Reklama

Reklama

Údolí květů

  • Indie Valley of Flowers (více)

Obsahy(1)

V okolí nejvyšších himálajských průsmyků se drsný, neohrožený Džalan a jeho banda živí přepadáváním nic netušících pocestných. Řídí se svými vlastními zákony cti a svůj lup si rozdělují rovným dílem. Ze zajetých kolejí je vytrhne až příjezd krásné tajuplné Ušny. Když se Ušna záhadně objeví po přepadení karavany poutníků, přilne k Džalanovi s tvrzením, že se objevoval v jejích snech a odmítá ho opustit. Ušna cítí neklid ostatních mužů a nabídne pomoc v jejich úsilí s podmínkou, že se nebudou ptát, proč a jak je schopná dovést je k úspěchu. V následujícím čase vede Ušna gang ke strašným činům a získá si tak úctu mužů a obdiv Džalana, který se do této tajuplné ženy vášnivě zamiluje. S rostoucím úspěchem nabývá na intenzitě i láska mezi Džalanem a Ušnou, až se tím oba uzavřou do svého vlastního světa. Už nevěnují pozornost svému okolí a svými činy zacházejí až příliš daleko, od krádeží materiálních věcí po zahrávání si s věcmi, se kterými si zahrávat není radno; s kradením energie, štěstí a dokonce i s uměním levitace. Překračují hranice nadpřirozena. Svět této dvojice a jejích zvláštních činů dosáhne k policejnímu úředníkovi Jetimu, který se za nimi pustí se třemi najatými lovci. Ve zmatku pronásledování se Džalan a Ušna nakrátko rozdělí, což vede oba k šoku a zoufalství. Po ztrátě štěstí, bohatství a přátel se přesto tato osudová dvojice opět šťastně shledá. Jejich vášeň zachází dál než kdy jindy, slibují si, že se nikdy znovu nerozdělí, i když by to znamenalo obelstít osud či smrtelnost. Ale život vždy přináší překvapení. (cuneus)

(více)

Recenze (21)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mám rád tieto pokojné ezoterické a mystické filmy, pri ktorých aspoň na chvíľu strácam kontakt s platením účtov a chodením na šichty a pri ktorých si vytváram predstavu, že sa to deje mne a že ja som nesmrteľný ( akurát s tým skákaním by som to nepreháňal) a že aj mne sa raz pripletie do cesty tak megajebateľná, krásna žena s očami, ktoré by veselo prepálili balvan. Síce dlhý, ale neuveriteľne rýchlo plynúci film s nenormálne parádnym prechodom do Tokya, ktorý nemal, podľa mňa teda, chybu! ()

conery1 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 1836 a v Himalájskych priesmykoch číha Jamal so svojimi mužmi. Vzdajúc sa vykorysťovateľskej spoločnosti, pre život na slobode, oberajúc karavány o tovar, aby prežili. Po jednej olúpenej karaváne zostala tajomná kráska menom Ushna, aby sa pokúsila o nemožné. Spojiť dva osudy, ktorým to nie je dané. Nakoniec darujúc svoju nesmrteľnosť Jamalovi - umiera. Dnešné Tokio a nesmrteľný Jamal sa znova stretáva s Ushnou, ktorá od Himalájskeho stretnutia žije už svoj piaty život. Znova sa pokúšajú spojiť nespojiteľné. Príbeh končí Jamalovou smrťou a Ushna sa stáva znovu nesmrteľnou. Sú dané pravidlá. Ľudia mrú, rodia sa, ale láska zostáva - je nesmrteľná. Môžeme ju len okúsiť, na tú chvíľu čo sme tu. Krásny príbeh, kamera snímajúca detaily tvárí a tým ešte viac vťahujúca diváka do deja. Keď niekto s užívateľov nechápe čo pozerá napíše, že scény nie sú dotiahnuté. Podľa mňa nie je dotiahnuté ich chápanie. ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Dosť veľké sklamanie. Chýba tomumuto filmu vzrušenie, iskra, prevedenie je veľmi neatraktívne. Takmer dve hodiny pozeráte na bandu otrhancov v špinavých handrách a na koňoch ako sa brodia vodou, pieskom, kamením, horami a neviem ešte čím. Záhada tohto filmu je taká záhadná, že som ju nezachytila a výsledok filmu nič neosvetlil. Alebo tomu možno nerozumiem, lebo je tak veľmi mýtické a duchovné. Mylène Jampanoï, čínsko francúzska miešanka ma vôbec nenadchla, nemá pekný pohľad a určite ju nemám rada, sa vo filme stretla s exmanželom MIlindom Somanom a asi sa nerozišli v dobrom, lebo to medzi nimi ale vôbec neiskrilo, žiadna vášeň na úrovni nad priepasťami vekov, stretnú sa po skoro 200 rokoch a rozdajú si to v práznom vlaku. Dosť blbá predstava.... ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Je to napsané tak, že s nimi sympatizujete. Asi proto, že sledují cíl většiny z nás. Najít nejvyšší naplnění, najít ideálního partnera, býti vyvoleným. Oni dva to však dosahují bezohledným způsobem - kradou, loupí, zabíjejí, jde jim jen o sebe navzájem. Má smysl láska, která opomíjí druhé? Může taková láska skončit šťastně? K odpovědím budete provázeni nevšední cestou, uvidíte věci, jež vámi pohnou a zatoužíte po nich též, zažijete zvraty, jež nečekáte. Co však zůstane až to celé skončí? Zákon karmy? ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda a kamera, to byl jen začátek. Ačkoliv jsem to nečekala, dočkala jsem se úžasného romantického příběhu obzvláštněného mysterióznem, se kterým jsem se ovšem v podobném filmu asi ještě nesetkala. Možná jsem se ještě nesetkala ani s podobným filmem, což je velké plus. Džalan i Ušna jsou vynikající a sympatičtí, jejich láska spalující. K tomu ještě nádherná hudba a vynikající závěr. Nemůžu hodnotit jinak! (Shlédnout můžete zde.) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Valley of Flowers je indický národní park, zapsaný v UNESCO. Leží v indickém státě Uttarakhand, hraničí s Nepálem a Tibetem. Název pochází od britského horolezce Franka S. Smithe, který v roce 1931 omylem do údolí zabloudil. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama