Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se srazí vlak s autem, málokdy je to veselé, tentokrát však jeden z cestujících z automobilu přežil. Mladý chlapec však na tom není psychicky ani fyzicky příliš dobře. Stejně jako strojvůdce, který měl celou nehodu přímo před sebou. A mezi těma dvěma začne pomalu vznikat podivné přátelství. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Na korejské dramata lidských vztahů a osudů to pořád ještě nemá, ale překvapilo mne, že i tento film mne donutil přemýšlet, jak je život křehký..."Nebojím se smrti. Ale myšlenka, že jsem nedokázala žít? Ta mne děsí!!"...Plně se ztotožňuji s touto větou a opravdu většina lidí se frajersky smrti nebojí, ale když už taková tragédie či nemoc příjde do naších životů, večer si každý před spaním, pokládáme otázku: "Co po smrti?Proč žiju?Žil jsem vůbec?..Když pak člověk neví, tak smrt je pak naším bububu... ()

Rosomak odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět, jak vypadá filmové vydírání, Křižovatka osudu je tím nejlepším příkladem, který se v poslední době objevil. Má to přesně všechno na co může tak naivní divák naletět. Tuny emocí, příběh, který je tak strašně vážný, herci, kteří mají neustále mokré oči nebo jemné tóny piána neustále hrající patetickou, straaaašně smutnou hudbu, plnou procítění a já nevím čeho všeho ještě... Jenže za tím vším prostě nic není. A nic nového vám ten film nedá. Jen to, že se dokážete krásně dojmout sami nad sebou z toho, že jste k takovému tématu citliví, což je přesná charakteristika fimového kýče. That´s all. Pokud na to chcete opravdu koukat, dobře přemýšlejte co a jak vám to film ukazuje. A možná budete stejně znechuceni jako já... (Film zastaven po 20ti minutách, už jsem to nevydržel.) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení na mě čekalo v nedělním odpoledni na TV Nova. Na poměry této stanice jsem totiž zhlédl tento mimořádně atraktivní a kvalitní film, který rozhodně považuji za zdařilý. K tomuto filmu mě ani tak nepřiovedl námět samotný jako spíše téma železnice a nahlédnutí do života člověka, který železnici miluje a jemuž se jeho práce stala láskou a koníčkem. A tím se dostávám k tomu, že v tomto filmu naprosto brilantně exceluje Kevin Bacon. Jeho herectví, to je prostě něco výjimečného a už pomalu získávám jistotu, že jakmile někde hraje tento herec, tak to nemůže být špatný film. Navíc na tomto filmu je také zajímavé, že nám ukazuje, jak těžko se mnohdy někteří strojvůdci vyrovnávají s tím, že jim pod vlak skočil nebo vjel nějaký sebevrah, což se ve zprávách obyčejný člověk nedozví. Další plus pro tento mně dosud absolutně neznámý film. Takže příběh je v tomto filmu velmi silný a rozhodně je po celých těch 100 minut na co koukat a musím konstatovat, že jsem se skoro vůbec nenudil. Kevinu Baconovi ale zdatně sekunduje Marcia Gay Harden v roli jeho umírající manželky a Miles Heizer v roli sirotka, jemuž Kevin Bacon zabil při vlakovém neštěstí matku. Abych to zakončil, tohle je velmi příjemný a až nečekaně kvalitní film, který se mi rozhodně líbil a mnoho nechybělo k udělení maximálního hodnocení. To by však film nesměl tak moc tlačit na city, což je jediné mínus, které jsem na něm našel. Ale čtyři hvězdy považuji také za solidní hodnocení. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné drama o tom, co je v životě nejdůležitější... Musím se přiznat, že mám takovéhle filmy rád, i když mi tam možná trochu něco chybělo, tak přesto velmi silné čtyři hvězdy, dobrý námět a krásný, silný příběh s výbornými herci... // ''Nebojím se smrti. Ale pocit, že jsem nežila... ten mě fakt děsí.'' ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

"Křižovatka osudů" – tak nějak by se měl jmenovat tento smutný, ale citem naplněný film. Křižovatka, na které se setkává hned několik smutných osudů, ... křižovatka, která dá každému z nich jiný směr, ... a konečně i křižovatka, která všechny ty osudy spojí. Je to film, který normálního nebo citlivějšího diváka osloví a také film, který by nenormální předůležití studení cynikové vidět raději neměli, protože cynikovi "nic nevysvětlíš" (viz komentář Rosomak). Nemusí být všechny filmy dějově nepředvídatelné a naprosto uvěřitelné (viz komentář DavidS). Vždyť osudy lidí jsou někdy tak prazvláštní a něco podobného se přece klidně může stát i tomu nejcyničtějšímu cynikovi. Co je na tom neuvěřitelného? Rád jsem věnoval 101 min svého volného času sledování tohoto příběhu a rád se na něj po čase opět podívám. PS: zde na ČSFD příliš časté a zneužívané slůvko "klišé" v hodnocení filmů není na místě. Slovník cizích slov uvádí pod výrazem "klišé" tento význam: zautomatizovaný nebo otřelý slovní obrat. Použít slovo "klišé" lze tedy např. při hodnocení slovních vyjádření politiků, ale evidentně ne v těchto případech. Používat příliš často slůvko "klišé" znamená, že dotyčný nemá dostatek jiných slovních vyjadřovacích schopností v českém jazyce. Hlavně, že umí EN a dává to dostatečně na obdiv. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Alison Eastwood v tomto filmu debutovala jako režisérka. (Pumiiix)

Reklama

Reklama