Reklama

Reklama

Krev není voda

(TV film)
  • Česko Kosovo: Krev není voda (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1999, 24 min

Režie:

Petr Jančárek

Obsahy(1)

Téměř milion Albánců byl vyhnán během etnických čistek ze svých domovů, ze své země. Většina se jich během uplynulých čtyř měsíců vrátila. Nacházejí svoje domovy a vesnice zničené, dlouhé týdny pátrají po svých blízkých. Odkrývají se masové hroby a mrtví se znovu pohřbívají. Autoři filmu zachycují snahy KFOR, mezinárodních organizací, českých vojáků i českých humanitárních pracovníků zajistit v Kosovu klid a postarat se o to, aby se přicházející zima dala přežít. Nevyslovenou otázkou těchto dnů zůstává, zda na teriotiru Kosova zůstane ještě někdo jiný než Albánci, a pokud ano, zda se podaří v multietnické společnosti nastolit normální vztahy. Pro Srby tu po tom všem nemusí být místo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

SuzieS 

všechny recenze uživatele

ze je genocida priserna vec, to je kazdemu jasne, o tom sporu Albancu a Srbu a valce v Kosovu jsem se vubec nic nedozvedela... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ano, krev není voda a tohle není žádný dokumentární film. Tohle je naprosto zbytečné domácí video, kdy máte pocit, že bylo natočeno jen proto, aby měl >někdo< zase co (vy)dělat. Docela by mě zajímalo, na kolik tahle >práce< přišla. U těchto chytráckých >tunelů< ala ČT předpokládám řádově milióny těch našich veřejnoprávních kaček. Mohla za ty peníze být poskytnuta nějaká smysluplná pomoc lidem v tísni, že... :-/ ()

Reklama

Reklama