Reklama

Reklama

Česká RAPublika

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká RAPublika bude první dokument o české hiphopové scéně. Jako hlavní protagonisty zde uvidíme kapely Indy a Wich, PSH a Supercroo. Producent Martin Pošta prozrazuje, že "filmaři se snaží dostat na dřeň lidem co hiphop dělají". (salazar)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

F.man 

všechny recenze uživatele

Nepochybně docela zábavná hříčká, ale prosím vás - Film? Dokument? Těžko. Souhrn epizod, kde Hugo Toxx, James Cole a Orion "fuckují" všechno co není dostatečně "hip-hop" prostě nepovažuju za něco, co by se mělo promítat v kině. Osobně nemám nic proti rapu, popravdě ho poslední dobou poslouchám docela často, ale některé pasáže mě vyloženě nasíraraly. Honění ega a vytváření kultu pro teenagery na mě asi nevyšlo tak jak mělo. Přesto to místy byla docela solidní sranda, a minimálně dvě hvězdy si zaslouží. Příště však, když český hip hop film, tak radši s nějakým smyslem, ne jen prudění do jiných genrací. I dělání bordelu má mít nějaký smysl. Taky jsem zvědavý na budoucnost Pavla Abraháma, který v režii používal docela originální prvky a rád bych ho budoucnu viděl se zajímavějším materiálem. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Unikátní výlet do světa českého hip hopu, který tu zastupují přední čeští rapeři Hugo Toxxx, James Cole (Supercrooo) a Orion (PSH), dále také do určité míry Indy, Wich, Wladimir 518, Mike Trafik a další. Jedná se o vysoce a nebezpečně zábavný dokument, o tom nemůže být pochyb, ale možná jen pro ty, kterým tito lidé něco řeknou. No myslím, že byly správně vybrána nejznámější jména české rapové scény, ale asi ne ta nejlepší. ()

Reklama

Asgy 

všechny recenze uživatele

Je docela těžké se vyjádřit, když má člověk z filmu resp. dokumentu tak rozporuplné pocity, jako já z Rapubliky. Hip hop (resp. rap) mám rád, ale docela si vybírám. Rovnou se přiznám, že interprety, kteří zde vystupují moc nemusím. Chápu sice, že jejich průpovídky a dost ujeté chování je třeba brát s rezervou, ale třeba zrovna texty, které se zde objevují rozhodně nepatří mezi českou špičku. Zrovna tenhle fakt českému hip hopu reklamu asi neudělá a to je podle mě škoda. Člověk, který český hip hop neposlouchá si ho po tomto dokumentu podle mě neposlechnu už vůbec. Po technické stránce se jedná o docela kvalitní dokument, ale díky výše uvedeným postřehům u mě Rapublika dost ztrácí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Českej hiphop opravdu nemám moc rád a o to víc jsem byl překvapen výsledkem. Většinu času jsem se totiž příjemně bavil a u některých scén (ptaní se lidí na ulici,matrika apod.) jsem se fakt nahlas smál. Navíc je to i solidně natočený, celý to hodně příjemně uteče a ta práce s obrazem taky stojí za zmínku. Navíc je dobrý, že se česká dokumentární scéna nebojí těchto moderních témat. Na druhou stranu to ale můj názor k český hiphopový scéně vůbec nezměnilo, i když uznávám že někteří z nich nejsou možná takoví blbci, jak na první pohled vypadaj. Nějaký hlubší pohled pod pokličku tohoto žánru mi ale chybí. Navíc se mi zdálo, že v některých scénách to vyznívá spíše proti samotnejm protagonistům a nejsem si jistý, zda to byl záměr. I tak je to ale velice svěží dokument, na který se můžete v klidu kouknout i když český rap dvakrát nemusíte. Tenhle film vás totiž rozhodně neurazí. 70% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Je to poměrně zábavné i přesto, že tvůrci de facto nijak nedávají najevo svůj názor na danou tematiku. Proto budou zastánci rapu a hip hopové kultury patrně zcela nadšeni a možná až dojati k slzám, zatímco ostatní (zejména odpůrci, samozřejmě) to mohou brát jako ironický výsměch, který nemá daleko k parodii. Osobně jsem se smál docela často (snaha některých nepříliš inteligentních lidí být 'cool nigga' je nejednou prostě k popukání), ale ta neujasněnost a nedotaženost konceptu to přece jen táhne kvalitativně dolů. Kdyby se tvůrci jednoznačně vymezili, mohlo to být ještě výživnější... 60 - 70 % ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se mimo jiné na nádraží v Karviné. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Film byl uveden v soutěži Česká radost na MFDF Jihlava 2008. (chelseaman22)
  • Filmový koncert se odehrává v pražském klubu Roxy. (chelseaman22)

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Vítejte v KLDR! Zdarma!

Vítejte v KLDR! Zdarma!

05.10.2010

Provozovatelé portálu pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů Docalliancefilms.cz nabízí od pondělí 4. října do následujícího pondělí 11. října zdarma k vidění film Vítejte v… (více)

Reklama

Reklama