Reklama

Reklama

Fantastický mazel

  • Hongkong Chang jiang qi hao (více)
Trailer

Ti je chudý stavební dělník, který se ze všech sil snaží udržet svého synka Dickyho na prestižní soukromé škole. Přestože Ti dělá co může, aby mu zajistil příležitosti, které sám nikdy neměl, Dicky si ve třídě připadá jako odstrkovaný a přehlížený outsider, protože nosí obnošené oblečení a na rozdíl od ostatních spolužáku nevlastní nejnovější elektronické hračky. Jednoho dne Ti najde na skládce tajemného “plyšáka“ a spěchá s ním domů za Dickym. Přestože podivný chlupatý tvor na první pohled nevypadá jako obyčejná hračka, když si s ním chlapec začne hrát, ukáže se, že je mnohem, mnohem víc! Tohle není jen průměrná akční figurka, ale živý „mazel“ oplývající výjimečnými schopnostmi. Dicky vezme veselého mimozemšťana do školy, aby ho ukázal spolužákům a konečně na ně udělal dojem. Jenže svéhlavý fantastický mazel má vlastní představy o zábavě a situace ve škole se záhy beznadějně vymkne kontrole... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Já prostě zbožňuju rozkošné chlupaté kouličky. Jakmile se někde nějaká objeví, tak moje objektivní hodnocení je v tahu. Musíte k tomu filmu přistupovat s jistým reálným očekáváním. Prostě žádný převratný a napínavý zvrat v příběhu o tom, jak chudý kluk najde mimozemského plyšáka, najít nemůžeme. To, co filmu chybí na originalitě, je vynahrazeno rozkošností. Ještě jako bonus hlavního hrdinu hraje dívka, což mi vyrazilo dech. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Nevěděl jsem, co od tohoto filmu čekat, ale už od prvních minut filmu jsem tušil, že tenhle film se mi bude líbit, což se také velice brzy potvrdilo. S nadšením jsem tento film sledoval od začátku do konce a i kdyby nevkročil na scénu velice kouzelný a neodolatelný vesmírný pejsek CJ7, tak si troufám tvrdit, že by to byl zajímavý film, protože už záběry ze školy i z bydliště hlavního hrdiny byly velice zajímavé a film tak získal z mého pohledu na kvalitě mnohem dříve, než se příběh začal točit kolem roztomilého psíka. Nedokážu přesně říci, čím si mě tento film získal, možná to bylo tou svou citlivostí, těmi zajímavými postavami, možná jsem se do tohoto příběhu zamiloval v okamžiku, kdy hlavní hrdina ve škole říká "až vyrostu, chci být chudý". Tenhle film nabízí z mého pohledu mnoho důvodů, proč ho milovat a proč si ho oblíbit, a opravdu říkám, že to není jen díky tomu pejskovi z vesmíru, ten je tam sice velice roztomilý, ale kdyby byl hlavním hrdinou on, tak by asi film nedopadl tak skvěle. Rozhodně to byl s tímto filmem příjemně strávený čas, a co se týče hereckých výkonů, tak ty byly naprosto parádní, a když se setkali dva "obří" studenti, to pro mě asi zůstane nadlouho nezapomenutelnou vzpomínkou. V rámci žánru to je rozhodně nadprůměr, proto dávám čtyři hvězdy. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Režisér Steven Chow je známý hlavně svými filmy Kung fu mela nebo Shaolin fotbal. Tentokrát natočil cosi jako čínskou verzi E.T. Příběh vypráví o chudém dělníkovi, který by rád udělaln radost synovi vytouženým plyšákem, v té době všude populárním. Všichni ve třídě už ho mají. Znáte to asi také, pokud máte dítě školou povinné, i když v Česku jde spíše o mobily než plyšáky. Kluk je ve škole samozřejmě šikanován, to by ani jinak nešlo. No a jednoho dne taťka, který se živí něco jako popelář, najde na smetišti sice poněkud jiného, ale plyšáka. Tenhle plyšák sice neříká veledůležitě "Phone home", ale jinak je to ufoun jak poleno. Samozřejmě se schopností konat různé zajímavé kousky, skoro až zázraky. A tak pomůže nakonec tatínkovi, i synkovi ve škole a všichni se mají rádi a nakonec se koná invaze... :-) Jen si to představte, invaze plyšáků... Film zcela vykrádá všechna klišé dětských, rodinných i dětských a rodinných sci-fi filmů. Protože u pana režiséra jsme zvyklí na neobvyklý humor, mírně překvapí, že ve Fantastickém mazlovi ho až tolik nenajdeme, i když některé kousky, zvláště na škole, jsou vydařené. Ale když celý ten film je tak... tak hrozně moc milý, růžovoučký, teletubbiesový... Snímek je na DVD v anamorfním širokoúhlém formátu 2,35:1, se zvukem originálním i českým dabingem v DD 5.1 a samozřejmě s titulky. Bonusy nabízejí komentář herců a štábu, film o filmu (13:42, rozhovory, záběry z natáčení), trailer (2:06) - to vše s GB titulky. Také je zde hra pro děti, kompletně v angličtině, CJ7: MIssion Control, kde musíte nastavit spotřebu paliva, úhel startu rakety a další náležitosti, aby plyšák CJ7 mohl odstartovat správným oknem do vesmíru. A pak už jen ve zkratce představení dětských i dospělých postav filmu (6:59) a trailery na 6 jiných filmů. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem film s dabingem, a to je teda něco:D Nejvtipnější ten malej podnikatel!! A zabíjení švábů, to je síla, tim bych se doma bavit nechtěl. No, takže zpět k filmu - přijde mi to jako průměrná zábava. Je to především pro menší děti, starším nebo dospělým divákům to podle mě nemá moc co nabídnout. Ale děti si k mému hodnocení můžou klidně hvězdičku nebo dvě přidat:) Své publikum si film najde. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když je člověk poctivý, je na překážku, že je chudý…. Předem podotýkám, že je to velice zvláštní film, který ocení nejen příznivci ,,ujetýho“ humoru S.Chowa, ale také ti se smyslem pro škodolibost. Pokud myslíte, že spadáte do této kategorie (a ideální je, jste li takový doma všichni) máte o zábavu postaráno. Upozorňuji, že ,,drsnost“ některých scén je ve filmu pro děti možná snad jen v této části světa (a stále se přitvrzuje). Překvapivý je fakt, že přes všechny ,,zvláštnosti“ se děti chovají normálně a moralizování nevyznívá hloupě. Snímek prostřídá snad všechny možné žánry a když jej srovnám třeba s Mimzy nemám za sebe (a děti) co řešit. Tak jestli s oblibou u večeře zabíjíte šváby a nebojíte se, že vaše děti začnou prolézat smetiště, aby našli CJ7 (a setkali se s těmi mými), upalujte do půjčovny! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Tiova syna Dickyho ve skutečnosti hraje dívka Jiao Xu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama