Reklama

Reklama

Seirei no moribito

(seriál)
  • Japonsko 精霊の守り人 (více)
Japonsko, 2007, 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Nahoko Uehaši (kniha)

Kamera:

Kódži Tanaka

Hudba:

Kendži Kawai

Hrají:

Mabuki Andó, Majumi Asano, Akihiko Išizumi, Keidži Fudžiwara, Masuo Amada, Juki Masuda, Wasabi Mizuta, Hiroši Naka, Fumihiko Tačiki, Hadžime Iidžima (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Balsa, potulná bojovnice, jež bojuje s kopím, si dává za úkol zachraňovat životy druhých, aby odčinila hřích z minulosti. Na své cestě jednoho dne zachrání náhodou prince, a dostane proto za úkol od jeho matky stát se jeho osobní strážkyní. O život mu totiž usiluje vlastní otec, císař, neboť prince posedl tajemný vodní démon a jeho smrt má ubránit zemi před hrozbou sucha zvěstovaného každých sto let Znamením Sucha. Balsa nechá zapálit princovy komnaty, snažíce se nastrojit princovu smrt, a označena za žháře a únosce prchá před elitními císařskými lovci, protože ti se nedají tak snadno oklamat. (Idaho)

(více)

Recenze (64)

togaf 

všechny recenze uživatele

Výborné anime, jsem ráda, že v druhé půli seriálu dostali víc prostoru Tanda a šamanka. Šamanka sype z rukávu jednu skvělou hlášku za druhou a Tanda je ten nejhezčí kreslenej chlap jakýho znám :) Ještě se musím zmínit o hudbě: Seirei no moribito je snad jediný seriál, u kterého jsem úvodní znělku ani jednou nepřeskočila a přiznám se, že jsem si ji i párkrát zazpívala. Plný počet ovšem nedám, na to byly rozdíly mezi kvalitou jednotlivých dílů příliš veliké. A také trvalo moc dlouho, než se pořádně objasnilo, kdo resp. co je vodní duch a co sakra Balsa provedla, že chce zachránit osm životů. Plus Tandovo "přejdu přes ten most až na něm budu stát"...to už bylo moc i na nejhezčího chlapa anime. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Guardian of the Sacred Spirit je žhavým kandidátem na anime roku, a to nejen díky skvělému, dospělému příběhu, který v sobě kombinuje fantasy s asijskou kulturou provázenou detailní animací a dobrým soundtrackem od Kenji Kawaie – OP a ED jsou naopak poměrně slabé. Celou dobu trvání seriálu mě překvapovalo, jak se seriál zaměřuje na zdánlivě bezvýznamné detaily všedního lidského života a lidské činnosti. Všechny tyto body spolu s poselstvím o rovnováze, o věčném koloběhu života, o nezabíjení a o tom, že největším zlem na světě je nevědomost, vytváří obrovský dojem filmovosti, tudíž mi nezbývá jinak nežli hodnotit 100 % ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

s odstupem času snižuji o jednu hvězdu a to předevšímproto, že už vůbec nemám potřebu to vidět znova. soundtrack má opravdu pěkné skladby (některé dokonce pomáhaly jako background při sepisování mé novely Devět dní), ale jiné jsou fakt děsné, až se to nedá posluchat. a hlavně je to strašně zdlouhavé. do ted si pamatuju jeden díl, který byl úplně k ničemu. okleštit na 20 dílů a bude to super dílo ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce dosahuje Seirei no moribito chvílemi až filmových kvalit. Co se množství pohybu a detailů týče, těžko by hledal mezi současnými seriály konkurenci. Dalším plusem byla postava Balsy. Po všech těch středoškolačkách s emocionálními problémy je příjemnou změnou vidět schopnou ženskou hrdinku, které je více než šestnáct (tedy s výjimkou dvou dílů) a která nepotřebuje pořád zachraňovat. Příběhová stránka by ale mohla být více strhující. Pomalejší tempo vyprávění v prostřední části nevadilo, ale když ke konci začalo jít do tuhého, vyřešilo se všechno snad až moc snadno. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Budete si ted myslet ze urcite hodnotim tak prisne, jen abych zhorsil prumer. Tak tomu ovsem neni. Davam tak malo, jelikoz me tenhle serial nudil, nudil az me skoro unudil, jeste ze se da preskakovat. Ke kladum zminim skvelou a plynulou animaci a vyikajici hudbe, jenze abych se dival na neco hezkeho, tak si pustim dokument o prirode a abych slysel hezkou hudbu tak mi staci soundtrack. Hlavni deviza anime pro me tak zustava jen a pouze pribeh, ktery skrz hrot tuzky dokaze vykouzlit neexistujici svety s lehkosti, kterou omezuje jen autorova fantazie. Ale 26 dilu sledovat, jak se nic nedeje, dej s naprostou urcitosti predvidatelny asi od 6teho dilu vam zkratka nic neprinese. Postavy se celou dobu babraji v nicem. Ospravedlnuji kazdy svuj krok a natahuji tak delku uplne zbytecne. Co na tom ze se na to dobre diva. Pro me nejhorsi anime, ktere jsem kdy dokoukal az do konce. ()

Galerie (62)

Reklama

Reklama