Reklama

Reklama

Vede báječný život, ale ve skutečnosti ho nikdo nemá rád... François je obchodník se starožitnostmi ve středním věku. Má skvěle zařízený byt a báječný život, ale na večeři s těmi, které považuje za své nejbližší známé, ho ohromí zjištění, že nikdo z přítomných ho ve skutečnosti nemá rád. Jeho známí jej považují za arogantního, sebestředného a krutého člověka, který neví, co je to přátelství. Françoisova obchodní společnice Catherine mu nabídne sázku: když jí představí svého nejlepšího přítele, bude si moci ponechat obrovskou řeckou vázu, kterou to odpoledne vydražil na účet podniku. Pokud ne, připadne váza jí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, v němž se momenty trapnosti, WTF, úsměvnosti, lidskosti, vtipu a hřejivosti hezky a rovnoměrně střídají. Začátek mi úplně neseděl, ale pak mě příběh několika svými obraty v druhé polovině docela vtáhl a za závěr jsem byl rád. Oddechovka pro karanténní večer. [70%; 2020-03-24 Home sweet home] ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Starožitník Francois Coste se hloupě vsadil se svou společnicí. Vždy se pracovně pohyboval mezi spoustou lidí a tak nepochyboval o tom, že nebude problém představit jí svého nejlepšího přítele. Při bolestném čelním střetu s realitou mu konečně došlo, že slova přítel a známý nemají stejný význam. Francois však na hledání přítele vytrvale pracuje a za svou snahu je vyšší mocí odměněn poznáním mozkového gymnasty Bruna. Jenže nejlepší přítel by neměl být zneužíván k povrchnímu vítězství sázky o nepěknou vázu v hodnotě několika set tisíc Euro. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* malý nenápadný skoro televizní film, který však svým civilním pojetím hravě převálcuje mnohé známější filmy. Navíc svým lehkým humorem je mnohem stravitelnější pro široké publikum. Herecké obsazení je taky příjemné a vše funguje tak jak má. Takže čtyři hvězdičky jsou zasloužená odměna a tolerance patří nejen do vztahu [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása, což v tomto případě platí dvojnásob. Člověk bez přátel je třtina ve větru se klátící a hledání přítele může být pěkná patálie. Ve francouzském pojetí je to ale především poetický příběh, který s neuvěřitelnou lehkostí vede k očekávanému šťastnému rozuzlení. Od začátku je vše dané a jasné a přesto to fuguje skvěle. Skvělá režie a tudíž i film, stojící na Auteilovi a jeho nejlepším příteli...90% ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Od této komedie jsem si poměrně hodně sliboval, bohužel má očekávání nebyla ani zdaleka naplněna. Můj nejlepší přítel není příliš zábavným filmem, což je u komedie nemalý problém. Přitom rozjezd nebyl vůbec špatný, myšlenka samotná skýtá autorům velký prostor pro manévrování. Upřímně, kdyby to netočili Francouzi, asi by to bylo úplně někde jinde. Nic proti Francouzům, ale tohle jim prostě nejde nebo jinak, komedie tohoto typu jsou stravitelné prostě pouze zase jen pro Francouze. Pro Čecha je to hlavně divné. Celkové hodnocení vidím někde kolem 50%. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama