Reklama

Reklama

Tři království: Vzkříšení draka

  • Česko Tři království (více)

Jeho země je rozvrácena občanskou válkou a Zhao, obyčejný muž, proto vyslyší volání povinnosti a z nejskromnějších poměrů se na křídlech odvahy a vynalézavosti vznese až k velení armády, pověřené osvobozením země od ďábelského vojenského vládce. Zhaovo hrdinství se díky jeho skutkům, cti a snu o sjednocení rozděleného národa stává inspirací a legendou, ale jak léta jdou, trůn přechází z jedněch rukou do druhých, a válka zuří dál. Když je pak nastolen nový král, rozhodne se, že míru může být dosaženo jen definitivním zničením všech velkých vojenských vůdců – a stárnoucí Zhao se vydává do své poslední a největší války. Na cestu dobrodružství, které navěky pokryje jeho jméno slávou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jedná se o rozsáhlý velkofilm s monumentální výpravou. Bojové scény jsou působivé a výborně nasnímané. Také herci - ať už talentovaný Andy Lau anebo akční veterán Sammo Hung odvádějí kvalitní a přesvědčivé výkony. Oproti podobně laděným snímkům, ale postrádám nějakou propracovanější dějovou linii. Knižní předlohu sice neznám, ale i tak bylo dost znát, že příběh je dosti "osekaný" a spousta vedlejších motivů mizí kamsi do neznáma (např. láska hlavního hrdiny). Také závěr je otevřený a v podstatě nedospěje k žádnému emotivnějšímu vyvrcholení. I když se jedná o vizuálně zajímavý snímek, nového Tygra a draka rozhodně nečekejte. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Těžce se mi hodnotí tento film, po nedávném shlédnutí velkofilmu Red Cliff. Nejprve bych se pozastavil u hereckého obsazení. Andy Lau po filmech Válka rozumu a cti a The Warlords opět v akci, to je jako obvykle država snímku, podává jeho obvyklý výborný výkon. Sammo Hung Kam-Bo se mi líbil ve filmu SPL, tady je jako vypravěč a nejlepší přítel Lauovi postavy. Příjemné spestření této skoro pořád mužské výpravy je krásná Maggie Q, která je jak vynikající hudebník a stratég tak bojovník. Oživí celý film. Něco takového to opravdu potřebovalo. Bitvy jsou sice pěkné ale na můj vkus moc rychle a nepřehledně sestříhané. Osobní souboje jsou daleko lepší. Sečteno a podržeto, pěkné válečné drama. ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Vubec ne az zas tak spatne. V nekterych momentech dokonce velmi dobre. Andy Lau je v hlavni roli, podle meho, dotatecne presvedcivi a sermirske sceny take potesi. Jinak ovsem az prilis patosu a predvidatelneho schematu ve scenari. Pro zajimavost - hlavni postava Zhao Zilonga je ve Wooove "Red Cliff " shodna s postavou Zhao Yunan (Jun Hu). ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nie som ani tak sklamany, ako skor smutny. Smutny, ze ten obrovsky potencial ktory film mal bol nevyuzity a zostalo z neho len par scien a pamatihodny Zilong, skvelo stvarneny Andym Lauom. Neisty zaciatok, fantasticka scena nastupu piatich generalov, potom rychly spad....a co to, ono uz je koniec filmu?! Velkofilm by mal okrem velkej vypravy a velkych mien, mat aj velky pribeh a velku stopaz. Avsak dve druhe podmienky film vobec nesplna. Az mi to prislo, ze to co som videl bol len akysi zostrih filmu, ktory trva o hodinu dlhsie. Bohuzial nieje to tak. A velmi ma zamrzelo aj to, ze Sammo Hung tu stvarnil takmer zbytocnu postavu, sluziacu len na vypln prazdneho miesta a zvysenie prestize. Co uz. Neostava mi nic ine, iba svoje nadeje vlozit do Wooovho Red Cliff. (6/10) ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem z filmu mi výrazne zlepšil záverečný "klip" - teda cca posledná polhodinka filmu, kedy konečne nastúpilo dlho očakávané napätie medzi postavami a boj sa preniesol z vojsk medzi postavy generála Zilonga (Andy Lau) a vnučku generála Yinga (Maggie Q), ktorého Zilong tak trochu dosť pripravil o život v úvode filmu. Jednoducho, finále par excellance, pri ktorom som ani nedýchala a v ktorom sa naplno prejavilo to, čo mohlo dať filmu správnu iskru a náboj. A vlastne, vôbec by som sa neurazila, keby posledná bitka na Phoenix Heights predstavovala gro deja a všetko, čo sa odohralo dovtedy bolo len akýmsi stručným náčrtom postáv a vzťahov. Malé dejiny postáv by sa tak dostali pred veľké dejiny krajiny a zároveň by ich skonzumovali. // Nestalo sa, a tak prvá hodinka filmu sa nám topí v čmuhatých detailoch a neprehľadných súbojoch, kedy nik netuší, kto je kto a kde je a čo to svištalo vzduchom. Three Kingdoms... sa tak aj opticky scvrkáva a dusí aj pod ťarchou rýchleho strihu, prípadne rozmazaných spomalených detailov a polodetailov. //Navyše, po asi 40 min. filmu je Andy Lau už starý a šedivý. Ale jeho súboj s Maggie Q bol fajnový. (Keďže bol OSOBNÝ!!) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení bojové scény byl herec Andy On (Deng Zhi) jedním z kaskadérů zraněn v obličeji. A právě jizva na jeho horním rtu, kterou lze vidět v hercových pozdních filmech, je tohoto násilného aktu potomkem. Sám herec ji považuje za jakousi trofej za jeho pilnou práci na natáčení snímku. (Conspi)
  • Malou roli ve filmu má Qian Zhijun, známý jako Xiao Pang (Little Fatty). Ten se stal slavným v roce 2002, kdy se jedna jeho fotka objevila na internetu a poté se začala rychle šířit po internetových forech v Číně i zbytku světa. Postupem času se z ní stal internetový mem a Xiao Pang byl v roce 2006 označen jako jedna z nejznámějších tváří v Číně. Na své snadno získané slávě se rozhodl vydělat a sehnal si vlastního agenta, který mu brzy zařídil roli moderátora pořadu o vaření v jedné čínské televizní stanici. Role ve filmu Tři království: Vzkříšení draka je jeho filmovým debutem. (Raztubyl)

Reklama

Reklama