Reklama

Reklama

Sigur Rós - Heima

(festivalový název)
  • Island Sigur Rós - Heima (více)

VOD (1)

Vizuálně ohromující záznam kapely Sigur Rós, která je produktem a zároveň součástí své rodné země s její dramatickou krajinou a úzce propletenou společností. Po návratu domů z dlouhého turné v roce 2006 se tato islandská kapela rozhodla zahrát řadu volně přístupných, většinou neohlášených koncertů. Hrála pro různě velké skupiny diváků všech věkových skupin, ve vesnických kulturních sálech, na společenských večírcích, v hlubokých údolích a širokých polích, v opuštěné rybárně a v ekologickém protestním táboře. Kontrast skromných a majestátních prostředí dokonale doplňuje zvukovou paletu kapely, známé pro skladby kombinující tichá rozjímání a extatická, bouřlivá vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Roztomilá islandská angličtina prolínající se záběry islandské přírody, kultury, měst, prostě všeho, a do toho nádherné písně mé druhé nejoblíbenější kapely... Vychází z toho nejúžasnější hudební DVD letošního roku (Mono a jejich The Sky Remains As Same As Ever prohrálo jen o kousek). Z celkového pohledu u mě vedou snad jen Meeting People Is Easy od té nejlepší kapely ever:) ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Najkrásnejší hudobný dokument, aké môže ľudské oko zhliadnuť.Námety miest kde sa dá všade hrať a vystupovať Sigur Rós ukazuje čo znamená slovo-originalita.Obsahovo a vizuálne jedinečné dielo,ktoré minimalistickými tónmi kapely, vsuvkami rozhovorov a pohľadmi na prekrásnu krajinu Islandu vytvárajú nádhernú a dokonalú symbiózu jednotlivých vecí.Proste úžasná filmová meditácia. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný mix dokumentárního filmu s hudebním filmem. Mapující tůru nejznámější islandské kapely Sigur Ros po jejich rodném Islandu. Chvilkami opravdu magické spojení opojné hudby s nádhernými přírodními scenériemi, kterými Island disponuje. Chvilkami jsem měl opravdu silné nutkání udělat si výlet na Island. Milovníci Sigur Ros či severské divočiny nejspíše přihodí ještě jednu hvězdičku. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Serenáda pro pár barevných domečků, ledovou tříšť, vodopády, opuštěné ruiny, vraky lodí a vlaštovičník. Účinkují: vítr, mlha, mořský příboj, hrající kameny, divocí koně, ovčí hlavy, stoletá rebarbora a Sigur Rós - a máme tu Island v celé své kráse... Rozhodně hudební zážitek, který jsem však schopna plně docenit jako atmosférický dokres filmů, častý a soustředěný poslech jako takový by v mém případě zaručeně vyvolal sebevražedné úmysly, v mírnější verzi osamělé pijanství :-) ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Islndská melancholická čtverka hraje a zpívá na domácí půdě. Zažil jsem Sigur Rós na koncertě v Praze a podobný zážitek jsem snad ještě z koncertu neměl. Nádherné záběry islandských exteriérů s hudebním podkresem tak syrově pochmurným a zároveň básnicky očistným jako Island sám - jsou v totální symbióze. Výtečný kus... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama