Reklama

Reklama

Co člověk dokáže přežít

(seriál)
  • Česko Speciální výpravy mistra v přežití: Stroudovy legendy (více)
Kanada, 2004, 44 min

Režie:

Les Stroud

Hrají:

Les Stroud
(další profese)

Obsahy(1)

Les Stroud stráví celých sedm dní po různých místech na Zemi. Sám si vše natáčí, nemá žádné vybavení ani žádný doprovod. Předvádí velmi zajímavé způsoby, jak o samotě přežít v přírodě. (CliffLee)

Recenze (10)

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička! Les Stroud - filmař, hudebník a specialista na přežití ukazuje dokumentárním způsobem jak je možné přežít v divočině všech možných druhů a teplotních pásem (Aljaška, džungle, pouště). Každá epizoda je formována jako realistická situace, která může z nenadání nastat a Les ukazuje a vysvětluje jak postupovat, aby člověk přežil a dostal se do civilizace. Každá epizoda je dlouhá jeden týden a přináší hroznou spoustu zajímavých a užitečných informací. Les je navíc v divočině sám a tahá cca 25kg kamerového vybavení a tvrdí, že samotné filmování - záznam z přežívání zabírá cca 60% času (lze si tak trochu představit jak moc musí přežívání fakt, že ho musí ještě natáčet z různých úhlů a několika kamerami komplikovat). Maximální hodnocení, rozhodně! ()

longercz 

všechny recenze uživatele

S každou řadou lepší. Navíc je Les Stroud sympatický člověk, a když dělá něco, co by možná u někoho jiného vypadalo lacině nebo nuceně, u něj to působí opravdově. Navíc pokud je opravdu všude SÁM, tak je to jednoduše bomba a je to borec. Já bych se z toho pos*al a věřte mi, že vy taky. Jenom aby bylo jasno, ostatní pořady o přežití (Bear gryls, Dual Survival...), jsou doslova skupinová záležitost, kde jsou hlavní aktéři obklopení velkým štábem, proto si tu "samotu" tolik cením a pro mě nedokonalost záběrů tím způsobená nepůsobí jako mínus, ale jako plus. ()

Reklama

Petike 

všechny recenze uživatele

Skromný a vtipný Kanaďan, napoly Paľo Barabáš, napoly Robinson. Nehrá sa v divočine na mača ani na holdovača extrémnych športov, správa sa ako hociktorý rozumný človek stratený v nehostinnom prostredí, zúročuje svoje poznatky z filmáriny aj prežitia v divočine. Les Stroud je v tomto žánri neprekonaný priekopník. Všetci ostatní ho len zbožne napodobňujú. Ale majstra tak skoro nikto neprekoná. P.S. Stroud oficiálne vlastní práva na epizódy odvysielané pred rokmi v televízii, a môžete si ich legálne pozrieť na jeho oficiálnom videokanáli. //// Zaujímavé komentáre: Terva, bloodvomit, ThomasCrown ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je tak trochu zabávač a zbytočne hazarduje so svojim životom. Les Stroud je však človek odhodlaný prežiť v divočine za akýchkoľvek podmienok. Jeho rady sú naozaj užitočné a dokonca už aj zachránili nejaký ten život. Kto by chcel sledovať nejaké skutočné real life situácie a postupy, ktoré by mu raz mali zachrániť život, Survivorman je určený práve pre neho. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Les Stroud je extrémista a dobrodruh v jedné osobě. Obdivuji lidi, kteří jsou schopni přežít v přírodě jen s opravdu málem, postarat se o sebe v extrémních podmínkách a navíc vše v reálu.. Kdyby se jednou tento systém zhroutil " tím nechci být válečný štváč " , tak Les Stroud bude patřit mezi první, kteří budou v naprostém klidu a s čistou hlavou začne kdekoliv jinde. Smekám klobouk a hodnotím = 100% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Pri niekoľkých príležitostiach bola Lesovi Stroudovi poskytnutá puška z bezpečnostných dôvodov, alebo ako súčasť situácie prežitia. Napríklad v epizóde prvej sezóny "Kanadská arktická oblasť," miestni experti, s ktorými konzultovali, trvali na tom, že kvôli ľadovým medveďom ho nesmú pustiť bez pušky. (Scraffy)
  • Z bezpečnostných dôvodov Les Stroud nesie núdzový satelitný telefón a zvyčajne má denný rádiový kontakt s podpornou posádkou, ktorá je vždy v záchrannej oblasti. Stroud však uviedol, že jeho tiesňový telefón niekoľkokrát nefungoval, takže bol úplne sám. (Scraffy)
  • Okrem fyzických problémov, ktoré predstavuje každá situácia prežitia, Les Stroud čelí psychologickým účinkom izolácie, fyzických zranení a vyčerpania. Počas celej epizódy sa rozpráva s kamerou, komentuje svoj fyzický a psychický stav, poskytuje tipy na prežitie a robí vtipy. Často tiež demontuje nájdené zariadenia (napr. bicykel, snežné skútre, lietadlá) a zaraďuje ich do iného praktického využitia. (Scraffy)

Reklama

Reklama