Reklama

Reklama

Jack Brooks: Zrůdobijec

  • Kanada Jack Brooks: Monster Slayer (více)
všechny plakáty
Trailer

Jack Brooks má problémy se sebekontrolou. Od doby, co mu rodinu zabili tajemní démoni, neovládá vztek. Když jeho přátele napadne starodávný démon, neváhá a jako jediný se mu postaví... Na počátku indiáni bojují v pralese s monstrem. Jack Brooks je mladík, který nedokáže ovládat svůj vztek a často se naštve. Když byl malý, nebyl takový. Jeho rodinu ale napadlo monstrum a zabilo mu rodiče i sestru. Od té doby chodí na terapie. Také navštěvuje kurzy chemie. Tam ho poprosí jeho učitel, jestli by se mu nepodíval na trubky u něj doma, protože Jack je instalatér. Jack přijede do starého domu k učiteli. Opravuje vodovod, ale nepodaří se to. V zemi se ale při tom něco probudí. Jack odjede a učitel usne. Do domu se dostane kouř, který učitele ovládne. Ten má pak černé oči a nekoordinovaně se pohybuje po bytě. Ráno se probudí a neví, co se stalo. Zjistí, že v noci vyhrabal rukama díru před barákem. Ze zvědavosti pak pokračuje v kopání lopatou. V zemi najde starou bednu. V ní jsou kosti člověka a tepající srdce. Učitel je násilně nucen srdce sníst. Poté se chová divně, ve škole na hodině se pozvrací a předčasně ji ukončí. Jack se mezitím pohádá se spolužákem, kvůli jeho přítelkyni, a protože je agresivní, dá mu pěstí. Mezitím profesor doma sní svého psa a z břicha mu vyleze kus chapadla. Jack jde ke starému obchodníkovi pro nový ventil do potrubí pro pana učitele. Starý muž mu poví příběh, že v domě učitele žil dřív jeho strýc a měl ve sbírce z Japonska černé srdce. Srdce se jednoho dne dostalo do něj a on se zbláznil, byl posedlý démonem a pak napadl i jeho a ukousl mu ruku. Starý muž (v té době ještě mladý kluk) se musel bránit, strýce zastřelil jeho brokovnicí a tělo pohřbil do bedny a zakopal společně se srdcem. Jack tomu moc nevěří. Učitel se poté objeví ve škole a po chvíli z něj vyleze monstrum, které chytí většinu studentů chapadly a ze dvou udělá podobná monstra. Jack uteče se svou přítelkyní, ale v autě si vše rozmyslí a vrátí se zpátky zachránit ty, co ještě žijí. Začíná boj s monstry... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

drackula 

všechny recenze uživatele

Čakal som slizkú a krvavú jazdu s kopou nechutných a tupých vtipov, avšak bol som dosť sklamaný. Vývoj Jacka Brooksa bol z úvodu zaujímavý, ale časom omrzel. U filmov tohto typu by stačilo 15-20 min. "intro" nasledované vtipno-krvavou akciou. V tomto prípade však "intro" trvalo viac ako hodinu a aj napriek skvelému Robertovi Englundovi bolo neuveriteľne nudné. Keď sa film konečne dostal k tomu na čo som celý čas čakal, bol som tak strašne znudený, že údernosť a zábavnosť logicky klesla skoro na minimum. Každopádne je to obrovská škoda. Z Jacka Brooksa sa mohla stať ďalšia kultová postavička. 35% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Od veci začiatok bol ako z Xeny, kde nejaký gumený žaluď v džungli natrhával rite domorodcom. Potom ukázali hlavného hrdinu, inštalatéra s neovládateľnými záchvatmi zlosti, ktorému v detstve zabilo nejaké monštrum rodičov. Najprv som myslel že to bude štandardná kravina o ničom, ale keď profesor Robert Englund zožral démonický hnus a začal nekontrolovateľne žrať, začalo to byť zaujímavé. Pravda, podivné bolo že aj keď Englund dostáva dosť priestoru na vyvádzanie, zhusta vyšiluje, grcia na tabuľu a tak vôbec, neprišiel mi až tak moc zábavný a to ma vydesilo. Nakoniec sa úspešne vyžerie do takého štádia až sa premení na... nie Stevena Seagala ale grotesknú chápadlovú obludu v pôvabnom bábkovo animatronickom stvárnení. Tu sa musím pristaviť pri fakte, že efekty v tomto filme sa zarputilo vyhýbajú digitálu a radšej to robia poctivo ručne. Za to majú u mňa jednu hviezdu priamo z Leninovej baranice. Morbídny humor, občas pekné gore chuťovky a wrestling s nakazenými jedincami na školských chodbách je tiež plus. "Ako ste vykopali ten hrob len s jednou rukou? Dalo to fušku!" Jedna z tých lepších hovadín. ()

Reklama

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to tak, ako keby sa tvorcovia inšpirovali tvorbou hororov z 80-tych rokov, no bohužiaľ, nebol to ani John Carpenter a ani Stan Winston. Dej je nudný, čakal som, kedy sa trápne dialógy skončia, avšak námet je veľmi zaujímavý, no to prevedenie je už iná vec. Robert Englund bol zrejme stále v tom, že spôsobuje naďalej nočné mory. A hlavný hrdina? No comment. Zaobišlo by sa to aj bez neho. Dve hviezdičky za námet a masky. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Snaha o vytvoření nového kultu je bohužel až příliš okatá a ač samotný Trevor Matthews má ty správné aspekty a proporce, nového Ashe se nedočkáme. Jackovým největším problémem je právě nedstačující chlapáctví/Asháctví, které naštěstí zachraňují alespoň jeho krkolomné výstupy, zábavné výbuchy vzteku u psychiatra a občasné hlášky. To takový blijící a hnijící Robert Englund ho s přehledem strčí do kapsy a hlavně díky němu se mi první polovina filmu líbila víc. Gore efektů je poskrovnu, což by nebylo ani tak na škodu, ale jakmile dojde na nějakou tu akci, veškeré předchozí kouzlo je v tu ránu pryč. A neuhrají to ani povedené masky. Zábava by to byla, ale za pár dní si už na nějkého Jacka Brookse a jeho istalatérské nářadíčko nevzpomeneme. Škoda, škoda. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Presne na takéhoto monsterbíjca som mal chuť a hned od začiatku dal najavo, že to budú solídne klasické triky aj masky a to v tejto dobe často hnusného digitálu ocením vždy. Ani som nevedel, že vo filme hrá Robert Englund, ale ako sa tam zjavil, vedel som, že zase kladnú postavu hrať nebude, nemá na to vlohy. Film sa dlhšie rozbieha, ale ako náhle sa rozbehne, je to celkom slušne intenzívna jazda plna chápadiel, ukážkových masiek démonov a jedného hlavného rozkoteného , ktorý sa v žravosti podobal na Slimera s Ghostbusters. Tam to malo ten správny drive a nemôžem povedať, že som sa nebavil, len škoda, že to roztočil až pri konci, keby toto dávkoval od začiatku, malo by to oveľa väčšie grády. Tej komédie tu až tak nebolo, ale mne to neprekážalo, silne 3*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Rozhlasová stanice, kterou Jack (Trevor Matthews) vždy poslouchá, je 88,7, což je hlavní alternativní rocková stanice ve Windsorfu v oblasti Michigan. John Ainslee a producent Patrick White jsou rodáci z Windsoru. (Terva)
  • Vo filme nebola použitá počítačová animácia ani raz. (beso74)
  • Film měl premiéru 9. října 2007 na filmovém festivalu v Sitges ve Španělsku, odkud si režisér Jon Knautz odnesl cenu poroty Carnet Jove. (Terva)

Reklama

Reklama