Reklama

Reklama

Co člověk dokáže přežít

(seriál)
  • Česko Speciální výpravy mistra v přežití: Stroudovy legendy (více)

Obsahy(1)

Les Stroud stráví celých sedm dní po různých místech na Zemi. Sám si vše natáčí, nemá žádné vybavení ani žádný doprovod. Předvádí velmi zajímavé způsoby, jak o samotě přežít v přírodě. (CliffLee)

Recenze (10)

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička! Les Stroud - filmař, hudebník a specialista na přežití ukazuje dokumentárním způsobem jak je možné přežít v divočině všech možných druhů a teplotních pásem (Aljaška, džungle, pouště). Každá epizoda je formována jako realistická situace, která může z nenadání nastat a Les ukazuje a vysvětluje jak postupovat, aby člověk přežil a dostal se do civilizace. Každá epizoda je dlouhá jeden týden a přináší hroznou spoustu zajímavých a užitečných informací. Les je navíc v divočině sám a tahá cca 25kg kamerového vybavení a tvrdí, že samotné filmování - záznam z přežívání zabírá cca 60% času (lze si tak trochu představit jak moc musí přežívání fakt, že ho musí ještě natáčet z různých úhlů a několika kamerami komplikovat). Maximální hodnocení, rozhodně! ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Les Stroud je extrémista a dobrodruh v jedné osobě. Obdivuji lidi, kteří jsou schopni přežít v přírodě jen s opravdu málem, postarat se o sebe v extrémních podmínkách a navíc vše v reálu.. Kdyby se jednou tento systém zhroutil " tím nechci být válečný štváč " , tak Les Stroud bude patřit mezi první, kteří budou v naprostém klidu a s čistou hlavou začne kdekoliv jinde. Smekám klobouk a hodnotím = 100% ()

Reklama

longercz 

všechny recenze uživatele

S každou řadou lepší. Navíc je Les Stroud sympatický člověk, a když dělá něco, co by možná u někoho jiného vypadalo lacině nebo nuceně, u něj to působí opravdově. Navíc pokud je opravdu všude SÁM, tak je to jednoduše bomba a je to borec. Já bych se z toho pos*al a věřte mi, že vy taky. Jenom aby bylo jasno, ostatní pořady o přežití (Bear gryls, Dual Survival...), jsou doslova skupinová záležitost, kde jsou hlavní aktéři obklopení velkým štábem, proto si tu "samotu" tolik cením a pro mě nedokonalost záběrů tím způsobená nepůsobí jako mínus, ale jako plus. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Porovnávat Survivormana alias Les Strouda a Man vs. Wild alias Beara Gryllse není podle mě úplně fér. Jeden fakt je, že Les má pro mě osobně větší výpovědní hodnotu, protože tak jak se chová v přírodě on, bych se choval asi taky. Oproti tomu Bear je vycvičený voják a tudíž přesně ví co má dělat a máloco ho zaskočí. Man vs. Wild ukazuje hlavně jak zachránit sám sebe bez toho aniž by člověk věřil, že pro něj někdo příjde. Bearovy metody jsou poměrně neortodoxní a šílenosti co provádí on bych rozhodně dělat asi nemohl. Zpět ale k Lesu Stroudovi, který je rozhodně velice zajímavá osoba. Musím uznat, že to co prožívá on je realistický pohled na ztrátu nebo ztroskotání někde v nepřístupné přírodě. I v tomhle pořadu je, ale třeba brát všechno s rezervou a pokud by byl člověk jenom trošku rozumný a v životě zvídavý vedl by si v mnohém velice stejně. To co podle mě dělá Survivormana opravdu složitou záležitostí pro jednoho člověka je ta hromada filmovacího zařízení, která obsahuje hromadu baterií filmových pásek, minimálně dvě amery stativy a kdo ví co ještě. Je velice zajímavé sledovat Lese jak se snaží všechno nafilmovat tak aby to bylo i poutavé pro oko. Třeba postaví kameru a potom filmuje jak přechází zamrzlé jezero, když si člověk uvědomí, že se potom musí zpět vrátit pro tu kameru a znovu přejít ono jezero je to neuvěřitelný výkon. Druhá věc co je třeba vyzdvihnout, že nebezpečí je tu opravdu reálné. Les je v přírodě opravdu sám a přesto, že nejspíš pro přivolání pomoci má nějakou malou vysílačku, tak v divoké přírodě se během chvíle může stát něco co ho připraví o život během několika minut. Jak už zde někdo podotknul, tak další z velkých plusů této show je poměrně reálné ztroskotání a narozdíl od Beara Gryllse je Survivorman do začátku vybavet věcí se kterýma by se do oné situace dostal, a to ať již jde o vrak motociklu, spadlé letadlo, nebo záchranný člun. Tenhle pořad má určitě co říci a jako manuál pro přežití v přírodě je poměrně věrně zpracován a přináší i zajímavé informace, pro mě osobně v naprosto realistickém pohledu. Rozhodně bych neshazoval Man vs. Wild jenom proto, že je pojatý jinak a úroveň nebezpečí je vyloženě diskutabilní. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je tak trochu zabávač a zbytočne hazarduje so svojim životom. Les Stroud je však človek odhodlaný prežiť v divočine za akýchkoľvek podmienok. Jeho rady sú naozaj užitočné a dokonca už aj zachránili nejaký ten život. Kto by chcel sledovať nejaké skutočné real life situácie a postupy, ktoré by mu raz mali zachrániť život, Survivorman je určený práve pre neho. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Podľa internetovej stránky programu, bola každá lokalita vyhľadávaná a plánovaná hlavným predstaviteľom Lesom Stroudom a jeho tímom, ktorí sa poradili s odborníkmi na prežitie a domorodcami z každej oblasti. (Scraffy)
  • Z bezpečnostných dôvodov Les Stroud nesie núdzový satelitný telefón a zvyčajne má denný rádiový kontakt s podpornou posádkou, ktorá je vždy v záchrannej oblasti. Stroud však uviedol, že jeho tiesňový telefón niekoľkokrát nefungoval, takže bol úplne sám. (Scraffy)
  • Pri niekoľkých príležitostiach bola Lesovi Stroudovi poskytnutá puška z bezpečnostných dôvodov, alebo ako súčasť situácie prežitia. Napríklad v epizóde prvej sezóny "Kanadská arktická oblasť," miestni experti, s ktorými konzultovali, trvali na tom, že kvôli ľadovým medveďom ho nesmú pustiť bez pušky. (Scraffy)

Reklama

Reklama