Pouto nejsilnější (TV film)

• CZ název

Krátké setkání

• Velká Británie

Brief Encounter

Krátke stretnutie

Puto najsilnejšie

Velká Británie / Itálie, 1974, 90 min

Alan Bridges

O něco málo slabší remake skvělého stejnojmenného filmu z roku 1945. Richard Burton a Sophia Loren jsou ale herecké persony, ke kterým se moc herců ze současných zásob nemůže rovnat, a kteří se v tomto filmu právě díky úspoře slov spolehají na hraní tělem a tváří. A takové drobnosti jako řev projíždějícího vlaku, když Anna stojí na nástupišti a v jejím pohledu je tolik smutku..........to mě dostává.(23.9.2004)

I krátké setkání může poznamenat na celý život; já jsem se takhle ve svých dvanácti letech na hodinu a půl setkala s Richiem a vzniklo z toho pouto nejsilnější k jednomu z mých nejmilovanějších herců.(13.3.2009)

Dva výborní herci ve zkostnatěle natočeném starosvětském příběhu plném bezkrevných dialogů, dík kterým jsem měla problém jejich postavám uvěřit ten emocionální zlom. Ze všech variant na "(ne)zamilovat se" podle hry Noela Cowarda je tahle nejslabší. Škoda.(19.7.2011)

Zajímavá dvojice. Zajímavý příběh.(11.7.2011)

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 24.1.1988 - réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = ZDENO DŘÍNOVSKÝ (15.5.2009)(15.5.2009)

Ze všech tří zpracování příběhu (tj.pův. britské Pouto nejsilnější, americký film Zamilovat se a tento snímek) jde o nejslabší verzi. Přesto stojí za zhlédnutí.(16.2.2011)