foto

Kevin Bacon

  • nar. 8.7.1958 (58 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Síce najmladší z početnej rodiny, no jednoznačne najambicióznejší Kevin sa už ako 17 ročný vrhol strmhlav do prostredia divadla. Keď v tomto veku odišiel z rodnej Philadelphie do New Yorku, okamžite sa etabloval ako nádejný herec v "Circle in the Square Theatre", kde bol najmladším študentom. Významnejšie roličky na seba nedali dlho čakať a Kevin sa zrazu ocitol na Broadway v hre Slab Boys, kde mu sekundovali Sean Penn a Val Kilmer.

Filmovým debutom pre neho bola rolička v bláznivej komédii ZVERINEC ČASOPISU NATIONAL LAMPOON (1978), no skutočný úspech mu priniesol až film FOOTLOOSE (1984). Rolou hviezdneho tanečníka v tejto snímke si získal obdiv mladíkov a srdcia dievčat a konečne sa z neho začala stávať filmová hviezda. V nasledujúcich filmoch vzbudzoval pozornosť nekonečnou škálou charakterovo silne odlišných postáv - či už ako neodolateľný romantik (MANŽELSKÉ ETUDY, 1988) alebo ako brutálny vrah (CRIMINAL LAW, 1989). A pomaly ale isto sa dostával k spolupráci s takými hviezdami ako Jackom Nicholsonom a Tomom Cruisom vo filme ZOPÁR SPRÁVNYCH CHLAPOV (1992), Meryl Streepovou v DIVOKEJ RIEKE (1994), Tomom Hanksom v APOLLO 13 (1995) alebo Dustinom Hoffmanom v SPÁČOCH (1996).

V jednom z jeho posledných filmov - V MUŽOVI BEZ TIEŇA (2000) - sa už prezentuje v hlavnej úlohe, a i keď ho vo väčšine filmu vlastne nieje vôbec vidieť (v záverečných titulkoch je kvôli tomu uvedený ako druhý v poradí!), jeho herecký potenciál a postavenie v Hollywoode sa touto rolou bezpochyby ešte väčšmi spevnilo.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2016 I Love Dick
Patriots Day
The Darkness
2015 Black Mass: Špinavá hra
Cop Car
2013 R.I.P.D. – URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů
Stoupenci zla (TV seriál)
2012 Co čas nezahojil
8 (divadelní záznam)
2011 Bílý Elephant
Bláznivá, zatracená láska
X-Men: První třída
2010 Super
2009 Beyond All Boundaries
Magic 7, The (TV film)
Můj milý, můj drahý
Poslední cesta (TV film)
These Vagabond Shoes
Znuděný k smrti (TV seriál)
2008 Duel Frost/Nixon
2007 Křižovatka osudu
Rozsudek smrti
Saving Angelo
To, co dýchám
2005 Miláček
Pravda nebo lež
Salon krásy
2004 Dlouhá cesta zpátky
The Woodsman
2003 Piková trojka
Tajemná řeka
Where Are They Now?: A Delta Alumni Update
2002 24 hodin
2001 Novocaine
2000 Můj pes Skip
Muž bez stínu
We Married Margo
1999 Ozvěny mrtvých
1998 Elizabeth Jane
Nebezpečné hry
Tunel do Číny
1997 Destination Anywhere
Lhaní po americku
Perfektní záskok
1996 Spáči
1995 Apollo 13
Balto
Vražda prvního stupně
1994 Divoká řeka
Kokosy v pralese
New York Skyride
1993 Frasier (TV seriál)
1992 Pár správných chlapů
1991 Dospívání v Queens
JFK
Plameny lásky
Řekl, řekla...
1990 Hráči se smrtí
Chvění
1989 Velkofilm
1988 Lemon Sky (TV film)
Manželské etudy
Trestní zákon
1987 End of the Line
Letadla, vlaky, automobily
Léto na divoké řece
1986 Quicksilver
1984 Footloose
Mister Roberts (TV film)
1983 Demon Murder Case, The (TV film)
Enormous Changes at the Last Minute
1982 Bistro
Forty Deuce
1981 Only When I Laugh
1980 Hero at Large
Pátek třináctého
1979 Gift, The (TV film)
Začít znovu
1978 Zvěřinec časopisu National Lampoon
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)
1951 Search for Tomorrow (TV seriál)

Dokumentární

2015 Drunk Stoned Brilliant Dead: The Story of the National Lampoon
2013 Prezidentova pravá ruka (TV film)
Skum rocks!
2011 Children of the Atom: Filming X-Men: First Class
2009 High Line Stories (TV seriál)
2006 Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film
2004 Film Trix 2004
V záři reflektorů (TV seriál)
2003 Imagine New York
2001 Code of Conduct
John Lennon: Come Together (koncert)
2000 Fleshing Out the 'Hollow Man'
1999 AFI's 100 Years... 100 Stars (TV film)
Celebrity Profile (TV seriál)
Saturday Night Live 25 (TV film)
The Directors (TV seriál)
1998 Yearbook: An 'Animal House' Reunion, The
1996 Ztracený Měsíc: Triumf Apolla 13
1993 Canceled Lives: Letters from the Inside
1992 Oliver Stone (TV film)
1991 Little Vicious, A

TV pořady

2014 Finding Your Roots with Henry Louis Gates, Jr (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
17th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2010 Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2009 61. Emmy Awards (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 Mon plus grand moment de cinéma (TV pořad)
2003 Elvis Lives (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1997 Happy Birthday Elizabeth: A Celebration of Life (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)

Hudební videoklipy

2008 Will. I. Am - It's a New Day (hudební videoklip) - a.z.

Režijní filmografie

2005 Miláček
1996 Losing Chase (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(316)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace