Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zločinec ťažkého kalibru Hank McCain (John Cassavetes) je prepustený z väzenia po odpykaní si dvanásťročného trestu za ozbrojenú lúpež. Hank sa dá dohromady so svojim synom Jackom, ktorý vymyslel odvážny plán vylúpiť kasíno v Las Vegas. Hank ale nevie, že Jack je tiež zapletený s ambicióznym mafiánom Charliem Adamom (Peter Falk), ktorý používa Hanka ako pešiaka, aby mohol získať kontrolu nad územím vo Vegas. Táto oblasť je v súčasnej dobe pod vedením impozantného Dona Francesca De Marca (Gabriele Ferzetti). (nessbeal)

(více)

Recenze (14)

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Když Italové v téže době natočili Tenkrát na Západě, podařilo se jim stvořit asi nejlepší western, tedy zvítězit ve výsostně americké disciplíně. I v tomto případě (a opět u toho byl Morricone) měli Italové blízko k skórování na soupeřově hřišti, nakonec je to spíše remíza. Příběh boje vlka samotáře proti mafiánské mašinérii, až nebezpečně věrně připomínající mašinerii velkých ryb světové ekonomiky (zasedání a rozhodování mafiánské familie je obdobou zasedání valné hromady nějaké firmy, i oblast podnikání je více mně stejná, jen prostředky jsou přímočařejší) či těžkých vah světové politiky. Nicotný McCain bude rozdrcen stejně jako jedna středoevropská země v témže roce, jak se dočteme na titulkách novin. Tohle ale není žádné filmové podobenství, ale gangsterka stojící na napínavých scénách (i dík skvělé kameře Erica Menczera) a hlavně a především charismatických hercích. Navíc si Cassavetes mohl při natáčení obhlédnout výkon kolegy Falka, kterého pak obsazoval do svých nejlepších filmů. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rezisera Montalda nepoznam, a nevidel som anoi jeho prvy film Ad Ogni Costo 1967, hned som sa dostal k druhemu filmu Gli Intoccabili, zaradenim patri do mojho milovaneho zanru poliziotteschi, ale je to aj kriminalka a fryler. Montaldo uz sa trochu vezie na talianskej amerikanofilii, dej tohto talianskeho filmu sa odohrava v Las Vegas a San Franciscu. Nechapem tu taliansku amerikanofiliu, uz len ked si chcem pozriet nejake filmy BS/TH, taxom filmovo v USA. Rezisersky vask brilantne, poznam kvalitnu reziu, na poliziotteschi bol velky talent Stelvio Massi. No a tuto . masaker, tak perfektnu podivanu som uz dlho nevidel, Cassavetes /Killers 1964, Dirty Dozen, Saddle the Wind/ film suverenne taha, perfektne kulisy, namakane dialogy a vyborne tempo, ktore nudu zahnalo setsakra daleko - to su silne atributy tohoto skveleho filmu. Okrem Cassavetesa som tu videl i Britt Ekland /bondovka Man with the Golden Gun/, a Petera Falka /Columbo/ a Genu Rowlands /Zapisnik jedne lasky, Noc na Zemi, Statecni jsou osameli/. Nejdem tu vypisoivat litanie, na to je tu jednak Eodeon a este vystudovane filmove teoretiky- elitari. Trochu zamrzi slabsi a pomalsi rozjazd, ale ten je potrebny - aby sa divak navnadil. Potom to uz jede, autonahanacky, prestrelky, vybuchy - parada. Proste skvela slaboducha zabava pre laiky -nedouky : 98 % ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Drsné drama stojící někde na pomezí mezi klasickým thrillerem a starosvětskou gangsterkou ozvláštňuje hudba Ennia Morriconeho a pro českého diváka i vědomí, že se děj odehrává v době invaze vojsk Varšavské smlouvy. Zatímco se na východě Evropy psala historie, podsvětí Las Vegas žilo úplně jinými problémy. Hank McCain si odkroutil svůj tucet let, a už ho zase svrbí ruce. John Cassavates se do role hodil parádně, ovšem jeho protivník Peter Falk je pro mě až příliš zaškatulkovaný jako brilatní, ovšem nemotorný inspektor Columbo. Snažil se, zle se díval, hrůzu pouštěl, ale prostě to tam nebylo. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Málo chyb, bravurní herci padnoucí snad do všech rolí, pádná hudba. Takové filmy se dnes již nedělají, je to o jedné "hvězdě" a další, ať si hrají, co umí... tehdy Falk konečně ztvárnil italského mafiána-špatného hocha, konečně a Cassavetes je s tím svým "mimózním" výrazem pro takovou roli prostě bohem stvořený.!! ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Genialita! Pri minulotýždňovom objavovaní starých talianskych poliziotteschi snímok som narazil na pár klenotov (pár ešte čaká), pár stokárčin, ale aj na Gli intoccabili. Podobne, ako sa Francúzi na čele s Jacquesom Derayom vybrali v '72 do Ameriky a L.A., aby natočili brilantný Un homme est mort, kde sa spojila remeselnosť a elegancia francúzskeho filmu s americkým prostredím, tak aj talianski filmári nezaháľali a na sklonku 60. rokov išli do tejto zeme zasľúbenej natočiť mix mafioso a gangsterky s lúpežnou prímesou. Rež. Montaldo sa s tým nemaznal, ukázal skrz úžasnú kameru Las Vegas, New York, San Francisco a aj Los Angeles. Rýchle tempo, prvotriedna výprava, prepracované krásne interiéry (Montaldo má tieto veci v malíčku a už rutinne ich aplikuje vo svojich filmoch), schopný Cassavetes v hl. role, hudba od Ennia, čo viac ti treba? Film ani minimálne nevyzerá, že pochádza z dekády s číslovkou 6, často by si ho mohol v kľude tipovať na roky 90-te. Bezchybne vydarená fúzia Ameriky a Talianska hodná superlatívov. Žiaľ, veľmi zabudnutý film, dokonca aj v rámci subžánru poliziotteschi. (x) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Automobilová naháňačka sa natáčala dva dni bez povolenia úradov a autá boli zapožičané z verejnej autopožičovne Hertz, ktorá zrejme o plánoch tvorcov netušila. (Real Tom Hardy)
  • Režisér Giuliano Montaldo uviedol, že tento film spolu s jeho starším filmom Grand Slam (1967) natočil so zámerom etablovať sa vo filmovom svete, čo by mu umožnilo natáčať filmy, aké skutočne natáčať chce. (Real Tom Hardy)
  • Když Duke Mazzanga (Luigi Pistilli) obrátí přeložené noviny, lze na druhé polovině přehnutých listů zahlédnout titulek "Čeští a sovětští lídři zahajují klíčové jednání", což skutečně odpovídá dění u nás v době vzniku filmu. (Šéfik)

Reklama

Reklama