Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1969 a Amerika zažívá období změn. Rodinné usedlosti v pustině jakoby se ale vyhnuly: dál tu vládne staré zlo. A právě na stauntonské farmě hrůzy se náhle ocitá parta mladých lidí, kteří se původně chtěli dostat stopem do Washingtonu. Už není cesty zpět. Strašné tajemství čeká, atmosféra strachu houstne... krvavá žeň na sebe nenechá dlouho čekat. V drastickém hororu nové generace z dílny režiséra Camerona Romera - syna legendárního tvůrce Noci oživlých mrtvol George A. Romera – hrají Kathy Lamkin (Texaský masakr motorovou pilou), Kiko Ellsworth (Dexter), Cooper Huckabee (Panoptikum), Cristen Coppen a David Rountree. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Měla jsem co dělat, abych vydržela do konce sedět na zadku. *SPOILER* : Kdybych s kamarády našla opuštěnou stáj, přespala bych v ní, ráno by mi majitel stáje zlomil nos kladivem, pak by mě pozval na hojnou snídani, zeptal se, jestli jsme kamarádi a já bych přikývla, tak jsem BLÁZEN...važně by mi na rodince (syn magor s kladivem, maminka až moc ochotná a babička na vozíku s velkými parohy, klopící do sebe jednoho panáka za druhým) neřipadalo nic divného? Myšlení postav tedy nebylo nic moc. Z velké části nesympatičtí a asi až moc stateční a snášející bolest: *SPOILER*: Brokovnicí paní maminka ustřelila jednomu z nich nohu. Z kolena se mu tyčí holá bílá kost a on nevydal ani hlásku, kterou by poukázal, že ho to alespoň trochu bolí. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já u takovýchto filmů dávám obvykle minimálně tři hvězdy. Jenže tohle nějak rychle uteklo, prošumělo to a bez chuti a zápachu. Nechutné scény tam sice nějaké byly (skalpování zaživa nebo torzo dívčího těla hozené k sežrání prasatům), klasicky tam byly i pěkné holky a navíc - a to musím zdůraznit - nepotřeboval režisér, aby měly velká prsa. Nakonec motivace záporáků taky byla vysvětlena. Kamera byla také slušná. Ale přesto mi tam pořád něco chybělo. Motiv byl podobný filmu "Turistas", dement byl podobný filmu "Texaský masakr..", ale přesto to nedosahovalo kvality ani jednoho z uvedených. Ani moment pomsty tam nebyl jako v "Hory mají oči". Ne, že bych jej tam nějak zvlášť očekával. Ale pravdou je, že proti pěti mladým lidem (z toho dvěma klukům) stál jeden dement, jedna kulhající tlustá ženská a jedna stará babka na kolečkovém křesle. Samozřejmě, že zde hraje úlohu moment překvapení, ale... Jestliže chci s partou z toho divného místa odejít, sháním všechny, abych jim řekl, že už jdeme pryč a určitě je mi čas na hledání zabere méně času než tomu dementovi stáhnutí mladé dívky z kůže plus odřezání všech čtyř končetin. V dění na prapodivné farmě tedy shledávám nedostatky, jinak klasika, která ale vyšumí a nezanechá žádný dojem. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Zvláštní je, že když zavadím o film, pod kterým je podepsané jméno "ROMERO", je vždy slibováno, jak je ten film skvělý, brutální a originální - s atmosférou, která Vás doslova "pohltí". A já se ptám: "Proč pořád divákům lžou?" Vždy jak myška jsem se nechal zlákat na kousek sýra - ale místo toho, aby to byl hermelín, byla to jen rozplzlá želetava. Od teď to vzdávám, jsem poučen, již nenaletím. Úvodní řeč k filmu je velmi neadekvátní - navíc diváka (mě) naladí opravdu hodně, ale film samotný zklame - nepřekvapí, nešokuje, nevtáhne do děje - nic z toho, co je slibováno. Ve výsledku je tedy akorát kontraproduktivní. Vím, že spojení "Ch. Norris" + film je naprostá katastrofa. Teď už taky vím, že spojení "Romero" + režie je zkrátka jen průměr, ne-li pod - nic extra - jak je vždy mylně vyhlašováno. Navíc tento film krásně potvrzuje rčení: "Jaký otec, takový syn!" ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hotovo, mama.“ Mám rád hixploitation a Georgea A. Romera pokladám za jedného zo 100 najlepších hororových režisérov, akí kedy na svete žili. Na nízkorozpočtovom a totálne neoriginálne napísanom (a zúfalo nakrútenom aj zostrihanom) filme jeho syna Camerona nie je NIČ, čo by mi stálo aspoň za 40%. Od neúspešných hereckých výkonov po podpriemerne napísané postavy cez nezmyslené jednanie postáv po 84 predvídateľných klišé zvratov, samozrejme nesmú chýbať banálne dialógy a smiešne hlášky. Zopár sekúnd kvázi tuhého gore to nezachráni. Banalita, nehodná mocného priezviska ROMERO. 20% snáď len za snahu a zasa pôsobivú Kathy Lamkinovú („čajová lajdy“ z Nispelovho TEXASKÉHO MASAKRU MOTOROVOU PÍLOU). ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor nebyl až tak strašný jak jsem čekal ale žádná sláva to taky není. Ze začátku to je docela zajímavý ale potom to začne být nudný, potom tam sou pár brutálních vražd a ke konci filmu to začne být docela i zábavný. Hudba je docela dobrá a efektivní, postavy ujdou a příběh ujde. Za mě 4-4,5/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie trvalo 6 týždňov. (beso74)

Reklama

Reklama