Simsala Grimm (TV seriál)
Simsalagrimm
Animovaný / Pohádka
Německo, 1999, 25 min
Gerhard HahnObsah
Před dávnými časy v dobách divů a zázraků bývalo jedno kouzlo co otevíralo bránu do nádherné země jménem Simsala v níž mají svůj domov všechny postavy z pohádkových příběhů.
Udělej s námi Simsala Grimm a kamarádi Jojo a Doc Croc zavedou i tebe do nejhezčích pohádek bratří Grimmů. (oficiální text distributora)
ripo
Rozprávky by boli ešte v norme .... ale .... tie sprievodné postavičky (Jojo a DocCroc ) mi veru fakt riadne pili krv . Tie boli kvázivtipné a trápne ...(9.5.2007)
DinoRaptor
Seriál parodující nejrůznější světové pohádky. Když na něj náhodou narazím v televizi tak se dívám.(7.3.2012)
angar
tie rozprávky sú fajn. keď v Snehulienke povedala kráľovná "Hmm, aký mladý fešný princ...", tak som si to okamžite obľúbila, pretože takéto niečo sa nevidí každý deň :)(4.1.2011)
liberita
Dosť priemerný kreslený seriál s nevýraznou animáciou. Prvé diely mali celkom slušnú úroveň, potom to však začalo ísť dolu vodou. Jediné postavy objavujúce sa v každom dieli v sprievode hlavných hrdinov rozprávok sú Jojo, ktorý sem-tam pobaví humorom a Doc Croc, ktorý naopak celý čas len nudí. No a vonkoncom nerozumiem, ako môže seriál, ktorý o sebe tvrdí, že je o rozprávkach bratov Grimmovcov, spracúvať príbeh Cisárove nové šaty či Slávik, ktoré predsa napísal Hans Christian Andersen a nie Grimmovci.(17.3.2012)