Reklama

Reklama

Česká RAPublika

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká RAPublika bude první dokument o české hiphopové scéně. Jako hlavní protagonisty zde uvidíme kapely Indy a Wich, PSH a Supercroo. Producent Martin Pošta prozrazuje, že "filmaři se snaží dostat na dřeň lidem co hiphop dělají". (salazar)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Marze 

všechny recenze uživatele

Rap po 12 letech zcela zamořil hudební scénu teenagerů a mám na něj už alergii. V dokumentu na otázku "Co tím chcete říct?" rapeři odpovídají: "Jen to, že jsme." Stejné východisko má i film – sdělí pouze, že rapeři existují. Filmová procházka po české hiphopové scéně – nechme stranou hlasy fanoušků, že pravá esa na plátně chybějí – je překvapivě krotká.Téma, od nějž by divák čekal šok a kontroverzi, má tvrdší jen slovník; jinak plyne mezi plkáním a situacemi, v nichž režisér Pavel Abrahám konfrontuje hrdiny s jejich předpokládanými protipóly. Tvůrci zjevně aranžovaná setkání připravili, rozjeli kameru a čekali, "co to dá" – nestane se však nic. Až na výjimky, k nimž patří dětinská debata na matrice, jsou vůči sobě oba světy ohleduplné, nikdo nikoho nepošle do háje, ať rapeři besedují ve škole či s jazykovými vědci. Navíc film budí dojem, že český rap postrádá osobnosti. Žádný strhující básník nebije na poplach, opakuje se smyčka tuctových sdělení. Kdykoli se hrdinové vyjadřují v jiném prostředí, těžce formulují – a na vlastní půdě předvádějí málo osobité drzosti, rebelie, vzdoru. Jen sprostá slova a fráze proti konzumu, což je dost nuda na tak provokativní látku. Nejzajímavější souboj svedou dýdžejové s triem vážné hudby a rapeři s Hanou Hegerovou, která jejich verzi hymny shrne "Nemá hlavu ani patu", a pak skvěle vystřihne. Profesionálové v poloamatérském filmu vyhrávají. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Na české poměry vysoce kvalitní dokument, který nemá v tuzemsku obdoby. Občas vymazlené hrátky s hudbou a obrazem střídají vysoce vtipné momenty, které mě utvrzují v jediném - i u nás jde natočit zábavný dokument, u kterého by člověk během prvních 10 minut neusnul. Klidně bych přihodil i vyšší hodnocení, to by v něm nemohli účinkovat ty nejvypatlanější mozky pod sluncem. Přišlo mi to jako jeden dlouhý vtip, který nebral konce - kdyby snad někdo chtěl natočit dokument o hiphopu, tak by do něj měl vnést nějaké myšlenky, které by ho ospravedlňovali takový, jaký je nebo příbližit ho neznalým lidem. Z mého pohledu se jedná o povrchní zesměšnění, které celému národu ukazuje, že hiphop dělají lidi, co to nemají v hlavě v pořádku nebo pro změnu žádnou nemají. Zábava to je sice nehorázná, ale z toho, co jsem viděl, se bojím o mírnou degradaci inteligence národa. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Unikátní výlet do světa českého hip hopu, který tu zastupují přední čeští rapeři Hugo Toxxx, James Cole (Supercrooo) a Orion (PSH), dále také do určité míry Indy, Wich, Wladimir 518, Mike Trafik a další. Jedná se o vysoce a nebezpečně zábavný dokument, o tom nemůže být pochyb, ale možná jen pro ty, kterým tito lidé něco řeknou. No myslím, že byly správně vybrána nejznámější jména české rapové scény, ale asi ne ta nejlepší. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Hra na český gangsty působí opravdu směšně. A nechápu, kdo to ještě mohl zfilmovat. Nafoukaní a namyšlení hopíci chodí po ulici s bandou cikánů hulí trávu k tomu jeden cikán beatboxuje a pan rapper James Cole rapuje "FREESTYLUJE" (i když to znělo jako kdyby blil... hlavně ten text... to bylo teda něco! Jsem James Cole... stojim na ulici na chodníků... 1,2,3... čtyři pět... zmrdu.. poseru, pochčiju, vymrdam, zajebu, rozmrdám.. a znova 1,2,3,4,5,6,7 zmrde James Cole..! skvěle!!! joo! hAhAHAHAH!) Musíme boys... Prostě český niggové a maxi kingové! Nebo takový ten Orion, jak rapoval v té třídě.. To byly teda rýmy! Váu.. pravej freestyle v podání českejch nej hopíků. To kdyby slyšel Eminem tak by se šel radši zastřelit nebo by začal poslouchat metal a rock! No co to je za trotli? Hrajou si na velký rapery a přitom to umí texty jak já když jsem chtěl bejt nejlepší hopík světa. Bylo mi tak 11 - 12 let. Už jsem to jednom psal... pánové James Cole a Hugo Toxx mi přišli totálně nafoukaní a namyšlení kokoti, kteří nikdy nemuseli pracovat a vydělávají si debilními texty a debilní muzikou, která se k nám dostala přes naše černé bratry. Nechápu proč se do toho serem. Vím že tento komentář je hodný totálního vymaštěnce zaujatýmu proti hip hop a hopíkům, ale já takovej nejsem :) A proč jsem teda dal jednu hvězdičku?!? Sám nevím, asi proto že jsem se na tento film docela těšil, dřív jsem byl sám hopík a něco málo do sebe to mělo. Ale ani jednou jsem se nezasmál! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

70% podobných Českému snu. Hodina a půl výborné zábavy - jen čím větší odstup po projekci a čím víc rozmýšlení, tím spíš se Česká rapublika jeví jako nedoťuknutej a místy hodně povrchní vhled do jednoho hudebního stylu. Nicméně každej čekej film, kterej není tématem a formou zasekanej v minulým století, se musí ocenit. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Filmový koncert se odehrává v pražském klubu Roxy. (chelseaman22)
  • Natáčelo se mimo jiné na nádraží v Karviné. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Film byl uveden v soutěži Česká radost na MFDF Jihlava 2008. (chelseaman22)

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Vítejte v KLDR! Zdarma!

Vítejte v KLDR! Zdarma!

05.10.2010

Provozovatelé portálu pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů Docalliancefilms.cz nabízí od pondělí 4. října do následujícího pondělí 11. října zdarma k vidění film Vítejte v… (více)

Reklama

Reklama