foto

Anne Le Ny

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anne Le Ny je francouzká herečka, režisérka a scénáristka. Hrála v mnoha celovečerních snímcích a televizních filmech a seriálech. Ze začátku se však soustředila pouze na divadelní jeviště. Hrála pod taktovkou známých režisérů Gerarda Desathre a Philipe Adriena.

Poprvé se objevila na televizních obrazovkách až v roce 1991 ve filmu SMRT ALEXANDRA. Její první režisérská práce přišla až v roce 2007, kdy režírovala a zároveň napsala scénář k filmu CEUX QUI RESTENT, kde si také zahrála po boku Vincenta Lindona a Ammanuella Devosa. Asi nejvíc na sebe upozornila v úspěšném francouzkém filmu INTOUCHABLES, kde si zahrála vedlejší roli sekretářky.

Driss

Herecká filmografie

Filmy

2016 La confession
Le secret des banquises
2015 La Taularde
Táta nebo máma
2013 Attila Marcel
Hraji mrtvého
Suzanne
2012 Dům v Bretani
Manipulations (TV film)
2011 La Brindille
Nedotknutelní
Poupoupidou
Vyhlášení války
2010 Hosté mého otce
Chameleon
2008 Guy Môquet, un amour fusillé (TV film)
2007 Ti, kteří zůstávají
2006 Affaire Pierre Chanal, L' (TV film)
Můj nejlepší přítel
Ze dne na den
2005 Škubání v palci
3 gouttes d'Antésite
2004 Clochemerle (TV film)
2003 Bratrstvo ticha
Ciel d'asile (TV film)
La petite Lili
Mes enfants ne sont pas comme les autres
Monde de Yoyo, Le (TV film)
2002 Bratrstvo bojovníků
Parlez-moi d'amour
2001 Piknik u Osirida (TV film)
Se souvenir des belles choses
Středa, ten šílený den!
Vertiges de l'amour
Voyance et manigance
2000 Aïe
Lise et André
Někdo to rád jinak
Sur quel pied danser? (TV film)
1999 Alias
Můj malý podnik
1998 De gré ou de force (TV film)
Divokost v srdci
Julie est amoureuse
Marceeel!!! (TV film)
1997 Méthode, La
1996 Passage à l'acte

TV seriály

2016 Glacé: The Frozen Dead (TV seriál)
2006 Les tricheurs (TV seriál)
2005 Prune Becker (TV seriál)
2001 Detektiv Giordano (TV seriál)
1999 Žena v taláru (TV seriál)
1998 Avocats & associés (TV seriál)
Marc Eliot (TV seriál)
1997 Louis Page (TV seriál)
P.J. (TV seriál)
Une femme en blanc (TV seriál)
1995 Boeuf-carottes, Les (TV seriál)
1994 Madame le proviseur (TV seriál)
1992 Julie Lescautová (TV seriál)

Dokumentární

2003 Dessous de Lili, Les

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace