Reklama

Reklama

Fantom ráje

  • USA Phantom of the Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rockový muzikál Briana De Palmy se v určitých okruzích stal kultovním filmem. Jedná se o nejnečekanější verzi Fantoma Opery, v němž uvidíte démonického hudebního producenta Swana, který ukradne práci naivního skladatele Winslowa Leache a donutí jej tak stát se Fantomem. (AXN)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

ancientone 

všechny recenze uživatele

De Palmove tvorcovské (najmä techniké) trademarky, pretavené do extatického pastišu a priehľadného podobenstva o hudobnom priemysle. Zhustený prehľad dejín klasického hororu, úsmevné metafory, priliehavá obdoba "glam" alebo "shock" rocku. a Gýč a "camp" v najlepšom zmysle slova. Heslovitá encyklopédia atrakcií, ktorá funguje ako divoko pôžitkársky film. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Glamrocková variace na FANTÓMA OPERY je o chloupek ošklivějším bráškou ROCKY HORROR PICTURE SHOW. Přestože v kontextu De Palmovy filmografie představovala slepou kolej, stojí určitě za skouknutí díky (a) opravdu dobré hudbě, (b) slaďoučké Jessice Harper (SUSPIRIA), a (c) Mistrově - ještě surovým - hrátkám s budováním napětí. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Ujetost na entou, která se ještě vynásobila dvojitou dávkou perverze, která se objeví hlavně v konci filmu. Jednou si tak brouzdám televizí a na PRIMA COOL se objevilo tohle. Přepínal jsem to radši mezi všemi kanály a ty kousky co jsem viděl mě rozhodně udivilo co to De Palma v začátku za hovadiny točil. Písně mě nechytly a co více hlavní hrdina je hnusný a odporný jak Paroubek v bikinách. Radši si shánějte thrillerovské a mafiánské Palmovky. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Oblíbená bizarnost režisérů jako Guillermo del Toro a Edgar Wright. Směs Faustova příběhu s Obrazem Doriana Graye, Fantomem opery a Ziggy Stardustem téměř o rok předběhla vydání svého kultovního klasického bratrance The Rocky Horror Picture Show. Silně satirický úvod navnadil a pobavil, nicméně druhá, víceméně muzikální polovina postrádá úvodní humornou složku a utápí se v tragikomické přehlídce přehrávajících herců, kteří jsou jeden odpornější než druhý. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Brian De Palma opustil vody Hitchcockovských variací a krvavých mortyátů, aby si odzkoušel vody muzikálu. Pravda, s klasickým Fantomem opery z pera Gastona Lerouxe toho má tato filmová verze společného pramálo, ale o to více je typicky depalmovsky ulétlá, s přehršlí bizarních režijních nápadů, přehrávajících herců a příšerného popu 70 let, které však v konečném efektu tvoří naprosto neopakovatelný divácký zážitek, který režisér ždíme hlavně ze strhujících hudebních čísel, několika podařených mordů a jednoho trefně černohumorného odkazu na slavnou vraždu ve sprše z Psycha, která mě srazila do kolen. Bravo Briane, zajímalo by mě, kolik jsi toho musel během tohoto sladkého období nafetovat! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kdy Fantom (William Finley) skládající hudbu je prostřiháván s ubýhajícími hodinami, byla celá zrežírovaná střihačem filmu Paulem Hirschem. Jde tak o první scénu, na které pracoval jako režisér. (SpaceOdyseus)
  • Film měl nést původně název „Phantom“, ale nelíbilo se to vlastníkům práv na známý komiks „Phantom“. Tak došlo k přejmenování na Phantom of the Paradise. (SpaceOdyseus)

Reklama

Reklama