Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Toto vznikne,když se smýchá anime s američany.Seriál má spoustu dobrých vizuálních efektů,které mě celkem překvapily.Pak tu je dost jednoduchý děj a spousta krve,která ovšem asi nikomu nevadí.Celkem chápu,že když jeden díl stál 1 milion dolarů,tak to má jen pět dílů.Řekněme,že kdyby to natahovali a bylo by z toho třeba jen 50 dílů,tak bych se na to asi ani nedíval.Celý seriál jsem měl shlédnutý asi za dvě hodiny a bavil jsem se,ale picity tam nebyly skoro žádný,což od anime bohužel docela očekávám,takže jsem uvažoval o třech,nebo čtyřech hvězdičkách a nakonec dávám čtyři za snahu. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Tento mini-seriál dostal do vínku koňskou dávku západní kultury a pokud ho dokoukáte až do konce vítejte v klubu všežravců s pokřiveným vkusem. Feudální Japonsko, kde se katany utkávají s raketomety, mobilní komunikací a kde nosí hlavní hrdina fro jak Foxy Brown? Zní to divně, ale spojení moderních prvků se samuraji a hiphopem se už nekolikrát osvědčilo, tak proč to nezkusit znovu (a znovu). Bohužel stylové provedení není všechno, Afro Samurai působí dost povrchně a nezáživně ve srovnání se Samurai Champloo, kterej je ve všech aspektech(kromě anglického dabingu) o třídu lepší. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Vítejte do světa, ve kterém vládne jen pár pravidel. Kdo má příslušnou čelenku, je bojovnií číslo 1, je nedotknutelný, je jako Bůh. Skoro. Jediný, kdo s ním smí bojovat, je majitel čelenky druhé, číslo 2. A s ním smí bojovat každý. Afro Samuraj se vydává za pomstou - zabije nynější Jedničku, toho, který zabil předchozí Jedničku, Afrova otce? Uvidíme... Verdikt - Afro Samurai je silácká blbinka bez myšlenky, která se vyžívá hlavně v usekaných končetinách a cákancích krve. Máme jednoho nemluvného hrdinu, který prostě jde jako stroj a přibližuje se svému cíli - odkráglování Jedničky. Do cesty se mu přitom z různých důvodů motají chlapíci další a on je kosí. Všechno komentuje Afrův užvaněný průvodce, postava nesnesitelná a zbytečná. Také je to skvělý zabiják. Tak jako on, nikdo atmosféru zabít nedokáže. Ani další postavy charismatem, skutečností a sympatičností zrovna nehýří. Kdyby alespoň ony souboje, kterých je toto OVA plné, ba je jimi přeplněno, byly pastvou pro oko...ale až tak nejsou. Pro mě hodně slabé ***, a to si to možná ještě rozmyslím. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání seriálu jsem se cítil, jakobych vylízal krásně barevný talíř, na kterém ale nic po celou dobu konzumace nebylo servírováno. Hip-hopová stylizace Afra je vynikající a hodně originální (pod soundtrackem je podepsán RZA). Ale k čemu. Cítím, že kdyby měl seriál šedesát dílů, tak bude stejně prázdný jako po dosavadní pětici. 50 % ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Člověk by nečekal, že to bude tak zábavné. Název by lidi, kteří se o ujeté anime (samuraj s afrem?!) nezajímají, mohl spíše odradit, ale byla by to chyba. Afro samuraj alespoň pro mě osobně nebyl o bojích (i ty měly však své kouzlo), ale o postavě dabované Samuelem L. Jacksonem (jejíž hlášky jsou vážně fantastické) a zajímavém stylu vyprávení (což dokazují díly prolínající se s flashbacky do Afrovy minulosti). Silné 4*. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Původní stejnojmennou mangu, která byla seriálu inspirací, napsal a nakreslil Okazaki Takashi. (Claude Speed)
  • Výroba jednej epizódy stála približne 1 milión dolárov. (Mihail123)

Reklama

Reklama