatrazu (TV film)
Teror na kolech
1986 Hoříci oceán (TV film)
Kung Fu (TV film)
Ozbrojená odpověď
Sever a Jih II (TV seriál)
Útěk z Vietnamu
1985 Bad Seed, The (TV film)
Sever a Jih (TV seriál)
1984 Bojovník a čarodějnice
Hammer House of Mystery and Suspense (TV seriál)
Jealousy (TV film)
On the Line
Vzdálený výkřik (TV film)
1983 Osamělý vlk McQuade
1982 Q
Safari 3000
Trick or Treats
1981 Americana
1980 Cloud Dancer
Divoch Gauguin (TV film)
Psanci
V pravé poledne 2 (TV film)
1979 Fast Charlie... the Moonbeam Rider
Je te tiens, tu me tiens par la barbichette
Mr. Horn (TV film)
1978 Deathsport
Ponorka na dně
Tichá flétna
1977 Hadí vejce
Hromy a blesky
1976 Cannonball
Cesta ke slávě
1975 Cesta gladiátorů 2000
Family Holvak, The (TV seriál)
You and Me
1973 Dlouhé loučení
Špinavé ulice
1972 Bertha z dobytčáku
Kung Fu (TV film)
Kung Fu (TV seriál)
1971 Maybe I'll Come Home in the Spring (TV film)
1970 Macho Callahan
McMasters, The
1969 Dobří a špatní hoši
Heaven with a Gun
Mladý Billy Young
1967 Johnny Belinda (TV film)
The Violent Ones
1966 Shane (TV seriál)
Too Many Thieves
1965 Bus Riley's Back in Town
The Trials of O'Brien (TV seriál)
1964 Taggart

Dokumentární

2011 Cormanův svět
2009 Comedy Is Pain
Tattoos: A Scarred History
2007 Being Michael Madsen
Through Your Eyes
2005 Pán fanoušků: Společníci Prstenu
2004 Making of 'Kill Bill: Volume 2', The (TV film)
UnConventional
2003 Making of 'Kill Bill', The (TV film)
2002 Modern Warriors (TV film)
Umění akce
2000 Claudia Jennings: The E! True Hollywood Story (TV film)
David Carradine: The E! True Hollywood Story (TV film)
1998 Mystic Origins of the Martial Arts
1997 Brandon Lee: The E! True Hollywood Story (TV film)
1983 Making of 'Lone Wolf McQuade', The (TV film)
1981 The Best of Sex and Violence
1979 Carradines Together, The
Look at Liv, A

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2006 Comedy Central Roast of William Shatner (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1975 Les rendez-vous du dimanche (TV pořad)

Režijní filmografie

2015 Mata Hari
2001 Lizzie McGuire (TV seriál)
1981 Americana
1975 You and Me
1972 Kung Fu (TV seriál)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(60)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace