Reklama

Reklama

Gabriel - Anděl pomsty

Trailer

Dříve bylo v nebi hned sedm archandělů. Dříve. Dnes už v něm ale zůstal pouze jediný. Ten nejsilnější - archanděl Gabriel. A i jeho brzy čeká odchod z nadýchaných obláčků do pozemského světa. Pouze on totiž může zastavit pandemii zkázy a válku o duše, kterou mezi lidmi rozpoutal padlý anděl smrti Samael, nejtemnější z temných. Gabriel ale ví, že postavit se takovému soupeři bez pomoci by bylo naprosté šílenství. Jeho jedinou šancí je proto naleznout poražené archanděly, znovu vnést do jejich života světlo a sjednotit je do legie dobra, jež se postaví zlu v konečné bitvě všech bitev. A až stane nebe proti peklu, nebude už návratu zpět. Hlavní roli v ponurém, k Matrixu, Vráně či k Equilibriu se hlásícímu mystickému akčnímu thrilleru debutujícího australského režiséra Shanea Abbesse ztělesnil pohledný Andy Whitfield. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

The_God 

všechny recenze uživatele

Film, od kterého jsem čekal mnohem víc. Akceptuji, že je to béčko, ale dodnes nevím, jestli je to drama, akční nebo co. Od každého druhu si bere něco, ale nikdy nic nedotáhne do konce. Po zhlédnutí jsem měl pocit zbytečně stráveného času, během kterého jsem se mohl víc bavit. Například škrábáním brambor. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Nebudu chodit kolem horké kaše: Gabriel - Anděl pomsty rozhodně není pro normálního diváka, který chce pěkně udělaný film s pěknými herci a pěkným příběhem. Zatímco v tomto kousku... ehm... už začátek s dlouhým úvodním textem, zdlouhavým úvodním obrazem, zdlouhavým úvodním monologem, amatérskou kamerou, amatérskými triky, amatérskou obrazotvorností atd. atp. naznačuje, oč půjde. Pokračuje to přehlídkou nesympatických neherců s amatérským maskováním, ochotnickými dialogy (casting ostatně byl spíše na - hádejte jaké - dosti amatérské úrovni) a tak dále. Jediný, kdo v celém filmu trochu hrál (možná i trochu přehrával) byl Uriel v podání Harryho Pavlidise, ostatní spíš předváděli obličeje a více či méně cenili zuby a kulili oči s barevnými čočkami. Jediné, co za něco stálo, bylo digitální černé město zakryté clonou deště a sem tam nějaká ta rvačka, respektive sem tam nějaká ta vteřina rvačky měla náboj. Tušíte správně, že originalitou jsem ohromen nebyl. Musím říct, že jsem po dvaceti minutách málem začal převíjet.         Jenže... pak jsem to vydržel a zhruba po sedmdesáti minutách jsem zjistil, že mě to začalo fascinovat. Ty dlouhé unylé dialogy, skoro jakoby shválně neumětelská kamera, vše neustále v dešti, mlze a tmě... Tak skvělým dojmem undergroundovosti už na mě dlouho nic nezapůsobilo a i když to patrně bylo kouzlo nechtěného, „malofilm“ Gabriel ve mně vyvolal docela intenzivní pocity. Ne svou dokonalostí, ale tou úpornou snahou se přes všechny nedostatky přenést. Gotika bez prostředků, každý při práci na tom filmu zřejmě předvedl, co nejlepšího uměl, a to navzdory tomu, že zřejmě nikdo nic moc neuměl, zapůsobilo. Alespoň na mě. Nedovedu přesně definovat, čím to bylo, snad tím minimalismem (originálností těžko), ale poslední scéna a půtka na střeše mi přišla dokonalá, a to ne proto, že by to byl první akční film, který jsem v životě viděl (aby nevznikla mýlka: nebyl to první akční film, který jsem v životě viděl). Dvě hvězdy by byly myslím zaslouženým hodnocením - já ale schválně dám jednu: chtěl bych tím podtrhnout, že podle mě tenhle film je známka punku.                  Edit 2013: Seru na předchozí komentář, po třech letech jsem to viděl znovu a normálně tomu dávám za čtyři. ()

Reklama

AArrxen 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční dark fantasy, za kterou se Abbess snad nemusí tak stydět, jak zde všichni píší. Jednoduchý scénář a příběh založený na věčném souboji Dobra a Zla, nic, z čeho by mozkové buňky zrovna praskaly z přebytku přemýšlení, jeden z těch filmíků, u kterého si sednete, hodíte nohy nahoru a necháte se unést skvělou atmosférou příběhu odvíjející se městu ještě zkaženějšímu než Batmanovský Gotham. Velmi chytlavé zpracování dobrých andělů. kteří se vydali špatnou cestou, a ještě lepší těch temných. Co osoba, to jeden mini-boss za záchranou lidstva. Dobrá práce, dobrý film. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

7 archandělů a 7 padlých démonů bojuje v očistci o duši každého člověka, která nepřipadla peklu či nebi. Očistec ztělesněný jako město však svírá temnota, zlo a násilí. Padlí andělé krutě vládnou městu, archandělé jsou mrtvi, zlomeni bez svých sil či se schovávají před temnotou. Gabriel, jako poslední z archandělů přichází s vírou ve svém srdci a odhodláním přivést do města opět světlo. ● Ve filmu vizuální podoba několikrát předčila dějovou výpravnost, která je snad na úplném minimu. Nezapomenutelný střih, pohledy kamer, všudypřítomná temnota halící tváře do stínů a zážitek z něčeho nového a originálního na filmovém plátně však vše dohánějí. Jen by Amitiel nemusela mít tak křivou hubu a až do dnešního dne jsem se chybně domníval, že všichni andělé jsou blonďáci. ║4.1.2009║ ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem, ALE ten film by si zasloužil daleko víc péče. Je to jakási slátanina Sin City a Matrixu a těžko říct čeho. Speciální efekty rozstřesenou kamerou, což je chválím, zaměstnávat nemocné Parkinsnem a mít odvahu jim dát do ruky kameru a nebát se/nezajímat se že jim upadne opravdu chce určitý duch... Opravdu zklamání, nedoporučuji ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama