Jack Brooks: Monster Slayer

Kanada, 2007, 85 min

Jon Knautz

Ryan Shore

• AngelAngie

V několika záběrech mě celkem dost překvapila velmi kvalitní kamera a blonďatá slečna mi z jednoho úhlu hodně připomínala Kristannu Loken, toť vše, nesmírná kravina ..(19.10.2008)

• J*A*S*M

Srdce jakéhosi starověkého démona se dostane do středoškolského profesora chemie Roberta Englunda a zábava může začít. JB:MS je v podstatě něco mezi Buffy a Fakultou. Monstra (především to hlavní) vzhledově jakoby vypadla z nějaké drsnější dětské fantasy, takže o strach tady opravdu nejde, což však pozná každý hned z první scény. Englund hraje jako vždycky, takže nuda nemá šanci se dostavit, film mi utekl opravdu rychle. Jako zábavná jednohubka ucházející. 40%(4.10.2008)

• obitus

Krkající a blijící Robert Englund by sice měl utáhnout celý film sám, žel neděje se tak a divák musí přetrpět hodinu opravdu nudné podívané, aby se dostal k nějaké té krvi a hnisu. Má to nápad, má to nadšení, má to krásný stylový plakát, ale ani trochu to nefunguje.(2.10.2008)

• LIVINGDEAD

Bez napětí, bez humoru a monstra vypadali jako nějací skřítci z Nickelodeonu. To už SPONGEBOB je děsivější. Prostě NUDNÁ SRAČKA.(28.8.2011)

He used to be a plumber... Hovno nuda, zábavná krávovina! Englund diktuje jako výstřední profesor chemie, který se shodou okolností promění ve špekatýho chapadláka. Do cesty se mu ale postaví věčně nasraný instalatér Jack Brooks. Děj postupuje hezky pozvolna, dozvíme se vymakanou (...) minulost a budoucnost našeho hlavního hrdiny a potkáme pár dalších prdelních charakterů (senilní prodavač Howard, školní hovnopsychiatr, oukej debílek...), plus pár dalších příšer, až to celý vykumuluje do finální vybíječky. Jasně, není to nic velkolepýho a docela dobře si to dokážu představit zhuštěný do jedný epizody "Masters of Horror", ale podle mě určitě kvalitní oddychovka. Takový mix Evil Dead, Slither, Buffy a dalšího. Efekty... hustý:) Takže moje supervysoký hodnocení neberte s rezervou. Beware the BLACK HEART! (screeny)(14.12.2008)

Snaha o vytvoření nového kultu je bohužel až příliš okatá a ač samotný Trevor Matthews má ty správné aspekty a proporce, nového Ashe se nedočkáme. Jackovým největším problémem je právě nedstačující chlapáctví/Asháctví, které naštěstí zachraňují alespoň jeho krkolomné výstupy, zábavné výbuchy vzteku u psychiatra a občasné hlášky. To takový blijící a hnijící Robert Englund ho s přehledem strčí do kapsy a hlavně díky němu se mi první polovina filmu líbila víc. Gore efektů je poskrovnu, což by nebylo ani tak na škodu, ale jakmile dojde na nějakou tu akci, veškeré předchozí kouzlo je v tu ránu pryč. A neuhrají to ani povedené masky. Zábava by to byla, ale za pár dní si už na nějkého Jacka Brookse a jeho istalatérské nářadíčko nevzpomeneme. Škoda, škoda.(7.10.2008)

Tak takto ma vyzerať poriadna hororová komédia! Zo začiatku musí trochu navnadiť, nepoužívať trápny humor, ale niečo netradičné a účinné. Potom prídu na scénu monštrá, ktoré sú fakt vydarené. Vraždia rýchlo, krvavo, prekvapivo a hlavne originálne humorne. Dosť krvi, dobré herecké výkony a milý koniec. Bohužiaľ nemôžem hodnotiť za plný, lebo točenie hororových komédií stále považujem za mrhanie potenciálu a peňazí.(6.5.2010)

Profesor Englund byl celkem dobrý :-)(2.3.2009)

Zvolna jsem se pronudil až k sedmdesáté minutě,kdy do té doby stojí za zmínku jen překvapivě dobrý Englund,jehož komickýmy výstupy a jejich kvalitou jsem byl mile překvapen.Pak nastoupí Buffyman a za hlasitého pokřiku uáuá to tam všechno rozfláká ,a to včetně (hlavně) kebulí mnoha vošklivejch obludek. -- Trochu moc pomrkávání na mě ,jako abych věděl,že se tu děje nějaká sranda. Ale budiž,proč ne,i když mistr Jackson už zase nepřišel.(26.10.2010)

Nekontrolovateľnými záchvatmi zúrivosti trpiaci inštalatér Jack Brooks má jednu chybu - nemá ani za mak charizmy. Je to len taký bezvýrazný trtko, skôr debil než sympaťák - ktorý celý film neutiahne, ani keby sa poskladal. Našťastie je tu ale Robert Englund, ktorého grgajúci, grcajúci a stále sa niečim napchávajúci, nejakým démonom posadnutý učiteľ chémie je na zožratie. Film sa tvári dosť vážne, skôr by mu pristalo humornejšie položenie typu Evi dead 2. Masky sú podarené a filmu hanbu rozhodne nerobia, ale celkový potenciál je silne nevyužitý. Teším sa na reparát v podobe dvojky, ktorá na seba určite nenechá dlho čakať :)(2.1.2009)

• xxvasa

od zacatku obrovska nuda kteru neznici ani nastup monstra[spis smesne nez strasidelne] ztrata casu...(18.10.2008)

• Maki89

preboha toto bola kolosalna blbost... :D ale vzdy lepsie ako taky twilight - tu sa na niektorych scenach dalo aj zabavit, prisera bola uplne chutna a profesor riadny klasik... 4/10(18.3.2010)

• killerbean

Čakal som slizkú a krvavú jazdu s kopou nechutných a tupých vtipov, avšak bol som dosť sklamaný. Vývoj Jacka Brooksa bol z úvodu zaujímavý, ale časom omrzel. U filmov tohto typu by stačilo 15-20 min. "intro" nasledované vtipno-krvavou akciou. V tomto prípade však "intro" trvalo viac ako hodinu a aj napriek skvelému Robertovi Englundovi bolo neuveriteľne nudné. Keď sa film konečne dostal k tomu na čo som celý čas čakal, bol som tak strašne znudený, že údernosť a zábavnosť logicky klesla skoro na minimum. Každopádne je to obrovská škoda. Z Jacka Brooksa sa mohla stať ďalšia kultová postavička. 35%(23.10.2009)

• Jayem

Svojim spôsobom taká mužska odroda Buffy. Scenar stupidný, akcia nezvladnuta ale zato sem-tam to bolo vtipné. Hlavné monštrum, ktore pripominalo križenca kameňožruta (Nekonečny pribeh) a jabby (Hviezdne vojny) bolo nasmiech ako aj väčšina masiek. Normalne sa čudujem že sa chysta dvojka.(29.12.2008)

• numan

Jako pilotní díl televizního seriálu by to celkem šlo. Rozjezd vypadá nadějně, story slibuje přímo ohňostroj možných rozuzlení a třeskutou zábavu - jenže poslední půlhodina se bohužel zvrhne v testosteronový balet hlavního hrdiny, tří Marilynů Mansonů a jedné statické loutky, které se nemůže bát snad vůbec nikdo (samozřejmě za vydatného cákání červené barvy). Ani výtečný Englund tuhle promarněnou šanci nezachrání. Mmch, ta loutka nápadně připomíná Kamenožrouta z Nekonečného příběhu. :oD(12.10.2008)

Zaujímavý nápad stvoriť mužskú verziu populárnej Buffy dopadol veľmi rozpačito. Prvú polovicu filmu zachraňujú len cholerické výstupy hlavného hrdinu u psychiatra, a keď sa v druhej polovici rozbehnú dlho očakávané gore orgie, tak vlastne nestoja za nič a hneď je koniec. Škoda.(3.2.2009)

(9,2,2010 DVDRip) prva tretina nuda, druha tretina vcelku zaujimava a vtipna vdaka R.englundovi (ten je skvely v akejklvek srackovej céčkárne) a tretia tretina celkom pozeratelna goreshow avsak cakal som viac druhov monstier nie len x-tuuu variaciu zombie...PS: inspiraciu z SLITHERa nejde upriet... raz pozriet v poho... 60%(9.2.2010)

Výnimočne sa stane, že narazím na nejakú fakt že dobrú hororovú komédiu, ale v tomto prípade išlo o naozaj skvelú vecičku. Spočiatku riadna komédia z ktorej sa postupne stáva dá sa povedať fantasy horor. Sranda to bola riadna, brutaltka tiež, Englund bol pánko ako vždy, ženské boli pekné a stopáž bola normálna, takže neni o čom v tomto prípade. Len zamrzí, že tento filmík je pre bežného diváka dosť nedostupný, lebo má niečo fakt do seba a neni podľa mňa určený len pre fans daného žánru.(7.1.2012)