Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

:-))) Mně vždycky baví, jak se najde u takovéhoto pořadu hejno reptalů, kteří začnou mluvit o ,,nahraných a zinscenovaných akcích''. Samozřejmě podle nich by bylo ideální, cool a v pořádku, kdyby Bear hned v prvním díle utonul v zamrzlém jezeře, nebo v noci zmrznul i s kameramanem. To by bylo korektní a správná reality show. A jelikož nezmrznul, nezahynul v Kostarice ani v pouštích, je to prostě celý nahraný... Pominu-li fakt, že Discovery channel asi něco serálem vydělal jde zde hlavně o to ukázat expertem běžnému tůristovi jak přežít. Ono se dá kupodivu ztratit i na blbé Šumavě... Bear samozřejmě před divákem nic neobjevuje. Byl členem členem SAS a tihle chlapi jsou zatraceně dobře cvičení na to aby věděli jak v případě průseru nezakrákat u prvního pařezu. A o tom to je. Je to jako kdyby vám iluzionista předvedl něco ze svých triků. I kdyby si divák zapamatoval jen třetinu z rad, věřím, že v kritické situaci by opravdu některá z nich mohla zachránit život. Tu základní, ke které nepotřebujete ani křesadlo, ani čutoru s vodou navíc Bear neustále zdůrazňuje. Nepanikařit, zachovat klid a rozvahu. Slabé povahy rovnou varuji, v seriálu je pár dosti naturálních scén (jako např. pojídání larev z mršiny atd..), které vám z gauče s chipsy v misce na klíně mohou připadat nechutné, ale které mohou tam venku v divoké přírodě rozhodnout o vašem dalším osudu. --- Jsem vlastníkem dvou seriálových řad (každá po 6 DVD), každé DVD má dva díly. Zde je podrobný seznam dílů, kdyby to někoho zajímalo. Série 1, díl 1( Alpy, Deštný prales Kostarika), díl 2 (poušť Moab, Sierra Nevada), díl 3 (pohoří Chugach, sopka Kilauea), díl 4 (opuštěný ostrov, africká savavna), díl 5 (Everglades, Ekvádor), díl 6 (Kimberley, kaňon Cooper, Island). //// Série 2, díl 1 (Sahara I + II), díl 2 (Panama I + II), díl 3 (Patagónie I + II), díl 4 (Bearova svačinka, Zambie, Namíbie), díl5 (Sumatra i + II), díl 6 (Sibiř I + II). Za mne je to záležitost jednoznačně na 5 hvězd ! * * * * ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že každému, kdo u tohoto seriálu z produkce Discovery aspoň trochu přemýšlel, musí být jasné, že nám všem, kterým by se "podařilo" na některou tu nepohostinnou oblast dostat, dává Bear Grylis návod, jak se s místními podmínkami poprat, nesnaží se nám nakukat, že se právě i on dostal někam, kde se těžko žije, vzal s sebou kameru a teď nám ukáže, jak tam a tam přežil- je to prostě takový "extrémní cestovní guide". Jenom jedna rada Grylisi- "želva je kámoš, želva se nejí!" :-) ()

Reklama

StrYke odpad!

všechny recenze uživatele

Co se vám všem na tomhle líbí? Sice je to zábavný seriál, ale u mně to celé sráží stále nenažraný Bear Grylls, který uvažuje o sežrání každého zvířete, které uvidí (a to doslova). Prostě zbytečnost, ve které ještě zbytečněji umírají desítky zvířat jen proto, že si nějakej vůl zamanul natočit seriál, a krom toho občas nedokáže ani to zvíře zabít a začne ho žrát zaživa.. Například jako raka, kterého vyloví z bahna, ukousne mu zadeček a potom ho hodí zpátky, a Gryllsova poznámka "Chutná to jako močál" potom dokáže nasrat ještě víc. Jinak by to ale byl docela dobrý a hlavně zajímavý seriál, docela zábavný - nebo spíše nenudící. Prostředí a atmosféra nemá chybu a některé okamžiky jsou úchvatné a občas (těsně před tim než pan žrout nějaké zvíře zabije a sežere) se i dozvím něco nového a zajímavého - i když se to moc často nestává. Ale bohužel mi celý prožitek kazí ta "genocida", takže nemůžu reagovat nijak jinak než Odpadem!... A tak trochu doufám, aby Gryllse něco uštklo a on se poučil. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy si ten týpek pochcal šátek na hlavu, aby si zchladil temínko, jsem věděl, že je to borec. Seriál zdatně kombinuje dobrodružství v přírodě, dokumentaristicky pohledné scenerie a takovou tu "populární mechaniku" pro trumpy, kempery a další extrémní výletníky. Slabinu vidím v jisté repetitivnosti, Bear Grylls se snaží jít dál a dál, vystavuje se větším nebezpečím, pojídá stále hnusnější hmyzáky, ale přeci jen není to profesionální vypravěč, ani bavič. Schéma se opakuje a přijde mi, že po nějakých 15 dílech už seriál osloví jen velmi skalní příznivce, anebo může plnit takovou tu úlohu kulisy, které nevěnujete stoprocentní pozornost... 8/10 ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je nádhernej chlap. Ale o to tady přece nejde, že. Anebo, kdo ví ... :) Parádní průvodce cestováním v extrémních podmínkách. Ne, že bych nějaké takové cestování nějak vyhledávala, spousta příjemných chvil na řadě dětských táborů a obdiv k přírodě jako takové se asi nepočítá, ale dívá se na to vážně pěkně. Tohle je zábava na úrovni, poučná, občas šokující a velmi zajímavá. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Bear Grylls je alergický na žihadlá. (ČSFD)
  • Bear Grylls odhalil, že v pouštní epizodě nepil vlastní moč jenom on, ale i zbytek štábu. Nenesli sebou žádnou vodu navíc a chtěli mít zkušenost, jaké je zůstat bez prostředků a muset se uchýlit k čemukoli, jen aby přežili. (džanik)
  • Podobne ako s nožmi je to aj s hodinkami. Bear pravidelne strieda značky: Casio Dynamic Wave Ceptor, Bremont ALT1-P a Breiting Emergency diver pro black. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama