Věřící (video film)

Believers

Horor / Thriller

USA, 2007, 102 min

Daniel Myrick

Tenhle film není kdovíjaký zázrak, ale i tak jsem byla od začátku do konce nervní, je to určitě strašně zajímavej nápad a musím říct, že ona sekta byla opravdu otřesně depresivní, film mě nenudil!(29.5.2008)

K zabití jednoho sychravého odpoledne posloužili Believers celkem dobře, ale mrzí mě jedna věc: z tématu se dalo vytřískat mnohem mnohem víc. Film tak uvízl někde na půli cesty. Na úplné odsouzení je příliš dobrý, na vyšší hodnocení mu zas něco chybí.(16.11.2007)

• EdaS

Zklamání - na to, že jde o film jednoho z dvojice režisérů Záhady Blair Witch a zpracování fascinujícího tématu sebevražedného kultu, dostáváme průměrnou televizní inscenaci, která nemá co zajímavého nabídnout. Celý film se připravujeme na ubohou pointu, zřejmou už od začátku. P.S. Doporučuji výbornou knížku Program pro přeživší Chucka Palahniuka (Klub rváčů) na podobné téma.(14.7.2007)

Dovolím si poopraviť komentár J*A*S*M(a), ktorý píše, že film " uviazol niekde na polceste ", pretože podľa mňa film uviazol niekde v hajzli ( tam sa tiež dobrú chvíľu točil ) a to vďaka producentom, ktorí dobrý scenár zveria do rúk dnes už impotentnému režisérovi a profesionálnemu amatérovi v jednej osobe.(18.9.2008)

No dobrovolně přiznávám, že sem se na to koukala jen kvůli tomu, že žeru Johnnyho Messnera. Docela slušná atmosféra a (nechutně sektařská) dobrá hudba. Ale vzhledem k námětu si myslim, že z toho šel udělat mnohem zajímavější film. Překvapila mě slušná dymanická kamera, ovšem v naprosto nelogických okamžicích, a když by to chtělo kapku vygradovat, tak nic. 65 %(15.5.2008)

Film, který od začátku vypadá jako televizní inscenace. Čekal jsem, co se z toho vyklube, s tím, že to asi každou chvíli vypnu. Ale po chvíli začne děj nabírat na obrátkách, které vydrží až do konce. Vizuální stránka sice nijak nenadchne, ale rozhodně neurazí. Sekta je vylíčena dost mysticky a zdá se být docela uvěřitelná. Dialogy působí trochu vykonstruovaně, ale nějak mi to tady nepřišlo na škodu. Zápletka s útěkem je také taková vykonstruovaná, ale dobře zapadá do celku. Vyústěním všech těchto věcí se zdá, že zdravý rozum nakonec zvítězil. Ale závěr, ačkoliv není zas tak překvapivý, je udělaný naprosto brilantně, poeticky, úchvatně. Film se snaží diváka celou dobu o něčem přesvědčit a když už si divák myslí, že to byl typický fór, přijde to, v co už nedoufal. Určitě z toho mohl být perfektní velkofilm, ale možná právě proto, že není, rád odpustím některé chybičky a někdy se těším na zopakování. *** Ve zkratce: Vykonstruovaný film, který neřeší detaily a jde za svým cílem. Místy mi to připomínalo seriál LOST.(30.10.2009)

• oveckaoa

Tak nudit jsem se nenudil na druhou stranu není to nic o co kdybyste jste se nedívali přišly. Další film od Daniela Myricka kterému sem dal dvě hvězdy. Atmosféru to mělo ale slušnou.(5.9.2008)

• spacylemon

Skvělá pointa, v kterou jsem doufal celou dobu, ta mě opravdu potěšila... jenže to bylo asi tak všechno (a úplně kulervoucí bylo dementní filozofování těch dvou záchranářů). Ale do konce jsem vydržel a vlastně mě docela zajímalo, jak to nakonec dopadne - prostě nedá se říct, že by mi sledování tohohle filmu zkazilo den, jenže co bych od thrilleru hlavně čekal - že budu aspoň trochu napjatý - to se povedlo tak v desetině filmu; a to je ještě moc.(12.2.2009)

Téměř jsem byl spokojen se všemi atributy tohoto do konce napínavého thrilleru. Jen jedna věc mě mrzí - vláčnější děj uprostřed filmu - jakoby se režisér potřeboval nadechnout k efektnímu závěru. Jinak jsem fandil těm „špatnejm“. No, a závěr mi dal za pravdu...(30.10.2009)

Dobře, no. Sice nemám ráda, když nás filmaři straší tímhle "nebezpečným sektářstvím" a "fanatickou touhou umřít", je to trochu jako z bulvárního plátku. Ale nenudila jsem se, a závěr mne celkem mile překvapit. Takže docela dobrý horůrek, jenom ubrat toho strašení sektama.(29.7.2011)

Od tohoto filmu jsem nic moc nečekal a o to mileji jsem byl překvapený, protože byl docela zajímavý. Sekta působila docela depresivně. Až mne vytáčelo, jak se někteří lidi jsou schopni nechat zmanipulovat....o to překvapivější byl úplný závěr filmu...ten mne pobavil :-) Žádný zázrak, ale slušný film.(17.8.2010)