Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (236)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

George, kráľ džungle je podľa iných slabou komédiou pre deti, ale aj napriek tomu som ho videl asi 5x a ešte nikdy som to neoľutoval. Áno, je tu zopár dosť trápnych momentov, príbeh je o ničom, bla, bla, bla... Ale na tomto filme sa vždy dobre pobavím. Brendan Fraser je v úlohe Georga vtipne šarmantný (scéna pri koňoch je toho dôkazom), Thomas Haden Church hrá zlého trkvasa dokonale a navyše poteší "interaktívny" a vtipný rozprávač. Tie 4 hviezdičky sú dosť subjektívne, ale čert to ber! ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Na prvý pohľad ničím výnimočná komédia, ktorá ma to šťastie, že sa jej absurdný humor až na malé výnimky spoľahlivo vyhýba nechutnostiam a na humoristický kŕč natrafíte taktiež len zriedka. Pripočítajte si k tomu zábavného rozprávača vtipne glosujúceho dianie na plátne a zachraňujúceho aj niektoré slabšie momenty a máte pred sebou film, ktorý si do vášho srdca iniciály určite nevyryje, no pobaví a vykúzli úsmev aj na tvári toho najväčšieho suchára. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po wrestlingu se lvem, liáně připevněné zřejmě na vrtulníku a opici s gumovými přísavkami namísto bradavek mi došlo, že bude zle. Nechápu, proč během natáčení nedošlo na place k razii agentů DEA.. Co se týká avantgardních zpracování Burroughsovy předlohy, nachází lehce erotický „Tarzan, opičí muž“ v téhle nebetyčné hovadině opravdu velmi zdatnou konkurenci.. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Pro mě komedie mého dětství (vzpomínám si na návštěvu kina se základkou). Kdybych ji poprvé viděl v současnosti, asi bych byl kritičtější. Ale můj úhel pohledu je prostě tímto značně ovlivněný. I dnes v tomto skvostu vidím prostě ten úžasný snímek, u kterého se skvěle dokáži pobavit. 75% ()

Sekero 

všechny recenze uživatele

George George George of the jungle Strong as he can be Ah watch out for that tree George George George of the jungle Lives a life that's free Ah watch out for that tree When he gets in scrapes When he makes his escapes With the help of his friend An ape named Ape Then away he'll schlep On his elephant Shep While Fella and Ursula Stay in step with George George George of the jungle Friend to you and me Ah watch out for that tree Watch out for that tree George George George of the Jungle Friend to you and me ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Osobní trenér Brendana Frasera (George) pro tento film žaloval Frasera za to, že se o něm nezmínil v titulcích. Trenér případ nevyhrál. (veronikajel)
  • Malé opičce, která hrála Georgeho (Brendan Fraser) mazlíčka, museli dát tvůrci kvůli nepřetržité erekci malé bikini z kůže. Ve filmu si jich je i možno všimnout. Uvedl to sám Brendan Fraser v pořadu Grahama Nortona. Na otázku: "Jak se mu pracovalo s opicí?" odpověděl: "Malej zm*d!" (ČSFD)
  • Snímek byl nominován na cenu Saturn v kategorii Nejlepší fantasy. A Brendan Fraser byl nominován na cenu Blockbuster Entertainment v kategorii Oblíbený herec – rodinný film. (Terva)

Reklama

Reklama