Reklama

Reklama

Starcrossed

všechny plakáty

Obsahy(1)

Darren a Connor jsou bratři, jež si užívají společného života typické rodiny na předměstí, snaží se plnit přání svých rodičů a zastávat tradiční role ve společnosti. Connor však žije ve stínu svého sourozence a není schopen se mu v očích otce rovnat. Ve slabé chvilce, kdy je Darrenem utěšován, však dojde k osudovému okamžiku a bratra políbí. Spirála společensky nepřijatelných konvencí, předstírání, zakázaných citů a strachu z budoucnosti se roztáčí a nezadržitelná tragédie se blíží. Svět jim není schopen porozumět o radikální řešení se jeví jako jediné možné řešení. (Zrsch3)

(více)

Recenze (24)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Kvalitní kraťas o zakázané lásce. Dokázala bych si to klidně představit i jako celovečerní film s tím, že tam bude ukázané jak prožívali dětství, první lásky a zklamání nebo nějáké to vzájemné poznávání a třeba zpověď rodiny jak to prožívala atd. Celkem symbolický bazénový začátek a také konec v bazénu. Taková ta vzácná nepředvídatelnost konce a zvláštnost celého díla je prostě jedinečná. ()

Jerkie 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na ten, kdy jsem tento film viděla poprvé. Moje první bylo, že od té doby už nebudu snižovat důležitost lásky, protože ta jak je vykreslena v tomto krátkometrážním snímku, jak je vystihnuta hluboce za takovou chvíli, je prostě dojemný a hodně silný. Sotva jsem snímek zapnula, už byl konec a dva hlavní hrdinové se v objetí topili bazénu. Máte s nimi soucit.. Vždyť oni nakonec nežili ani tak svůj život, jako život jejich otce a celý život ho žili spolu, tak když s mezi nimi prolomí jistá bariéra, není divu, že do ní oba dva spadnou. Není to nic agresivního, ale přesvědčí Vás to o tom, že ti dva se opravdu milují. A to se mi na tom líbí. Ta nenucenost s kterou vám příběh vypráví o dvou bratrech, mezi kterými se prolomí něco, co by mezi sourozenci nemělo.. Je tam hezky zachyceno, jak se lapí a už se z toho nenechají vytrhnout. Tak jen tak koukáte a říkáte si, kdyby to tak mohlo skončit dobře, ovšem když prchají z domova kamsi do motelu od rozzuřeného sobeckého otce, už je Vám asi jasné, jak to dopadne, ale přesto se prostě chcete dokoukat. V závěrečném objetí si už jen říkáte, proč museli dopadnout tak krutě.. A jako u ostatních filmů i tady mám svou oblíbenou scénu a to odehrávající se v kině, kdy se jejich ruce nepatrně dotknou. Zajisté za jiných okolností by to bylo možná přehlédnutelné nebo dokonce byste si toho i nevšimli, ale tady je to podáno jako hodně významný moment, jako zlom.. Zrychlený dech, vzrušení, krása – herci se moc dobře vcítili do role. Takže pokud máte chvíli času, stálo by se to podívat. ()

Reklama

Narya89 

všechny recenze uživatele

Zakázaná láska končívá tragicky, proto má také Romeo a Julie takovou sílu a neustálé dojímá diváky. Krátkodobost plodí intenzitu, nikoho samozřejmě nezajímá běžný nudný vztah s hádkami.. Zde v 15 minutách překrásně zachycená láska až za hrob, nedokázala jsem se ubránit slzám, ačkoliv jsem to čekala. ()

nelluc 

všechny recenze uživatele

Kratke, vystizne a silne... ale predsa, na taky dobrovolne tragicky koniec by musel byt film dlhsi a pripadne ponuknut viac dramatickych a bezvychodiskovych scen, ktore by dvojicu prinutili k takemu kroku. Aby mi ich bolo na konci luto na to mi nedali vela priestoru si ich oblubit a fandit im. Skor na mna takto posobili ako slabosi Scena v kine vsak stala za to... ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější, nejlepší a nejsmutnější kraťas s LGBT tématikou vůbec! Po prvním shlédnutí jsem ještě hodně dlouho mlčky seděla, oči plné slz, a snažila se vstřebat, co jsem právě viděla. Tvůrci si vybrali hodně citlivé téma a dokázali ho zpracovat jako málokdo, navíc ještě ve velmi krátkém filmu. Říkejte si co chcete, ano, film je krátký a námět má na celé dvě hodiny filmu, ale opravdu by to bylo ono, kdyby to tvůrci natahovali a natahovali, až by z toho vznikl další obyčejný film? Podle mě to člověk procítí daleko víc, když se všechno sehraje v necelých 13 minutách ... Mistrovský kousek a klenot krátkometrážních filmů! ()

Zajímavosti (1)

  • V závěrečné scéně, kdy se bratři připoutávají k žebříku v bazénu, lze podle rozmočených prstů obou herců poznat, že scénu ve vodě natáčeli už delší dobu. (IvcaSammet)

Reklama

Reklama