Reklama

Reklama

Smrtící spojení

všechny plakáty
Trailer

Prý na svět přicházíme a z něj odcházíme sami. To je asi důvod, proč každý hledá své druhé já, svou lepší půlku. Ale co kdybyste se nenarodili sami? Co kdybyste byli od samého počátku připoutání tělem i duší k někomu jinému?
Pim a Ploy jsou siamská dvojčata. Jednoho dne podstoupí rozdělující operaci, při které Ploy umírá. Od té doby se však Pim velmi trápí výčitkami a pocitem osamění a utíká proto za jiným životem do Koreje, kde brzy potká laskavého manžela. Ploy je však stále zde, její duše přebývá ve společném domě a je to duše velmi, velmi nahněvaná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem měl chuť na pořádnou asijskou duchařinu, to bych si ale nesměl vybrat hodně tuctový bububu snímek. Převážnou část příběhu totiž vyplňuje nešťastný osud siamských dvojčat, jenž se snaží hrát na slzopudnou strunu, což jsem prostě nepřekousl. Když si pustim horor, tak se chci bát, ne brečet každých deset minut. Jediná silnější scéna je ta v ložnici, jinak několik levných leknutí nedělá strašidelný horor. Kor když zdejší pointa, jež se alternativně opakuje v desítkách jiných filmů, je dnes stará už asi deset let. Ani ten konec mě nepřesvědčil ke třetí hvězdě. Škoda no. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Duchařská špička a důstojný nástupce skvělého Shutter od stejného dua režisérů. Od devítky v hodnocení ho dělí závěrečných 20 minut, které do té doby dost dusnému horroru obrušují hrany. Jinak je vše, jak má v jakostní duchařině být. Hafo fungujících lekaček, zneklidňujících momentů, precizní zvuk, bezchybná forma a navrch atraktivní téma siamských dvojčat. I na romantickou strunu se zahraje. Podobně jako v Shutter je předností řádně zohavená vlasatice, která se s tím nemaže. Leč starší horrorový bráška disponuje přeci jen krapet poutavějším příběhem, o zježený chlup větším napětím a lepším zakončením. Ale i tak lze Alone bez uzardění zařadit mezi nejlepší asijské duchařiny. ()

Reklama

Anticque 

všechny recenze uživatele

Tak teďka mám stále zaražený dech, po filmu Shutter sem čekal tak dlouho abych viděl konečně něco skvělýho a musel sem si počkat opět na stejné borce jako dělali Shutter. Musím si otřít pot z čela a snad se i uklidnit, protože můj stresový život ve spojení s tímto filmem byl mazec... Uspokojení z filmu bylo na úrovni, skvělá atmosféra, příběh, škoda trochu slabšího konce. Jinak dávám jasných 5 hvězd.... Už se těším na nějaký nový dílko z jejich dílny. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Její smrt nebyla tvoje vina.......... Pim byla siamské dvojče. Po operaci její sestra umírá. Později se Pimina matka ocitá v nemocnici. Něco se jí stalo a něčeho se bojí. Pim odlétá z Koree za svou matkou a na čas se tak dostává do domu, kde prožila mládí ještě spojená se sestrou. Začíná však vídávat podivná znamení a odrazy v zrcadlech. Začne vídávat svou sestru. Doktoři tvrdí, že je to jen stresem z událostí, které prožila. Pim však ví své. CITÁT - Co budeme dělat? Ona mě pronásleduje........... Možná si někdo myslí, že je to o poutu živého k mrtvému, jenže co když je to obráceně? Tady je opět velká škoda, že část událostí, zvláště ty strašidelné, se odehrávají ve tmě. Já vždycky nechápu, kde tvůrci berou tu absolutní tmu. Divák je pak odkázán jen na zvuk. Schválně, zkuste si doma v bytě nebo baráku vytvořit absolutní tmu. Zhola nemožné. A tak ikdyž je to celkem slušný krvavý horor s povedenou hudbou a pár lekačkama neměl jsem z něho moc dobrý zážitek. 60% je myslím tak akorát. CITÁT - Ona tu je! Ona tu je!.......... Hudbu k filmu dělal Chatchai Pongprapaphan. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film Alone je takovým neškodným thajským hororem, který příliš nevyděsí za to ovšem docela zaujme svým dějem. Ten je místy velice barvitý a v některých scénách opravdu atmosféra graduje ve velkém stylu, jenže bohužel těchto pasáží je velmi málo. Ve své podstatě jde jen o další tuctovou duchařinu, ve které figuruje dívka s černými vlasy a tenhle asijský fenomén mě už přestává pomalu bavit. Ve skrytu duše doufám, že už zase vymyslí něco nového, ale musí to být velmi rychle. Na tohle by se neměli dívat žádné siamské dvojčata, protože by z toho mohli mít i menší psychické trauma. Pro mě je tenhle film trošku lepším průměrem ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Pulz, který je zobrazen na elektrokardiogramu matky Pim (Marsha Wattanapanich), neukazuje normální pulzní frekvenci lidského těla. (Verka13)

Reklama

Reklama